توجه به پیشکسوتان قرآنی بهعنوان سرمایههای انقلاب اسلامی باید در دستور کار مسئولان قرآنی قرار گیرد، زیرا پیشرفتهایی که در حوزههای مختلف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی صورت پذیرفته است، حاصل زحمات فعالان و پیشکسوتان قرآنی بوده است.
جامعه اسلامی نیازمند معرفی فعالان قرآنی است و در این راستا باید باید با برنامهریزی هدفمند و برگزاری جلسات و همایشهایی از پیشکسوتان در عرصه قرآن تجلیل بهعمل آید.
زمینهسازی برای انتقال تجربیات پیشکسوتان قرآن
باید در جامعه فضایی فراهم شود تا پیشکسوتان قرآن بتوانند آموختههای خود را منتقل کنند، همچنین میتوان با تشکیل جلسات فرهنگی، از محضر اساتید قرآن برای تربیت فرهنگی و اجتماعی نوجوانان و جوانان بهره برد.
علیجاننثاری یکی از پیشکسوتان عرصه آموزش قرآن است که نزدیک به نیم قرن از عمر با برکت خویش را به آموزش و تدریس علوم قرآنی در محافل قرآن خانگی و سپس با شکلگرفتن مؤسسات قرآنی در سطح کشور در این مراکز سپری کرده است.
مردی که رد پای زمان در خطوط چهرهاش زیر جذبه نگاه گرم و پر فروغش پنهان شده است؛ دستانی به بلندای آسمان و نفسی به گرمای تمامی آیاتی که بر زبانش جاری شده تا بیاموزاند تا زبانی دیگر را با نورانیت قرآن آشنا شد.
از راهروی اول نمایشگاه دستاوردها که میگذریم، در راهروی دوم و در غرفه مؤسسه قرآنی فوزالعظیم، حاجعلی را میبینیم که آرام در کنار کتب قرآنی و محصولات مؤسسهای دیگر از دریای ظرفیتهای مردمی ـ قرآنی این کشور نشسته است؛ زیر لب چیزی زمزمه میکند و شاید نزدیکتر که برویم با وضوح بیشتری متوجه اذکار حاج علی شویم.
مردی که راه آموزش را در نسل خود باقی گذارده به گونهای که امروز با افتخاری که در نگاه و کلام نافذش موج میزد میگوید که 5 فرزندش در راه قرآن هستند و به آموزش و تدریس و هدایت یک مؤسسه قرآنی میپردازند.
علی جاننثاری، قاری و پیشکسوت قرآن و مدرسی که سابقه 45 سال تدریس در مؤسسات و محافل قرآنی دارد، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با فعالیتهای خود در زمینه آموزش قرآن و علوم دینی، گفت: با توجه به محدودیتهایی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بر جامعه حکمفرما بود، آموزش قرآن و علوم دینی را در قالب جلسات خانگی دنبال میکردیم.
وی اظهار کرد: بنده با دنبال کردن فعالیتهای دینی و قرآنی خود در مدارس قرآن به عنوان معلم و مربی پرورشی، سعی در ترویج آموزههای دینی بین نوجوانان و جوانان داشتهام.
وی با اشاره به راهاندازی مؤسسه قرآنی فوزالعظیم، گفت: در ادامه فعالیتهای دینی، تبلیغی و قرآنی خود، تقریباً 25 سال پیش اقدام به راهاندازی مؤسسه قرآنی فوزالعظیم در منزل شخصی خود کردم و فعالیت این مؤسسه با برگزاری جلسات تفسیر و تجوید قرآن آغاز شد.
جاننثاری با اشاره به این که قرآنآموزان در مقاطع مختلف سنی میتوانند از کلاسهای آموزشی این مرکز بهرهمند شوند، افزود: پس از تکمیل مدارک لازم، ابتدا مجوز موقت خود را دریافت کرده و سپس موفق به دریافت مجوز دائم از سوی اداره تبلیغات اسلامی شدیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر در هر دوره که بهمدت سه ماه برگزار میشود، کلاسهای آموزشی در رشتههای روخوانی سطح 2، تجوید و مفاهیم قرآن برگزار میشود و این مؤسسه بیش از 50 نفر را در هر دوره تحت پوشش قرار میدهد.
تبلیغ آموزههای دینی و ترویج مسائل اخلاقی در مؤسسات
مدیرمسئول مؤسسه فوزالعظیم تهران عنوان کرد: بعد از آموزش قرآن، تبلیغ آموزههای دینی در دستور کار این مؤسسه قرار دارد و اعضای این مؤسسه اقدام به نصب بنرها و پوسترهای تبلیغی و ترویجی در رابطه با نماز، رعایت نظافت و مسائل اخلاقی در سطح شهر کردهاند.
وی تصریح کرد: همچنین این مؤسسه قرآنی بهمدت 35 سال است که با همکاری حجتالاسلام حسینی اشرفیاصفهانی، فرزند ارشد آیتالله اشرفی اصفهانی بهعنوان امام جماعت مسجد سیدالشهدا(ع) به تبلیغ و ترویج آموزههای دینی و قرآنی میپردازد.
راهاندازی صندوق قرضالحسنه در مؤسسه فوزالعظیم
جاننثاری با اشاره به راهاندازی صندوق قرضالحسنه در این مؤسسه قرآنی، اظهار کرد: در این مؤسسه یک صندوق قرضالحسنه با عنوان «فوزالعظیم» طی 10 سال پیش راهاندازی شده است که 10 نفر از خیران عضو این صندوق هستند.
وی با شرکت در نمایشگاه دستاوردهای مؤسسات قرآنی و برپایی غرفه مربوط به مؤسسه فوزالعظیم، برپایی نمایشگاه قرآن را فرصتی برای معرفی مؤسسات قرآنی دانست و عنوان کرد: مدیران مراکز قرآنی با حضور در این نمایشگاه میتوانند به تبادل نظر و تجربیات با یکدیگر بپردازند.