کد خبر: 1377826
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۲۳
آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی:

عزت و آبروی ما و نظام مدیون اهل بیت(ع) است

خبرنگاران افتخاری/ امیرمحسن سلطان‌احمدی: آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی در جلسه درس اخلاق هفتگی گفت: عزت و آبروی ما و نظام مدیون اهل بیت(ع) است.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی در جلسه درس اخلاق هفتگی خود که در محل نمازخانه بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، گفت: حرف تازه‌ای که انبیا آوردند این است که اگر کسی طهارت روح، پارسایی و تقوا را از دست داد علم حاصل از آن رهگذر را از دست می‌دهد.

وی ادامه داد: علم تنها براساس حس و تجربه حسّی نیست ما یک سلسله علوم تجریدی داریم که در هیچ آزمایشگاهی قابل نفی و اثبات نیست و راهش تقواست. تقوا هم شعب فراوانی دارد و آن علوم تجریدی هم شعب فراوانی دارند، تقوای هر رشته را کسی از دست داد از بهره‌وری از آن علم تجریدی محروم است.

معظم‌له با اشاره به کاروان راهیان نور و استفاده‌های معنوی که از این سفرها باید برد، بیان کرد: ما راهیان نور داریم که به برکت شهدا فیض‌های فراوانی برده و می‌برند، این راهیان نور و همه عزیزانی که بالاخره به شهادت و کوی شهادت احترام می‌گذارند باید بدانند، عزت ما، آبروی ما، کشور ما، مملکت ما، نظام ما مدیون یا علی و یا حسین است.

وی با بیان این مطلب که هر کار خیر و یا گناهی آثار خاص خودشان را دارند، افزود: این گناهان آثار خاص خودشان را دارند در قبال این گناهان، اطاعات آثار مخصوص خودشان را دارند بعضی از اطاعات و کارهای خیر است که در معرفت‌افزایی اثر دارد بعضی در محبت اثر دارد بعضی در شوق و اشک‌ریزی اثر دارد. اگر کسی بخواهد در جهاد اکبر پیروز شود هیچ چاره ندارد مگر اینکه مسلح باشد. پیروزی در جهاد اصغر سلاحش آهن است که در جنگ تحمیلی دیدیم، پیروزی در جهاد اوسط سلاحش اشک است.

آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی ادامه داد: بنابراین هر گناهی یک حجاب ویژه است و هر اطاعتی یک راه خاص. اینکه خداوند فرمود «همه این راه‌های فرعی به آن بزرگراه که صراط مستقیم است متصل است» صراط مستقیم بیش از یکی نیست اما این راه‌های فرعی که به آن صراط مستقیم می‌رسد متعدد است فرمود ما این راه‌ها را نشان می‌دهیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به رهاورد انبیا اشاره کرد و گفت: آن چه انبیا آوردند یکی این است که تقوا و طهارت و پاکی روح این دل را مثل آینه شفافاً بدون غبار می‌کند، به دست صاحب‌دل می‌دهد، به او می‌فهماند که این دل را به کدام طرف نگه بدار، این می‌فهمد که آینه دل را به طرف اسمای حسنای خدا نگه بدارد و آثار الهی در این دل می‌تابد.

معظم‌له یادآور شد: بسیاری از جوان‌ها دلشان آینه شفاف است ولی این آینه شفاف را به هر جا بگیرند، همان را به آنها نشان می‌دهد، کار عالمان اخلاق همین دو چیز است، یکی اینکه این قلب شفاف را نگذارند آلوده شود و اگر تیره شد غبارروبی کنند. دوم اینکه به این جوان‌ها که در دانشگاه یا حوزه هستند عنایت کنند که این آینه دل را به کدام طرف نگه دارند اگر به طرف علی و اولاد علی نگه داشتید آفتاب علوی، فاطمی، حسنی و حسینی بر دل آنها خواهد تابید.

captcha