به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از خبرگزاری «اصوات العراق»، علی الادیب، وزیر آموزش عالی و پژوهش علمی عراق و حسن بنطلال، رئیس مجمع «اندیشه عربی» اردن در این همایش، تشکیل میزگرد مشترک علمای نجف و الازهر را با هدف از بینبردن اختلافات و درگیریهایی که در پی انتشار جریانهای تکفیری در جهان اسلام رشد یافته است، خواستار شدند.
علی الادیب طی سخنانی در همایش کوفه اعلام کرد: در این همایش با همکاری امیر حسن بنطلال مصوب شد که میزگردی میان علمای نجف اشرف و الازهر برگزار شود، وزارت آموزش عالی عراق نیز آمادگی خود را برای برگزاری موفق این میزگرد که میتواند مقدمهای برای افزایش گفتوگوهای ثمربخش باشد، اعلام کرد.
وی اظهار کرد: جدایی و تفرقه که جهان اسلام در این مرحله حساس شاهد است، نیازمند گفتوگو و همفکری همه علما و اندیشمندان مذاهب و ادیان مختلف است و از این طریق میتوان دلایل درگیریهای فرقهای در منطقه را مشخص کرد.
وزیر آموزش عالی عراق تأکید کرد: دین اسلام در اصل دین تسامح و قبول دیگران با دیدگاههای مختلف است، اما امروزه کسانی هستند که حق تفسیر دین را تنها برای خود احتکار کرده و دیدگاههایشان را به دیگران تحمیل میکنند.
علی الادیب ادامه داد: نتیجه این گونه رفتارها، ظهور جنبشهای تکفیری بوده که تنها به تکفیر ادیان یا مذاهب دیگر اکتفا نکرده است، بلکه همه کسانی را با آنان اختلافنظر هر چند کوچکی دارند، تکفیر میکنند.
الادیب در پایان بیان کرد: من معتقدم در صورتی که اندیشمندان و رهبران معنوی جهان اسلام، فرهنگ گفتوگو را در راستای حمایت از آینده جهان اسلام، تقویت نکنند، اوضاع جهان اسلام از این بدتر خواهد شد.
امیر حسن بنطلال نیز در این همایش گفت: نجف اشرف با تولیدات علمی، فکری و تمدنی، جهان اسلام را تحت تأثیر قرار داده و به آن غنا بخشیده است و اکنون نیز با برگزاری میزگرد مشترک مراجع دینی نجف و در رأس آنان آیتالله العظمی سیدعلی سیستانی و علمای بزرگ الازهر، میتواند این نقش را بازیافته و در راستای احیای روحیه برادری و دوستی بین همه مسلمانان جهان و یکپارچهکردن خطابه اسلامی گام بردارد.
یادآور میشود، همایش «تکثرگرایی دینی در چشمانداز گفتوگوی تمدنها» پنجشنبه گذشته(اول اسفند) با همکاری دانشگاه کوفه و مرکز مطالعات فکری نجف اشرف، در این دانشگاه برگزار شد.
گروهی از شخصیتهای تأثیرگذار در جهان عرب و کشورهای غیر عربی و پژوهشگرانی از ادیان و مذاهب مختلف جهان از جمله آیتالله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در این همایش حضور یافتند.