کد خبر: 1367011
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۳
کاظم‌زاده عنوان کرد:

بی‌توجهی «تئاتر فجر» به گروه‌های شهرستانی/ مشغول کارگردانی نمایش‌های قرآنی و ارزشی هستم

گروه هنر: گروه‌های شهرستانی حاضر در جشنواره فجر همواره با بی‌مهری مسئولان اجرایی مواجهند؛ با وجود اینکه آمار عوامل اجرایی به دبیرخانه اعلام می‌شود اما پذیرش و اعزام اعضای یک گروه شهرستانی به این جشنواره محدود است.


مجید کاظم‌زاده مژدهی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: با نگارش یک نمایشنامه به نام «جن‌هایی که سال اسب می‌آیند» به کارگردانی کریم علی‌خواه از ارومیه در جشنواره امسال «تئاتر فجر» حضور دارم که این نمایش با تمی تاریخی به سرگذشت یکی از امیران دوران زندیه و قاجاریه به نام هدایت‌الله فومنی که به دست آغامحمدخان قاجار کشته می‌شود اختصاص دارد.



وی گفت: این ارتباط با دوستان همکار از ارومیه با توجه به اینکه من و همکارانم در رشت فعالیت می‌کنیم در جریان پروژه چهارفصل تئاتر ایران مهیا شد که زمینه برای کار بر روی این متن را فراهم آورد هرچند که با همه محسناتی که داشت ادامه پیدا نکرد.



کاظم‌زاده تصریح کرد: طبیعی است که نسبت به متنی که به نگارش درآورده‌ام برای تولید و اجرا در جشنواره حساس باشم و خواسته باشم که گروه اجرایی را در جشنواره همراهی کنم اما با توجه به محدودیت و مانع‌تراشی مسئولان جشنواره، همراهی من با این گروه میسر نشد.



این کارگردان تئاتر عضو گروه تئاتر جهش استان گیلان در ادامه گفت: این مسئله ناشی از بی‌تفاوتی مسئولان نسبت به تئاتر شهرستان‌هاست؛ با وجود آنکه آمار تعداد نفرات گروه به دبیرخانه ابلاغ می‌شود اما در کمال ناباوری دیده می‌شود که پذیرش و اعزام گروه‌های نمایشی شهرستان محدود است و با وجود اینکه مثلاً این نمایش 12 نفر عوامل دارد با حضور 9 نفر آنها موافقت می‌شود که در چنین شرایطی دیگر جا برای نویسنده و سایر عوامل باقی نمی‌ماند.



وی تأکید کرد: این روزها در تدارک برای اجرای سه نمایش در استان گیلان هستم که دو نمایش از این میان مضمونی قرآنی و ارزشی دارد و در این راستا به ترتیب نمایش«هر اندازه نزدیک همان اندازه دور»، «سمفونی مرگ»، «بن‌بست طلا» را در نوبت اجرا داریم.



کاظم‌زاده گفت: «هراندازه نزدیک همان اندازه دور» به نویسندگی و کارگردانی اینجانب  از 9 تا 18 بهمن در 5 شهرستان استان گیلان به روی صحنه خواهد رفت در اصل به سفارش بنیاد شهید استان گیلان تولید شده و داستان آن در دو برهه از تاریخ انقلاب اسلامی یکی زمانی که شخصی در روز پایان دفاع مقدس جانباز می‌شود و در قسمت دوم که سالها پس از جنگ است دختر این جانباز با مشکلی دست و پنجه نرم می‌کند که باید کسی به کمکش بیاید و ... اتفاق می‌افتد.



وی با اشاره به اینکه نمایش «سمفونی مرگ» را نیز 25 تا 29 بهمن در رشت اجرا خواهد کرد گفت: نمایش سوم  که کارگردانی آن را به نویسندگی پرستو آزاد به عهده دارم «بن‌بست طلا» نام دارد که بر پایه اشارات قرآنی به موضوع مرگ و زنده شدن دوباره انسان، به سرگذشت مردی می‌پردازد که چند نفر او را کشته و او مجدد زنده می‌شود.

captcha