کد خبر: 1378469
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۷

شرح حال دیار حافظ در میزبانی مسابقات سراسری قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: سومین حرم اهل بیت(ع) و دیار حافظ قرآن کریم، این ایام روزهای متفاوتی را پشت سر می‌گذارد تا برگ زرین دیگری را در کارنامه مذهبی خود ثبت کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، شیراز، سومین حرم اهل بیت(ع) و زادگاه شاعران، علما و فیلسوفان بزرگی چون حافظ، سعدی،ملاصدرای شیرازی، شهید آیت‌الله دستغیب، آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی و...، این روزها مهد توجه قرآنیان کشور است.

برگزاری مسابقات سراسری قرآن یکی از توفیقات و برکت‌هایی بود که به تأکید اکثریت مردم و مسئولان نصیب فارس شد تا برگ زرین دیگری در کارنامه مذهبی این دیار در طول تاریخ ورق خورد.

شیراز، سابقه‌ دیرینه‌ای در مباحث قرآنی دارد

سابقه فعالیت‌های قرآنی و عشق و علاقه مردم شیراز به این کتاب الهی، تنها بدین روزها منتهی نمی‌شود بلکه این عشق و علاقه از دیرباز تاکنون در شیرازی‌ها وجود داشته و دارد و با نگاهی به تاریخ و مطالعه سفرنامه ابن بطوطه می‌خوانیم که زمانی در پیشخوان تمامی مغازه‌های این دیار کتاب قرآن برای مطالعه و قرائت بوده است.

اصولاً شیراز را به حافظ، دروازه قرآن، حرم احمد بن موسی(ع) و امامزاده‌های لازم‌التکریم آن می‌شناسند که همگی نشان از عمق عشق مردم این سامان به قرآن و اهل بیت(ع) است؛ لذا استقبال گسترده و بی‌نظیر از مسابقات سراسری قرآن در این دیار چنان دور از ذهن نبود.

موج قرآنی از قبل از برگزاری مسابقات سراسری قرآن در تمامی اقشار مختلف اعم از مسئولان، مردم، نهادها و حتی رسانه‌ها شکل گرفته بود و در این ایام نیز به اوج خود رسیده است.

این روزها در هر گوشه از شهر شیراز تبلیغات درون شهری و نصب بنر و بیلبوردهای مسابقات سراسری قرآن نظر هر بیننده‌ای را جلب می‌کند و علاوه بر این با روشن کردن تلویزیون و رادیو مرکز فارس و یا مطالعه خبرگزاری‌ها، پایگاه‌های اینترنتی و روزنامه‌ها به‌خوبی می‌توان از آخرین اخبار و رویدادهای این مسابقات آگاه شد.

استقبال بی‌نظیر از مسابقات

در آغاز تمامی نوبت‌های مسابقات اعم از بانوان و آقایان، خیل عظیمی از جمعیت در ورودی‌های مکان برگزاری مسابقات مشاهده می‌شود که در اقشار مختلف مردم اعم از پیر و جوان، شهر و روستایی با شور و شوق وصف نشدنی به این مکان آمده‌اند تا از شنیدن کلام‌الله مجید کسب فیض کنند.

علاوه بر این استقبال از نمایشگاه قرآن و عترت و ارائه آخرین محصولات و نرم‌افزارهای قرآنی نیز گسترده بود و به گفته بسیاری از مدعوین این نمایشگاه نقطه قوت مسابقات است.

در گوشه‌ای از محل برگزاری مسابقات، ستاد خبری جهت خبرنگاران رسانه‌های مختلف در نظر گرفته شده است که حضور فعال و شبانه‌روزی خبرنگاران در آن را به‌خوبی می‌توان مشاهده کرد که چگونه با شور و اشتیاق اخبار مربوط به مسابقات را دنبال و اطلاع‌رسانی می‌کنند.

هنگام مراجعه به سالن برگزاری مسابقات قرآن اشک شوق و اشتیاق سمع آیات الهی را می‌توان از دیدگان برخی از آنان اعم از زن و مرد و پیر و جوان مشاهده کرد که چگونه با تلاوت زیبای متسابقان به وجد آمده‌اند و روح خود را جلا بخشیده‌اند.

محافل قرآنی؛ زینت‌بخش این مسابقات

سوای این مسابقات، محافل قرآنی با حضور قاریان بین‌المللی و مصری و عراقی نیز که در نقاط مختلف استان فارس از قبل از برگزاری مسابقات در حال برگزاری است، شور و حال خاص خود را دارد و زینت‌بخش این مسابقات محسوب می‌شود و بسیاری از قرآنیان را مجذوب خود می‌کند که قبل و یا بعد از حضور در سالن مسابقات، در این محافل زیبا و معنوی حتماً شرکت کنند.

برگزاری نشست‌های اعجاز علمی قرآن و همایش «حافظ در پرتوی قرآن و حافظان قرآن» برنامه‌هایی بود که با استقبال خوبی مواجه شده و می‌شود تا آیات قرآن از جنبه‌های متفاوتی به اقشار مختلف مردم معرفی شوند.

به‌طور کلی می‌توان گفت این روزها شیراز، مملو از شور قرآنی است و انصافاً تمامی کمیته‌های برگزاری مسابقات نیز فعالانه جهت برگزاری هرچه باشکوه‌تر این مسابقات تلاش می‌کنند و بر این مطلب بسیاری از متسابقان بانو و آقا  تأکید دارند که نحوه برگزاری این مسابقات در شیراز و امکانات و شأنیتی که برای حاملان و قاریان قرآن در نظر گرفته شده، بسیار مناسب است.

قرار است شور قرآنی شیراز نیز با میزبانی مرزبانان مکتب اهل بیت(ع) و علمای حوزه علمیه قم در روزهای 7 و 8 اسفند تکمیل شود تا گامی مؤثر جهت تعمیق پیوند قرآن و اهل بیت(ع) و توجه به این دو بال مکتب تشیع برداشته شود.

captcha