به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم اختتامیه کنفرانس بینالمللی سیتادیم، امروز، 11 اسفندماه در آخرین روز نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
بهرام صادقی بیغم، دبیر علمی کنفرانس سیتادیم، با اشاره به این کنفرانس اظهار کرد: حدود 11ماه پیش تصمیم گرفته شد با حضور رئیس قبلی مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال و همچنین حمایتهای رئیس جدید، نجفی سولاری، کنفرانس بینالمللی سیتادیم برای ارتقای کیفیت تولیدات محصولات دیجیتال برگزار شود.
وی افزود: 561 مقاله در حوزههای مختلف علمی، پژوهشی به دبیرخانه این کنفرانس ارائه شد که از این تعداد بالغ بر 300 مقاله قابل قبول بودند. برای این تعداد، گواهینامهها صادر و خلاصه مقالات به عنوان یک کتاب چاپ و تهیه شد.
صادقی بیان کرد: کنفرانس بینالمللی سیتادیم، همگام با نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال برگزار شد. ما همچنین مقالاتی از اساتید خارج کشور و دانشجویان دکترا برای ارائه به کنفرانس بینالمللی سیتادیم داشتیم.
وی افزود: این کنفرانس در دو بخش ژورنالها و کنفرانس دانشآموزی به صورت مقالات علمی، پژوهشی و دانشآموزی ارائه شد که مقالات دانشآموزی نیز به صورت ارائههای فارسی و انگلیسی در حد قابل قبولی عرضه شد.
صادقی افزود: همچنین اتوماسیونی برای داوری مقالات ارسال شده به دبیرخانه تولید شد که طبق رسالتهای مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال تهیه شده است. داوران در نقاط مختلف دنیا همچون آلمان، هلند و داخل کشور از دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه اصفهان حضور داشتند که نمرات داوری را در اتوماسیون وارد میکردند.
وی اضافه کرد: از مقالات ارائه شده، میتوان به هشت مقاله ایرانی خارج از کشور اشاره کرد که از تصاویر آنها برای نمایش در کنفرانس بینالمللی سیتادیم بهرهمند شدیم. این افراد نخبگانی هستند که در خارج از کشور کار میکنند و ارائههای علمی خوبی داشتهاند.
در ادامه بابک دربیکی، مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و امور بینالملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: یکی از مهمترین سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ترویج فضای مجازی و ارتقا و گسترش فعالیتهای دیجیتال در کشور است.
وی یکی از مهمترین برنامههای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را حمایت از فضای مجازی و رشد آن دانست و گفت: ما تاکنون نیز برای اطلاعرسانی فعالیتهای مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال با همکاری رسانههای مختلف گروهی اقدام کردهایم.
دربیکی ادامه داد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در برنامههای مختلف خود، بر حمایت از فضای مجازی و فناوری دیجیتال و گسترش فضا برای فعالیت در این زمینه تأکید کردهاند.
در ادامه حسن نجفی سولاری، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از جمله امتیازات برگزاری این کنفرانس میتوان به تجربه آن اشاره کرد؛ در نقاط مختلف دنیا برای اینکه بدانند کاری را میتوانند انجام دهند یا خیر، میلیاردها تومان هزینه میکنند، اما ما با کمترین هزینه این کنفرانس را به صورت آزمایشی برگزار کردیم و متوجه شدیم که توانایی این کار را داریم.
وی دومین ویژگی و امتیاز برگزاری کنفرانس را اعلام آمادگی دانشمندان ایرانی در سراسر دنیا برای همکاری علمی با ایران دانست و افزود: ثمره سوم این رویداد آن است که ما امروز بستههای متعدد علمی و محتوایی داریم که تولیدکنندههای داخلی با توجه به آنها میتوانند سطح کیفی کارهای خود را ارتقا دهند.
نجفی سولاری در بخش دیگری از صحبتهای خود ضمن تأکید برای برنامهریزی دورههای بعدی کنفرانس، اظهار کرد: مهمترین مسئلهای که باید در این کنفرانس به آن پرداخت داشتن مقالاتی اثربخش در زمینه محصولات داخلی است چون محتوای دیجیتال، انیمیشن و بازیهای رایانهای است.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال با تأکید بر دریافت مقالات کاربردی در دورههای بعدی کنفرانس، گفت: ما براساس رسالت خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هدفمان ارتقای علم است و از این رو از مقالات علمی ــ کاربردی حمایت میکنیم.
در بخش پایانی این مراسم، ضمن قدردانی از حامیان مالی این رویداد، از آرش شقاقی، مریم طهماسبی، محبوبه فناخسرو، رزیتا جمیلی، مصطفی جعفری، سارا کثیری، کیمیا موحدی یگانه، کیوان برنا، زینب بهمنی، مهدی جلیلی، فرشاد بخشندگان، سمانه مظاهری، روحالله موسوی طیبی، الناز بیگدلی، بامشاد عزیزی، الناز داوودی و ابراهیم امانفر به عنوان برگزیدگان کنفرانس تجلیل شد.
یادآور میشود، نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال از تاریخ هشتم تا یازدهم اسفندماه در تهران برگزار شد.