به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، علی مرادخانی، پیش از ظهر امروز در مراسم اختتامیه سومین جشنواره ملی عکس حوزه، گفت: هنر به معنای مطلق از مظاهر اساسی کمال انسانی است که دین را نیز شامل میشود؛ هنر از انسانیت و کمال ناشی میشود.
وی افزود: مقام معظم رهبری تاکیدات خاص و اثربخشی در زمینه طی طریق هنر به سوی کمال دارند که باید از آنها استفاده شود؛ در حقیقت دفتر تبلیغات که به تعبیر ایشان نماد روشنفکری حوزه علمیه است به خوبی به وظیفه خود واقف شده و در این جهات کارهای آبرومندی را نیز ارائه داده است.
مرادخانی با ذکر این مطلب که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در هر حوزهای از فعالیتهای هنری طلاب حمایت میکند، اظهار کرد: این وزارت آماده انعقاد تفاهمنامههایی با حوزه و دفتر تبلیغات اسلامی در این زمینه است.
معاون امور هنری وزیر ارشاد بیان کرد: هنر به معنای واقعی در هر شرایط و گرایش مورد احترام است، اگر به این مسئله توجه نداشته باشیم و به دنبال بیهویتی هنر باشیم، شاهد رخداد مسایل نامناسبی خواهیم بود.
مرادخانی با اشاره به اینکه در حوزه هنرهای شنیداری و موسیقی، مشکلات و نظرات متفاوتی وجود دارد، گفت: موسیقی از جمله عرصههایی است که حضور و اعمال نظر در مورد آن با ظرافتها و دقتهای زیادی همراه است زیرا نه میشود آن را حذف کرد و نه میتوان به معنای نامناسب آن را ترویج داد و به همین دلیل هر رویکردی را انتخاب کنیم، مسائلی پیرامون آن شکل خواهد گرفت.
معاون امور هنری وزیر ارشاد یادآور شد: این مطلب بسیار مهم است که اگر افراد متعهد و متدین و کسانی که معتقد به هنر دینی هستند، از مجموعه موسیقی دور شوند، این مجموعه به دست نااهلان میافتد.
وی افزود: در حوزه موسیقی همیشه اظهارنظرها فراوان است و مباحث مطروحه در این باره به حدی است که برخی سخنها انسان را به درنگ وامیدارد؛ برخی صاحبنظران اعتقاد دارند در مورد مقدسات هنر موسیقی، فعالیت چشمگیری صورت نگرفته است ولی در این باره باید گفت اگر چه برای بسیاری از هنرها، جایگزینی خارجی نداریم ولی در عرصه موسیقی این جایگزینها بسیار هستند.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: این آمار که 20 درصد از مردم ما به موسیقیهایی دارای مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گوش میدهند و مابقی آثار بدون مجوز را گوش میدهند، قابل تامل است؛ جبران این خلا نیز فقط تلاش حداکثری نیروهای متخصص و متعهد را میطلبد.