به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ظهر امروز، سوم بهمنماه، آیتالله العظمی جوادیآملی با مدیران شرکت کننده در دوره مهارتافزایی مدیران قرآنی کشور دیدار داشت و بعد از اقامه نماز ظهر و عصر برای این افراد درباره شیوههای تربیتی قرآن کریم سخنرانی کرد.
در این دیدار، ابتدا گزارشی از فعالیتهای اتحادیه تشکلهای قرآنی و عترت کشور به معظمله ارائه شد. ایشان در ادامه اظهار کرد: خداوند قرآن کریم و باران را نازل کرده است، اما تفاوتی که در نزول قرآن با نزول باران وجود دارد این است که یک سر قرآن کریم در دستان خداوند است و هر کسی به آن اعتصام ورزد، میتواند خود را به سمت خداوند متعال بالا بکشد.
این مفسر قرآن کریم ادامه داد: خداوند متعال توسط کلام خود در قرآن کریم تجلی کرده است و انسان از این طریق میتواند خدا را بشناسد. گاهی یک شخص به دنبال خریدن آئینه است و قاب و رنگ و سایر ویژگیهای آن را مورد دقت قرار میدهد و گاهی به آنچه که به عنوان تصویر در آئینه نقش میبندد دقت میکند؛ همین رویکرد نیز به قرآن کریم وجود دارد.
وی توضیح داد: برخی قرآن کریم را برای ثواب قرائت میکنند، ولی برخی قرآن را میخوانند تا در پرتوی آیات آن بتوانند تجلی خداوند متعال را ببینند. سایر آیات و روایات نیز بر این نکته دلالت دارد؛ اگر در خرید مجلدات قران کریم فقط به جلد، خط و نحوه چاپ و ... دقت کنیم نیز به پیام آیات راه نمیبریم و تجلی خدا را در آیات نخواهیم دید.
آیتالله العظمی جوادیآملی بیان کرد: خداوند شیوههای تربیتی را در قرآن کریم به انسان میآموزد و این روش از معجزههای این کتاب الهی است. خداوند در آیات ابتدای سوره علق، تعلیمدهنده این کتاب را کریم عنوان میکند و این، یعنی خداوند میخواهد به انسان درس کرامت بدهد.
وی گفت: سیر کردن فقرا در جامعه هدف نهایی نیست، بلکه رفتار کریمانه در کنار اطعام باید مورد توجه قرار گیرد. اعطای خداوند به مؤمنان، کریمانه و همراه با حفظ آبرو است و طبیعتاً مسلمانان هم باید رفتار خود را در جامعه کریمانه کنند؛ اگر رفتار کریمانه در محل کار نهادینه شود، دیگر نیازی به اجبار و قانون نیست.
این مفسر قرآن کریم اظهار کرد: اعتقاد و ایمان داشتن به غیب سبب میشود که خداوند در مشکلات همراه انسان باشد. اگر انسان از خداوند روی برگرداند، خودش تا نهایت باید زندگی و مشکلات را اداره کند، اما در صورت همراهی با خداوند، پروردگار نه تنها یاور انسان است، بلکه از جایی که مؤمن گمان نمیبرد، او را یاری میکند.
وی تصریح کرد: خداوند فرموده است که مشکلات مؤمنان را از جهتی که آنها گمان نمیبرند حل میکند و دلیل این کار آن است که میخواهد درس تسلیم بودن و مغرور نبودن را به مؤمنان بدهد. اگر مؤمن ذرهای فکر کند که مشکلات به خاطر تدبیر او مرتفع شده است و نه به اذنالله، دچار غرور میشود، مانند قارون که گمان کرد برنامهریزیهای وی بود که باعث رونق اقتصادی او شد.