کد خبر: 1371191
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰
حسن محمدی عنوان کرد:

وضعیت‌سنجی و ظرفیت‌شناسی؛ سیاست‌های راهبردی در برپایی نمایشگاه‌های قرآن

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: برای فعالیت‌های قرآنی کشور باید وضعیت‌سنجی، ارزیابی و ظرفیت‌شناسی صورت گیرد تا بتوانیم براساس ظرفیت‌ها و اسناد، یک راهبرد، سیاستگذاری و استراتژی به‌خصوص برای برپایی نمایشگاه‌ها تدوین کنیم.

حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی ـ مردمی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با نقاط قوت و ضعف نمایشگاه دستاوردهای مؤسسات قرآنی، گفت: هرگونه فعالیتی که منجر شود به اینکه مؤسسات بتوانند ظرفیت خود را در جامعه منتقل کنند و مردم با ظرفیت قرآنی کشور مخصوصاً در حوزه مؤسسات مردمی آشنا شوند، قطعاً پسندیده و مورد استقبال است.
وی اظهار کرد: برای برپایی این نمایشگاه زحمت‌های بسیاری کشیده‌ شده است، البته نقایصی نیز دارد، شرایط جانمایی و مکانی این نمایشگاه موجب استقبال کم افراد شده است.

محمدی عنوان کرد: هر اقدامی که منجر به این شود که مؤسسات بتوانند ظرفیت خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهند و یک ارتباط بین توده مردم با مؤسسات مردم‌نهاد برقرار شود، پسندیده و قطعاً مورد حمایت است.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی ـ مردمی کشوربا اشاره به ویژگی‌ها و شرایط منحصر به فردی که مؤسسات قرآنی دارند، تصریح کرد: با توجه به انگیزه خالص  و مردمی که از خود مردم به نشأت می‌گیرد و بهره‌وری که حوزه مردمی دارد، محصولات متنوعی در سال‌های اخیر در حوزه‌های آموزشی ـ پژوهشی و تبلیغی- ترویجی به وجود آمده است که باعث شده خلئی در حوزه آموزش قرآن نداشته باشیم.

وی افزود: با یک مدیریت جامع، یکپارچه و واحد، هم در خصوص محصولات و خدماتی که مؤسسات ارائه می‌دهند، اطلاع‌رسانی کنیم و هم از موازی‌کاری جلوگیری به‌عمل آوریم و نیاز‌های جامعه را به مؤسسات منتقل کنیم.
محمدی ضمن تأکید بر اختصاص بخش پژوهش در نمایشگاه قرآن، عنوان کرد:  قطعاً یکی از ضرورت‌های فعالیت‌های قرآنی، تقویت زیرساخت‌های پژوهشی است؛ باید در ابتدا یک وضعیت‌سنجی از وضعیت فرهنگی و قرآنی کشور داشته باشیم، ولی این اتفاق تاکنون نیافتا‌ده است؛ باید از وضعیت فعلی ارزیابی داشته باشیم برای این که بتوانیم اسناد راهبردی را تدوین کرده و هدف‌گذاری کنیم.

وی گفت: باید در ابتدا ظرفیت‌ها مشخص شود، سپس فعالیت‌ها را آغاز کنیم، در حال حاضر هیچ ارزیابی جامعی از ظرفیت‌های قرآنی کشور مخصوصاً در حوزه مؤسسات قرآنی ـ مردمی نداریم و نمی‌دانیم چه ظرفیت آموزشی در مؤسسات وجود دارد و چند مربی و حافظ  قرآن داریم.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی ـ مردمی کشوربا اشاره به چشم‌اندازی که مقام معظم رهبری در راستای تربیت 10 میلیون حافظ تعیین کرده‌اند، افزود: باید آمار دقیقی از حافظان کل قرآن داشته باشیم تا بتوانیم براساس وضعیت فعلی، یک برنامه‌‌ریزی دقیق داشته باشیم.

وی بیان کرد: باید وضعیت‌سنجی، ارزیابی و ظرفیت‌شناسی شود تا بتوانیم براساس ظرفیت‌ها و اسناد، یک راهبرد، سیاستگذاری و استراتژی برای فعالیت‌های قرآنی کشوراز جمله برپایی نمایشگاه‌ها تدوین کنیم.
محمدی حضور مؤسسات مردمی را در نمایشگاه دستاوردهای مؤسسات قرآنی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: البته چالش‌هایی وجود دارد که باید هر سال‌ با توجه به تجربه‌هایی که کسب می‌شود، مرتفع شود، ضمن اینکه امسال هم تجربه سال گذشته وجود داشت و این نمایشگاه با رفع برخی نواقص برگزار شد.

وی خاطرنشان کرد: اما قطعاً جای تغییرات بیشتری وجود دارد و نمایشگاه قرآن باید در یک فضای ایده‌آل‌تر، با یک برنامه‌ریزی بهتر و زمان‌بندی مناسب‌تر برپا شود؛ در حوزه اطلاع‌رسانی نیز باید تبلیغات بیشتری صورت پذیرد و بخش‌هایی که جذابیت بیشتر دارند، مورد توجه قرار گیرند.

مطالب مرتبط
captcha