کد خبر: 1358654
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۷
وحید غفران‌نیا مطرح کرد:

تعیین زیرساخت‌های علمی جهت اشاعه آموزش نهج‌البلاغه در مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: یک حافظ بین‌المللی قرآن با تأکید بر تعیین زیرساخت‌های علمی جهت آموزش نهج‌البلاغه گفت: جهت تحقق این امر باید از سوی مسئولان قرآنی کشور تصویب و اجرایی شود تا این مهم توسعه و ترویج یابد.


وحید غفران‌نیا، حافظ بین‌المللی قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه مبحث کلی قرآن با نهج‌البلاغه متقاوت است، عنوان کرد: با توجه به اینکه قرآن کلام وحی و نهج‌البلاغه از فرمایشات امیرالمؤمنین(ع) است، لازم است تا مؤسسات قرآنی و نهادهای مردمی به بررسی کلیات نهج‌البلاغه و قرآن به شیوه کاربردی و نظام‌مند بپردازند.



لزوم توجه مؤسسات قرآنی نسبت به اشاعه فرهنگ نهج‌البلاغه



وی به تخصصی بودن عبارات و واژگان نهج‌البلاغه اشاره و تصریح کرد: مباحثی که در کتاب نهج‌البلاغه گنجانده شده است، بسیار تخصصی از نظر واژگان و عبارات است؛ تخصصی بودن نهج‌البلاغه نیازمند تدریس صحیح از سوی اساتید این عرصه خواهد بود.



این استاد قرآن کریم با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری مؤسسات قرآنی از اساتید کارآزموده در حیطه نهج‌البلاغه اظهار کرد: مؤسسات و مجامع قرآنی برای پرداختن به آموزش نهج‌البلاغه و توسعه این فرهنگ در جامعه نیازمند اساتید متخصص و کارشناسان قرآنی به‌منظور جهت‌دهی به این مهم هستند.



رفع محدودیت اساتید نهج‌البلاغه در مؤسسات قرآنی



این قاری بین‌المللی قرآن کریم در رابطه با نحوه گسترش و بسط نهج‌البلاغه توسط مؤسسات قرآنی ـ مردمی گفت: یکی از معضلات کنونی مؤسسات قرآنی، کمبود و محدودیت اساتید است که در این راستا، باید یادآور شد که همین مسئله منجر به عدم گسترش فرهنگ اهل بیت(ع) در جامعه می‌شود.



عضو گروه تواشیح «طارق» به مهم‌ترین عامل جهت ارائه واژگان نهج‌البلاغه در مؤسسات قرآنی اشاره و بیان کرد: در جامعه قرآنی اشاعه سیر و سلوک فرهنگ اهل بیت(ع) نیاز ضروری است؛ بدین دلیل که نسل جوان علاوه بر فراگیری علوم قرآن کریم نیز با عبارات تخصصی و به نوعی با گفته‌های امیرالمؤمنین(ع) آشنا می‌شوند.



ضرورت حمایت از حافظان نهج‌البلاغه از سوی متولیان قرآنی کشور



وی معتقد است که حمایت از حافظان نهج‌البلاغه موجب توسعه این فرهنگ  و دلگرمی متعلمان این رشته می‌شود و در این راستا هدایت و پشتیبانی دستگاه‌های متولی جریان‌های قرآنی کشور نیاز ضروری خواهد بود.



این حافظ بین‌المللی قرآن کریم در رابطه با وظیفه مؤسسات قرآنی در جهت نشر و تبلیغ آموزش نهج‌البلاغه مطرح کرد: در جامعه قرآنی نیاز مبرمی نسبت به امکانات و تجهیزات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری به‌منظور آموزش روش‌های نوین است که این مهم علاوه بر حوزه قرآن نیز در نشر نهج‌البلاغه و همچنین صحیفه سجادیه گنجانده می‌شود؛ براین اساس مؤسسات قرآنی برای آموزش گفته‌های امیرالمؤمنین(ع) لازم است تا در ابتداء از امکانات آموزشی به روز و مدون بهره‌مند شوند.



نهادینه شدن سیره اهل‌بیت(ع) در جامعه توسط مؤسسات و نهادهای مردمی



مؤلف کتاب «حفظ قرآن» در رابطه با اثرگذاری آموزش نهج‌البلاغه گفت: به هر حال با توجه به رویکرد جامعه قرآنی در عرصه فراگیری علوم عمومی ـ تخصصی قرآن کریم، لازم است تا سیره اهل‌بیت(ع) میان آحاد مردم نهادینه شود که این مهم همگام با اعمال برنامه‌های آموزشی توسط مؤسسات قرآنی و نهادهای مردمی صورت می‌گیرد.



وی در پایان به تعیین زیرساخت‌های اجرایی جهت توسعه فرهنگ نهج‌البلاغه اشاره کرد و یادآور شد: هم‌اکنون در گستره فعالیت‌های قرآنی و روند مؤسسات قرآنی، آموزش قرآن همراه با زیربناهای علمی اجرایی شده است، به‌همین منظور باید برای آموزش نهج‌البلاغه زیرساخت‌های تعیین و از سوی مسئولان قرآنی کشور تصویب و اجرایی شود؛ ناگفته نماند که اصلی‌ترین دغدغه کنونی جامعه نبود مربیان متخصص است.



اخبار مرتبط



.........................................................



اعمال دوره‌های مدیریتی ویژه مدیران مؤسسات جهت آشنایی با نهج‌البلاغه



ضرورت اعمال طرح آموزش نهج‌البلاغه در مراکز آموزشی کشور

captcha