کد خبر: 1379982
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۳

ارائه 50 سخنرانی علمی در همایش بیداری اسلامی و بسیج جهانی مستضعفین

گروه سیاسی: 50 سخنرانی علمی در طول همایش بین‌المللی «بیداری اسلامی و بسیج جهانی مستضعفین» از سوی اساتید حوزه و دانشگاه ارائه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم افتتاحیه همایش بین‌المللی «بیداری اسلامی و بسیج جهانی مستضعفین» پیش از ظهر امروز 6 اسفند، در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد‌حسن ابوترابی‌فرد، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه همایش با اشاره به رسالت انقلاب اسلامی که در قانون اساسی تعریف  شده است، گفت: حرکت برای پیروزی همه مستضعفین بر مستکبرین و تداوم انقلاب در داخل و خارج کشور به ویژه در گسترش روابط بین‌الملل با جنبش‌های اسلامی و مردمی از جمله رسالت‌های انقلاب اسلامی است.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با ذکر اینکه استمرار مبارزه در نجات ملل محروم و تحت ستم در سراسر جهان شعار انقلاب و پیام قانون اساسی است، افزود: در راستای این تفکر و اندیشه که تجسم آموزه‌های قطعی قرآن کریم و سنت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) در متن قانون اساسی است؛ انقلاب اسلامی در واقعیت رفتار سیاسی خود به این اصل پایبند بوده است.
همچنین سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه استکبار در سراسر جهان امروز ظالمانه رفتار می‌کند، گفت: از شرق آسیا تا غرب اروپا و در آفریفا و آمریکای لاتین و حتی کشور آمریکا حرکت‌های مردمی سرکوب می‌شود.
سردار نقدی با اشاره به بودجه 700 میلیارد دلاری دفاعی ارتش آمریکا گفت: آمریکا با این بودجه کلان ارتش زورگویی مجهز کرده تا به هر کشوری تجاوز کند و در شصت سال گذشته در بیش از 80 درصد تجاوزها آمریکا دخالت داشته است.
بنابراین گزارش احمد اسفندیاری، معاون روابط بین‌الملل سازمان بسیج مستضعفین و دبیر همایش گفت: مفهوم بسیج باید در جهان معرفی و تبیین شود و نقش و جایگاه بسیج را به عنوان یک الگوی کارآمد برای مستضعفین معرفی کنیم.
وی افزود: کشورهایی که در حوزه بیداری اسلامی فعالیت می‌کنند، یکی از مشکلاتشان موضوع نظام‌سازی است و اگر از الگوی جمهوری اسلامی استفاده می‌کردند، مشکلات کمتری داشتند.
این گزارش حاکی است، همچنین در این همایش احمد دوست‌محمدی، دبیر علمی همایش گفت: همزمان با شروع موج بیداری اسلامی و قدرت گرفتن آن تفاسیر مختلفی از این حرکت مردمی در جهان صورت گرفت و مکاتب مختلف دینی از زاویه دید خود در ابتدا به این جنبش عظیم رنگ و صبغه اقتصادی داده و تلاش کردند، این رویداد را ناشی از مطالبات اقتصادی قلمداد کنند.
رئیس گروه مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران گفت: برخی دیگرتلاش کردند تا به این بیداری رنگ و بوی نژادی و قومی دهند و از آن تحت عنوان بهار عربی یاد و آن را انقلاب رنگی معرفی می‌کنند.
دوست‌محمدی عنوان کرد: برخی دیگر از صاحب‌نظران غربی تفسیری موسع‌تر از جنبش اجتماعی شکل گرفته ارائه دادند و آن را دمکراسی‌خواهی و به شیوه غرب تفسیر کردند و فارغ  از اینکه جنبش با الهام از اصول ظلم‌ستیزی و مبارزه با تبعیض،  نابرابری و بی‌عدالتی شکل گرفت، آن را به نفع خود تحلیل می‌کنند.
رئیس گروه مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران افزود: امروز جنبش اشغال وال‌استریت یعنی همان مستضعفین علیه یک درصد حاکم، به تدریج در حال جهانی شدن است و در آستانه سومین سال بیداری اسلامی، مردم منطقه حرکتی که ارکان ظلم را برچیده تا بشارت‌دهنده ظهورعصر نوینی در جهان که همان عصر حکومت مستضعفین به رهبری یگانه منجی عالم بشریت است را ادامه می‌دهند و البته این جنبش بار دیگر در معرض تهدید و تحریف قرار گرفته است.
در نوبت صبح نیز نشستی با عنوان «مفهوم‌شناسی، آسیب‌شناسی و آینده‌پژوهی بیداری اسلامی» با حضور اساتید دانشگاه برگزار شد و موضوعاتی چون آسیب‌شناسی حرکت بیداری اسلامی با تأکید بر تحولات مصر، عاشورا خاستگاه بیداری اسلامی، واکاوی فرصت‌های ایران و چالش‌های رژیم صهیونیستی در قبال بیداری اسلامی در خاورمیانه، ناجنبش‌های مدنی و طلیعه سعیدیسم در بیداری اسلامی و رشد جریان بیداری اسلامی در انگلیس مورد واکاوی قرار گرفت.
بنابراین گزارش بیش از 400 عضو هیئت علمی اعم از اساتید دانشگاه و حوزه در این همایش مشارکت دارند و 780 خلاصه مقاله و 530 مقاله کامل به دبیرخانه همایش ارائه شده است.
همچنین در این همایش دو روزه 50 سخنرانی علمی در موضوعات مختلف توسط اساتیدی از داخل و خارج کشور ارائه می‌شود.
در طول برگزاری این همایش نیز 130 مقاله به صورت پوستر در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.
در حاشیه این همایش دو روزه نیز طوماری خطاب به دبیرکل سازمان ملل در اعتراض به کشتار مسلمانان آفریقای مرکزی توسط دانشجویان و اساتید دانشگاه امضا شد.

captcha