کد خبر: 1357907
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۹
حجت‌الاسلام یوسفیان عنوان کرد:

تلاش دشمنان برای طرح شبهات در مورد مهدویت در مجامع علمی

گروه حوزه‌های علمیه: سوالات و شبهات بسیاری در حوزه مهدویت، قرآن و ارتباط معنایی این دو در جامعه علمی و عمومی نشر داده می‎شود که طلاب علوم دینی باید با تسلط کامل به این سوالات با براهین عقلی، نقلی و قرآنی به آنها پاسخ دهند.


به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست علمی «مهدویت؛ محور وحدت»، یک‌شنبه، 22 دی‌ماه، به همت پایگاه تخصصی جهان اسلام و امور بینالملل بسیج مدرسه علمیه معصومیه(س) برگزار شد.



بنا بر این گزارش، در این نشست حجت‎الاسلام والمسلمین مهدی یوسفیان، معاون پژوهش مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه به تشریح مباحث و مبانی مهدویت از منظر شیعه و سنی پرداخت و گفت: مهدویت از جمله باورها و معتقدات مشترک بین ادیانی و بین فرقه‎ای است.



وی افزود: تمامی ادیان به ظهور منجی معتقد هستند و آینده جهان را نیز با توجه به موعود خود متصور شده‌‎اند و موعود اسلامی نیز بر مبنای آیات و روایات موعودی مشخص و از نسل پیامبر(ص) و حضرت زهرا(س) است که فرق مختلف اسلامی نیز بر آن شهادت داده‎اند.



یوسفیان عنوان کرد: کتب بسیاری از سوی اهل سنت در اثبات وجود حضرت مهدی(عج) به رشته تحریر درآمده است و نویسندگان مختلفی در این رابطه قلم زده‎اند که از آن جمله می‎توان به شافعی، ابن صباغ مالکی و... اشاره کرد.



وی تصریح کرد: یکی از تازه‎ترین کتب مهدوی اهل سنت و وهابیت، کتاب «موسوعه ‎المهدی ‎المنتظر» است که نوشته یکی از استادان دانشگاه در عربستان سعودی است که وی در این کتاب با 300 روایت قوی، و مبتنی بر آیات قرآن، وجود امام زمان(عج) را اثبات کرده است.



این کارشناس مهدویت حوزه بیان کرد: تمام مسلمانان کاملا به ظهور حضرت معتقد هستند و در این بین اهل سنت نیز اعتقاد زیادی به امام زمان(عج) دارند و یکی از عقاید اصلی آنهاست ولی اخیرا گرایش‎هایی برای ضدیت با شیعه به وجود آمده است که سعی می‎کنند وجود امام را به دلیل عدم حضور عینی نام ایشان در قرآن رد کنند که به هیچ عنوان پذیرفته و علمی نیست.



وی اظهارکرد: سوالات و شبهات بسیاری در حوزه مهدویت، قرآن و ارتباط معنایی این دو در جامعه علمی و عمومی نشر داده می‎شود که طلاب علوم دینی باید با تسلط کامل به این سوالات با براهین عقلی، نقلی و قرآنی پاسخ دهند.



یوسفیان عنوان کرد: آیات مرتبط با مهدویت در قرآن فراوان است که یکی از آنها آیه 257 سوره بقره است که به طور کلی آیه ولایت است و در این زمینه باید پژوهش‎های بیشتری انجام شود و نتایج این پژوهش‎ها به صورت عینی به نهادهای علمی و فرهنگی ارائه شود.



وی گفت: در وجود انسان دو قطب متضاد وجود دارد که یکی آمر به خیر و دیگری آمر به شر است؛ قوه عقل و هوای نفس دو قوه کاملا متضاد در جان آدمی است که هر دو در آن‌ها بر انسان حکمرانی می‎کنند؛ عقل انسان، به دنبال رشد، ترقی و کمال و قوه هوای نفس به دنبال پیروی از امور سخیف، مادی و دنیایی و این دو هیچ وقت در کنار هم نخواهند بود مگر آنکه یکی بر دیگری مسلط شود.



معاون مرکز تخصصی مهدویت حوزه بیان کرد: در خارج از وجود انسان نیز یک قدرت خارجی هم خانواده هوای نفس به نام شیطان وجود دارد که شیطان همیشه پشتوانه هوای نفس است؛ این دو قوه انسان را به شدت به سوی زوال، گمراهی و ضلالت سوق می‎دهند و در نهایت انسان بی‎پناه و گرفتار خواهد ماند.



وی افزود: با این وجود نظر خداوند و قرآن و شیعه بر خلاف نظر سایرین این گونه نیست؛ زیرا بر مبنای عدل الهی خداوند هیچ گاه این دو قوه بسیار خطرناک را بر انسان مسلط نخواهد کرد؛ یعنی خداوند حتما امام نور را برای راهنمایی و رهبری قوه عقل و نیکی قرار داده است و بدون او، قطعا هیچ انسانی از دست شیطان رهایی نخواهد داشت.



یوسفیان عنوان کرد: خداوند در این آیه شریف به بهترین شکلی این موازنه را با محوریت امام معصومی که دشمن اولی شیطان در روی زمین است و نیازمندی انسان به امام نور روشن ساخته و پاسخ کاملا عقلی از متن قرآن به منکران مهدویت و همچنین منکران امامت ارائه می‎دهد.



وی گفت: خارج از این مبنا نیز مبنای روایی بسیار قوی در حوزه امامت و مهدویت وجود دارد که نشان می‎دهد که هیچ کسی مثل اهل بیت(ع) توان استحصال برکات و نیکی و رموز قرآنی را برای بشر ندارد و هر که به جز اهل بیت(ع) به خود متوسل شد در گمراهی به سر خواهد برد.

captcha