کد خبر: 1362200
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۷
سیدمحمد مساوات:

دبیرخانه «تئاتر فجر» به وعده‌هایش طبق فراخوان عمل نمی‌کند

گروه هنر: کارگردان نمایش «قصه ظهر جمعه» گفت: گروه‌های نمایشی تولیدات جشنواره‌ای خود را براساس کمک‌هزینه مندرج در فراخوان جشنواره تنظیم کرده‌اند در حالیکه دبیرخانه به هیچ وجه به تعهدات خود براساس فراخوان عمل نمی‌کند.


سیدمحمد مساوات، نویسنده و کارگردان تئاتر شرکت‌کننده در سی و دومین جشنواره «تئاتر فجر» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: برای تولید تئاتر نیاز به تأمین بودجه کافی است و برای اینکه نمایش مطلوب و کیفی  تولید و اجرای عموم و یا جشنواره‌ای داشته باشد باید اقتصاد آن در حد معقولی فراهم شود.



وی گفت: در اغلب تولیدات جشنواره «تئاتر فجر» شاهد هستیم که به هر حال به سبب دغدغه گروه اجرایی هزینه‌هایی صرف تولید نمایش می‌شود و البته با توجه به محدود بودن اجرای جشنواره‌ای به یک یا دو نوبت معمولاً عوامل ریسک اینکه برای نمایش بیشتر از معمول هزینه کنند را انجام نمی‌دهند اما معیار آنها برای هزینه‌کرد مندرجات فراخوان است.



مساوات تصریح کرد: در فراخوان جشنواره به ویژه در بخش‌هایی که مربوط به چشم‌انداز و تازه‌های تئاتر ایران می‌شود، قول پرداخت سقف 12 میلیون تومان داده شده است و مثلاً ما با توجه به ویژگی و مختصات نمایش، تا همین اندازه و البته مقداری بیشتر را نیز در نظر گرفته‌ایم تا آنچه که در مقابل نگاه مخاطب عرضه می‌شود قابل قبول و آبرومند باشد در حالیکه در کمال ناباوری مبلغ پرداختی دبیرخانه حداکثر 7 میلیون تومان بوده است و پاسخ این اختلاف فاحش را چه کسی می‌دهد معلوم نیست.



این کارگردان تئاتر ادامه داد: در این شرایط که نه هزینه‌های حداقلی تولید نمایش برای جشنواره تأمین می‌شود و نه علیرغم همه وعده و وعیدها، می‌توان به اجرای عموم آثار نمایشی پس از پایان نمایش خوشبین بود، هنرمندان تئاتر همواره مغبون هستند و دیگر انگیزه‌ای برای فعالیت در این عرصه باقی نمی‌ماند.



یادآور می‌شود، نمایش «قصه ظهر جمعه» چهارشنبه و پنج شنبه گذشته در بخش چشم اندازه و تازه های تئاتر ایران جشنواتره «تئاتر فجر» در تالار سایه روی صحنه رفت.

captcha