کد خبر: 1381818
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۶

گزارش ایکنا از نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال + پاسخ رئیس مرکز

گروه فضای مجازی: این دوره از نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال با اضافه شدن بخش فناوری اطلاعات، جلوه متفاوتی به خود گرفت، اما مواردی چون کمرنگ بودن حضور تولیدکنندگان نرم‌افزارهای مذهبی و رونمایی از آثار تکراری از نقاط ضعف آن به‌شمار می‌رفت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با انتصاب حسن نجفی‌سولاری، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال در نیمه دوم سال جاری، انتظار نمی‌رفت که نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال برپا شود، اما در دو ماه پایانی سال، خبرهایی مبنی بر برگزاری یک نمایشگاه اما نه دوره هفتم، بلکه نمایشگاهی متفاوت با دوره‌های پیشین، منتشر شد.

این دوره از نمایشگاه که به تاریخ هشتم تا یازدهم اسفندماه برگزار شد با اضافه شدن بخش فناوری اطلاعات، جلوه متفاوتی به عنوان آن بخشید. البته این تفاوت‌ها تنها به این بخش معطوف نشد، بلکه مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال با اخذ سیاست‌های جدید، مبنی بر واگذاری امور به بخش خصوصی، این تفاوت‌ها را دوچندان کرد.

در زمان مسئولیت رئیس سابق مرکز رسانه‌های دیجیتال، عنوان شد که اگر مرکز، اعتباری برای برگزاری نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال ندارد، هیچ الزامی نیست تا بخواهیم تقویم نمایشگاه را حفظ کنیم، بلکه می‌توان پس از بررسی‌های لازم و تأمین اعتبارات نمایشگاه را برگزار کرد؛ چرا که تنها برگزاری نمایشگاه مهم نیست بلکه چگونگی برگزاری آن ضرورت بیشتری دارد. 

پس از انتصاب نجفی‌سولاری، برگزاری نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال در ابهام بود و تصورها بر این بود که قطعا برگزاری این نمایشگاه به سال آتی موکول خواهد شد. همچنین بسیاری از فعالان و کارشناسان فضای مجازی بر این موضوع اذعان داشتند که برگزاری این نمایشگاه دقیقاً پس از حدود شش ماه از انتصاب ریاست مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، عمل چندان مناسبی نیست.

به حاشیه راندن مرکز رسانه‌های دیجیتال در نمایشگاه

از دوره اول تا دوره ششم، مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولیت برگزاری نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال را داشت. اما دوره هفتم یا بهتر بگوییم در نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، سیاست‌های جدیدی مبنی بر واسپاری امور دولت به بخش خصوصی در حوزه دیجیتال اتخاذ شد و برنامه‌ریزی‌های نمایشگاه به سمت و سویی سوق یافت که بخش خصوصی برگزارکننده این نمایشگاه شود.

کارشناسان رسانه‌‌های دیجیتال عنوان کردند که صرف ورود بخش خصوصی در این عرصه کافی نیست، بلکه نیازمند حمایت و نظارت از سوی دولت به ویژه مرکز رسانه‌های دیجیتال است. آنها بر این موضوع اتفاق نظر دارند که این سیاست نوین که در نوع خود امری مثبت تلقی می‌شود، عاملی خواهد شد که نظارت مرکز رسانه‌های دیجیتال به حاشیه کشیده شود. به گفته برخی از مسئولان مرکز رسانه‌های دیجیتال در این دوره از نمایشگاه، صرفاً برگزاری کنفرانس «سیتادیم» را در دستور کار خود داشته است. مراسم اختتامیه کنفرانس سیتادیم در آخرین روز از نمایشگاه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

کنفرانس سیتادیم دیده نشد

کارشناسان رسانه‌های دیجیتال بر این موضوع تأکید داشتند که برگزاری کنفرانس سیتادیم، همزمان با برگزاری نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال سبب شد تا مرکز بیشترین انرژی را صرف این کنفرانس کند تا جایی که از نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال غافل شود که این غفلت، آسیب به نحوه برگزاری نمایشگاه وارد ساخت.

این کارشناسان در بخش دیگری از صحبت‌های‌شان اظهار داشتند که بهره‌گیری از تجربه‌های شش‌ساله مرکز در برگزاری نمایشگاه، می‌توانست در نحوه برپایی آن تأثیر بسزایی داشته باشد. به این معنی که مرکز، می‌توانست این تجربیات شش‌ساله را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد تا بخش خصوصی که امور اجرای نمایشگاه را برعهده داشت، برگزارکننده شایسته‌ای می‌شد. برگزاری کنفرانس سیتادیم، می‌توانست به زمان بهتری موکول شود تا بر روی فعالیت نمایشگاه تأثیر سوء نگذارد.

اختصاص سهم اندک به آثار دیجیتال مذهبی

حضور نرم‌افزارهای دینی ـ فرهنگی در نمایشگاهی با عنوان دیجیتال، می‌تواند رونق‌بخش نمایشگاه باشد. کمرنگ بودن حضور تولیدکنندگان نرم‌افزارهای مذهبی در نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال کاملاً مشهود بود.

