کد خبر: 1361486
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۸

همکاری‌های دینی ایران و مالزی گسترش می‌یابد

شعب خارجی: رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران طی دیدار با رئیس مرکز گفت‌وگوی تمدن‌های دانشگاه مالایا از گشترش همکاری‌های دینی و فرهنگی دو کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا، علی اکبر ضیایی، رایزن فرهنگی ایران با ریحانه عبدالله، رئیس مرکز گفت‌وگوی تمدن‌های دانشگاه مالایا در محل این مرکز واقع در دانشگاه ملی مالزی دیدار و گفت‌وگو کرد.
در این دیدار، رایزن فرهنگی ایران از حسن همکاری مرکز گفت‌وگوی تمدن‌ها در برگزاری سمینار «مولانا؛ گذشته و حال» و چاپ و انتشار بولتن و کتاب مخصوص این سمینار به همت مرکز گفت‌وگوی تمدن‌های مالزی تشکر و قدردانی کرد.
ضیایی در ادامه گفت: حضور اساتید ایرانی در عرصه‌های مختلف علمی و فرهنگی نشان از غنای فرهنگ ایران‌زمین در جهان اسلام است و امیدواریم با گسترش همکاری‌ها، با برگزاری همایش‌های مشترک منطقه‌ای و بین‌المللی جهت معرفی بیشتر اندیشمندان جهان اسلام و ایران گامی مؤثر برداریم.
ضیائی دو موضوع برگزاری مشترک همایش «تمدن اسلامی و دانشمندان ایرانی» و هفتمین برنامه «مجموعه سخنرانی‌های علمی نخبگان ایرانی در مالزی» را برای سال جاری مطرح کرد.
ریحانه عبدالله، ضمن استقبال از برگزاری همایش‌های مشترک با رایزنی فرهنگی ایران و تجارب برگزاری همایش‌های قبلی مشترک، اظهار امیدواری کرد که برگزاری سمینارهای مشترک در حوزه تمدنی ایران و جهان اسلام برکات زیادی برای جامعه علمی، فرهنگی مالزی داشته باشد.
 ضیائی همچنین در ادامه پیشنهاد برگزاری «فستیوال علمی، فرهنگی و هنری» با مشارکت رایزنی‌های فرهنگی و سفارتخانه‌های منطقه آسیایی و بعضی از کشورهای اسلامی و نیز مرکز گفت‌وگوی تمدن‌ها دانشگاه مالزی را مطرح کرد.
 مدیر مرکز گفت‌وگوی تمدن‌های دانشگاه مالایا نیز با استقبال از این طرح و پیشنهادهای دیگر اظهار امیدواری کرد که با هماهنگی‌های بیشتر نسبت به اجرایی نمودن طرح‌های مشترک تلاش کند.
یادآوری می‌شود، مرکز گفت‌وگوی تمدن‌های دانشگاه یو.ام ؛ مرکزی منحصر به فرد و تنها مؤسسه‌ای است که در مالزی در زمینه گفت‌وگوی بین ادیان و تمدن‌ها فعالیت می‌کند. این مرکز به دلیل اهمیت آن در دانشگاه یو.ام تأسیس شده است. مبنای این مرکز تحقیقات گسترده در زمینه‌های مختلف دینی و تمدنی، انتشار و چاپ مقاله و نیز برگزاری کنفرانس‌های مختلف در زمینه گفت‌وگوی تمدن‌ها است.
مبنای پیشرفت بحث دیالکتیک و ایجاد گفتمان است و برگزاری سمینارهای علمی و پژوهشی مختلف با موضوع مختلف تمدنی، فکری و فرهنگی با دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی سایر کشورها، انتشار مقالات و سخنرانی‌های این سمینارها و گفت‌وگو و تبادل افکار با دانشمندان از برنامه‌های اصلی این مرکز است.
همچنین، برگزاری سمینار علمی «مولانا؛ گذشته و حال» با سخنرانی حداد عادل و جمعی از اساتید ایرانی و مالایی در سال 1390 از برنامه‌های مشترک رایزنی فرهنگی ایران و مرکز گفت‌گوی تمدن‌ها بوده است.

captcha