حسین همتی، سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به نشست مشترک وزیر بهداشت با معاون و مدیران معاونت دانشجویی، فرهنگی این وزارتخانه، عنوان کرد: پس از برگزاری این نشست مقرر شد تا کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام بهداشت و سلامت ظرف چند روز آینده با حضور شخص وزیر بهداشت برگزار شود.
مشخص شدن نفرات اصلی کمیته قرآنپژوهی و طب
همتی همچنین با اشاره به مشخص شدن نفرات اصلی کمیته قرآنپژوهی و طب، بیان کرد: پس از تشکیل نخستین جلسه این کمیته که قرار است هفته آینده برگزار شود چندین کارگروه زیرمجموعه آن تشکیل خواهد شد تا مباحث مربوط به کنگرههای ملی و بینالمللی قرآنپژوهی و طب، نشریات علمی و پژوهشی و منطقه بندی دانشگاهها را در دستور کار خود خواهد قرار بدهند.
تعیین نقشه راه حوزه قرآنپژوهی و طب
همتی با تاکید بر اینکه این کمیته باید نقشه راه حوزه قرآنپژوهی و طب را در کشور مشخص و نشریات قرآن و طب را ساماندهی و هدفمندسازی کند، تصریح کرد: اعضای حقیقی این کمیته شامل محققان حوزوی و دانشگاهی همچون مصطفی قانعی، رئیس انستیتو پاستور ایران، غلامرضا نورمحمدی، معاون مرکز تحقیقات طب اسلامی دانشگاه امام صادق(ع)، حجتالاسلام والمسلمین عباسعلی واشیان، مسئول کمیسیون فقه و حقوق پزشکی جامعه المصطفی(ص) العالمیه و... هستند که بیشتر حوزویان کمیته نیز دارای فعالیت در دانشگاههای علوم پزشکی و یا تخصص در این زمینه هستند.
هدفمندسازی تحقیقات قرآن و طب در دانشگاههای علوم پزشکی
سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه هدفمندسازی تحقیقات قرآن و طب در دانشگاههای علوم پزشکی و ایجاد روش تحقیق مناسب برای قرآنپژوهی و طب باید در این کمیته پیگیری و ساماندهی شود، اضافه کرد: اعضای حقوقی کمیته قرآنپژوهی و طب نیز متشکل از: معاونان تحقیقات و فناوری، آموزشی، طب سنتی ایرانی و اسلامی و دانشجویی و فرهنگی به همراه رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
تعیین موضوعات تحقیقی حوزه قرآنپژوهی و طب در دانشگاههای علوم پزشکی
همتی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه تحقیقات قرآنی در دانشگاههای علوم پزشکی هدفمند و موضوعات حوزه قرآنپژوهی و طب مشخص خواهد شد، بیان کرد: در حال حاضر ممکن است در یک حوزه قرآنپژوهی و طب 10 دانشگاه به صورت همزمان مشغول تحقیق و پژوهش باشند بنابراین در تلاشیم تا موضوعات مختلف مشخص و از موازی کاری تحقیقات در این مقوله بکاهیم.
وی با تاکید بر اینکه در تلاشیم تا هر دانشگاه علوم پزشکی در یک حوزه از مسائل مرتبط با قرآنپژوهی و طب ورود پیدا کند، تصریح کرد: هماکنون فعالیتهای دانشگاههای علوم پزشکی در حوزه قرآن و عترت به پنج منطقه کشوری تقسیم شده است و به طور کلی هر 10 دانشگاه و دانشکده پزشکی به یک منطقه تبدیل شده است.
سنجش فضاسازی معنوی و قرآنی بیمارستانها
سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه در تلاش برای سنجش فضاسازی معنوی و قرآنی بیمارستانها هستیم، اضافه کرد: از دیگر برنامههای مجموعه بررسی میزان آشنایی پرسنل بیمارستانها با مفاهیم معنوی و برپایی فعالیتهای به منظور ارتقای آن است.