کد خبر: 1381742
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۲
ورمرزیار:

نمایش «روز چهلم» گامی کوچک در ترویج فرهنگ مهدویت شیعی است

گروه هنر: نمایشنامه‌نویس «روز چهلم» گفت: با وجود اجرای محدود این نمایش و بضاعت مالی کم،اما در شرایط کنونی اجتناب از برداشتن کوچک‌ترین گام در راستای ترویج فرهنگ مهدویت جایز نیست و اجرای این نمایش نیز با وجود غفلت سال‌های اخیر مسئولان در عرصه فرهنگ و هنر مهدوی، یکی از این اقدامات است.

ابوالفضل ورمرزیار، نویسنده نمایش «روز چهلم» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان مطالب فوق گفت: در آستانه نوروز و آغاز بهار با دوستان در گروه نمایشی تراب و گروهی از اولیا و دانش‌آموزان مجتمع آموزشی «پیام غدیر» تصمیم به کار روی این نمایشنامه گرفتیم که در اصل نسخه تلخیص شده‌ای از نمایشنامه مفصلی به قلم اینجانب به نام «آخرین سوشیانس» بود.
وی گفت: در نمایشنامه اصلی 8 اپیزود روایت می‌شود که محوریت آن برپایه مقایسه بینش آخر‌الزمانی میان چند آئین توحیدی و حتی یک آئین غیرتوحیدی بود که براین اساس منتج به تفاوت‌هایی می‌شود که تفکر شیعی در مورد ظهور منجی آخر‌الزمان دارد که به دو تفاوت آن اشاره می‌کنم.
ورمرزیار تصریح کرد: در همه ادیان توحیدی و مشارب غیرتوحیدی، پویایی و فعالیت منجی آخر‌الزمانی که آنها وعده ظهورش را می‌دهند و مثلاً در آئین یهود به نام مشیا معروف است، آئین مسیحیت به آن مسیح می‌گوید، در آئین زرتشت از آن به سوشیانس یاد می‌شود و حتی آئین غیرتوحیدی هندو قائل به آن به نام راماست، منوط به ظهور منجی است و تا قبل از ظهور هیچ فعلی از سوی آنها صورت نمی‌گیرد در صورتی که منجی آخر‌الزمان براساس مذهب شیعه، فعالیتش حتی در زمان غیبت جاری و ساری است و ما در مقاطع و مخاطرات گوناگون زندگی درخواست استمداد از او داریم.
این پژوهشگر آئینی و نمایشی گفت: دیگر تفاوت در شکل ظهور منجی است که به اعتقاد علمای شیعی کاملترین و دقیق‌ترین شکل ظهور است هر چند که ما شیعیان در این روزگار به دلیل مشغله فکری و روزمرگی، باور به این موضوع را فراموش کرده و یا این تلقی در ما به کمرنگی گرائیده است.
ورمرزیار ادامه داد: اتفاقاً در یکی از اپیزودهای این نمایش که حتی در نسخه تلخیص شده آن که قرار است روی صحنه برود روی آن تأکید شده، این نکته موجود است که حتی متأسفانه وهابیت نیز در مورد این مسئله که ظهور منجی بسیار دقیق و کامل است بیشتر از خود ما شیعیان باورمند هستند و در مسجد‌الحرام در موضع رکن یمانی میان رکن و مقام، تیراندازانی قرار داده‌اند تا به محض اینکه کسی با این ندا که «أنا بقیة‌الله» ظاهر شد او را با تیراندازی ترور کنند و این در حالیست که ما همچنان در غفلت هستیم.
وی با اشاره به اینکه موضع دشمن در تقابل با مهدویت شیعی بسیار قوی است گفت: حتی در بسیاری از دانشگاه‌های استراتژیک غربی کرسی درس مهدویت شیعی از اعتبار و جایگاه رفیع‌تری نسبت به سایر علوم  برخوردار است و هر کس در این مورد و به منظور تقابل با این اندیشه دست به تحقیق و پژوهش بزندکسب درآمد خواهد داشت و از دولت حقوق دریافت می کند.
این پرده‌خوان و بازیگر نمایش‌های آئینی و دینی گفت: با این وجود باید بررسی کرد که ما به ویژه در حوزه هنر چه کاری در راستای ترویج و اشاعه فرهنگ مهدویت به انجام رسانده‌ایم که باید به جرئت بگویم هیچ و حتی جلوی بسیاری از این فعالیت‌های محدود و البته مؤثر را نیز گرفته‌ایم.
وی ادامه داد: سال پیش نسخه اصلی نمایشنامه «روز چهلم» به مسئولان جشنواره «تئاتر صاحبدلان» ارائه شد اما به دلیل برخی حسادت‌ها و بغض‌هایی که وجود داشت از تولید و شرکت این نمایش در جشنواره به بهانه‌های واهی خودداری کردند اما امسال من و دوستانم در گروه نمایشی «تراب» به شکل محدود و به کمک مجتمع آموزشی «پیام غدیر» دست به تولید این اثر زدیم تا ثابت کنیم که در راستای ترویج فرهنگ مهدویت شیعی نباید حتی از برداشتن گام‌های کوچک نیز دریغ کرد.
یادآور می‌شود، نمایش «روز چهلم» به کارگردانی محمدرضا مداحیان سه‌شنبه 13 اسفند در تالار اندیشه حوزه هنری روی صحنه خواهد رفت.

captcha