کد خبر: 1377003
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۷

توجه به قرآن و نهج‌البلاغه، راهی برای دوری از افراط و تفریط

گروه ادب: یک پژوهشگر قرآنی در بیستمین جلسه نشست «ادبیات جهانی انسان در نهج‌البلاغه و قرآن» که 30 بهمن برگزار می‌شود، از توجه به قرآن و نهج‌البلاغه به عنوان راهی برای دوری از افراط و تفریط سخن می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، ابوالقاسم حسینجانی، شاعر و پژوهشگر قرآنی کشورمان با اشاره به آیات قرآنی، یکی ازاهداف آفرینش انسان که منجر به توسعه پایدار در جامعه خواهد شد را شناخت انسان از خویشتن دانست و گفت: اولین پیش‌شرط توسعه پایدار و شادی انسان، رجوع انسان به خویشتن است و تا انسان به یاد نیاورد که به خاطر چه چیزی آفریده شده، هیچ‌گاه نخواهد توانست به شادی و توسعه پایدار برسد.
وی، دیگر پیش‌شرط‌ توسعه پایدار در جامعه را خاتمه دادن به‌ برخی موازی‌کاری‌ها‌ در برخی سازمان‌ها و ادارات بیان کرد و افزود: در حال حاضر بسیاری از فعالیت‌هایی که در برخی از ادارات و سازمان‌ها انجام می‌شود، به صورت موازی کاری است و این نوع فعالیت‌ها هیچ‌گاه نخواهد توانست جامعه را به توسعه‌ای پایدار برساند و ما در قرآن و نهج‌البلاغه شاهد این مطلب هستیم که تا انسان دست از پراکنده‌‌کاری برندارد هیچ‌گاه موفق نمی‌شود.
این پژوهشگر قرآنی طرز تفکرهای افراطی و تفریطی در جامعه‌های اسلامی را یکی از آفت‌های توسعه پایدار عنوان‌ کرد و ادامه داد: در جامعه جهانی اسلام، برخی از نگاه‌ها و تفاسیری که از قرآن انجام می‌دهند، بسیار افراطی یا تفریطی است و ما باید طبق نظر قرآن و نهج‌البلاغه، نه به افراط کشیده شویم و نه به تفریط؛ بلکه باید در تمام کارهایمان توجه به اعتدال داشته باشیم تا بتوانیم به نتایج مطلوبی در جامعه برسیم.
وی، ایمان، اعتقاد، اعتماد به نفس وهجرت‌ را از پیش‌شرط‌های جامعه پایدار ذکر کرد و گفت: از دیگر پیش‌شرط‌هایی که می‌تواند انسان را به توسعه‌ای پایدار در جامعه برساند، می‌توان به این موضوع اشاره کرد که انسان‌ها از بتدا باید ایمان و شناخت کافی از خود داشته باشند که با چه هدفی آفریده شده‌اند؛ سپس با اعتماد به نفسی که خواهند داشت، می‌توانند از زمانی که خداوند در آفرینش در اختیارشان قرار داده‌ به نحو احسن در جهت رشد و آبادانی کشورشان بهره گیرند.
حسینجانی، بدگمانی و بی‌اعتمادی در جامعه را یکی دیگر از آفت‌های جوامع ذکر کرد و گفت: اعتماد، اعتقاد و ایمان از اصلی‌ترین پیش‌شرط‌های توسعه پایدار در جامعه است‌ و اگر انسان‌ها، با اعتقاد و اعتماد به نفس در فعالیت‌های روزانه خود شرکت نکنند، قطعاً به توسعه پایدار دست نخواهند یافت.
علاقه‌مندان به شرکت در این جلسه می‌توانند از ساعت 15 به سالن سلمان هراتی حوزه هنری واقع در خیابان سمیه - نرسیده به پل حافظ مراجعه کنند.

captcha