البته رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال در نشست خبری این نمایشگاه، عنوان کرد که بخش رسانه‌های دیجیتال نمایشگاه بین‌المللی قرآن در اندازه خود به معرفی و نمایش آثار دیجیتال قرآنی پرداخته است. قطعاً اختصاص بخشی از نمایشگاه به نرم‌افزارهای دینی و قرآنی می‌تواند زینت بخش فضای نمایشگاه باشد.

عدم تفکیک بخش‌ها

بسیاری از بازدیدکنندگان در محل برپایی نمایشگاه، سرگردان بودند. عدم تفکیک بخش‌ها و تعداد اندک نقشه‌های راهنمای نمایشگاه، مزید بر علت بود.

رونمایی از نرم‌افزارهای قدیمی

در ایام برگزاری نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، تنها در دو روز پایانی آن، شاهد رونمایی فشرده‌ای از حدود 20 نرم‌افزار و پایگاه اینترنتی بودیم. حدود 10 نرم‌افزار در دوره‌‌های گذشته نمایشگاه و یا در نمایشگاه‌های مشابه، رونمایی شده بودند. برای مثال نرم‌افزار «جامع طب» در بخش الکترونیک نمایشگاه بین‌المللی کتاب امسال توسط مرکز «نور» رونمایی شد و در چندین نمایشگاه دیگر همچون نمایشگاه بین‌المللی قرآن مجددا شاهد رونمایی آن بودیم و باز در این دوره از نمایشگاه مراسم رونمایی آن برگزار شد.

این در حالی است که رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال در نشست خبری پیش از آغاز نمایشگاه، عنوان کرد که اگر یک اثر و اقدام خلاقانه و نوآوری را در نمایشگاه شاهد نبودید، نمره منفی را هم به خودم و هم به بخش خصوصی خواهم داد.

حضور مهمانان اقتصادی بیش از مهمانان فرهنگی

در ایام برگزاری نمایشگاه، شاهد تعداد محدودی از مسئولان و مقامات بودیم و همین تعداد محدود هم به مسئولان رده پایین اقتصادی معطوف می‌شد. علاوه بر اینها، نمایندگان مجلس هم در این دوره از نمایشگاه حضور نداشتند. این در حالی است که در دوره‌های گذشته همه اعضای کمیسیون‌ها و نمایندگان مجلس برای بازدید از نمایشگاه، زمان بیشتری را اختصاص داده بودند.

بسیاری از غرفه‌داران اذعان داشتند که نمایندگان مجلس باید به نمایشگاه می‌آمدند و از نزدیک پای درد و دل و مشکلات ما می‌نشستند.

ساعت بازدید 9 تا 16؛ ساعت کاری در تهران

ساعت برگزاری نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال از 9 تا 16 بود که این امر یکی از گلایه‌های غرفه‌داران محسوب می‌شد؛ چرا که این زمان در تهران، ساعت کاری محسوب می‌شود و اغلب مردم پس از ساعت 16 از کار فارغ می‌شوند، بنابر این مخاطبان این نمایشگاه که می‌تواند دانشجویان و کارمندان باشد، در این ساعت تعیین‌شده نمی‌توانند بازدید داشته باشند. بنابر این برگزاری این نمایشگاه در این ساعت عملا از بازدید کمتری برخوردار شد.

خبری از کارگاه‌ها و نشست در نمایشگاه‌ها نبود

برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌ها از برنامه‌های جنبی نمایشگاه به‌شمار می‌رود که مرکز هم این برنامه‌ها را در بخش برنامه‌های جنبی اعلام کرد. در ایام برگزاری نمایشگاه شاهد برپایی کارگاه و نشستی نبودیم. تنها غرفه کنفرانس سیتادیم چندین نشست تخصصی را برگزار کرد که برای نمایشگاه وزینی همچون فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال کفایت نمی‌کند.

در این دوره از نمایشگاه، شاهد تعداد اندکی از مؤسسات و شرکت‌های نرم‌افزاری بودیم، علی رغم آنکه فضای مناسبی در اختیار دست‌اندرکاران نمایشگاه بود. بسیاری از مؤسسات نرم‌افزاری اذعان داشتند که به دلیل مشکلات مالی نتوانسته‌اند از عهده هزینه‌های نمایشگاه بین‌المللی برایند و اگر در مکانی به غیر از نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شد، می‌توانستیم در آن حضور داشته باشیم.

بازی‌های رایانه‌ای، مهمان ناخوانده

مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال اعلام کرده بود که با برپایی این نمایشگاه، دیگر لزومی برای برگزاری نمایشگاه «بازی‌های رایانه‌ای»، «الکامپ» و «تلکامپ» نیست، اما در این دوره حضور بازی‌های ملی در نمایشگاه بسیار کمرنگ بود.

همچنین بسیاری از بازدیدکنندگان بخش سخت‌افزاری نمایشگاه را ضعیف دانستند و از این بخش اظهار گلایه‌مندی می‌کردند و حتی تلکامپ و الکامپ را قوی‌تر از بخش‌های سخت‌‌افزاری نمایشگاه می‌دانستند.

نوجوانانی هم که به دلیل خبر حضور تولیدکنندگان بازی‌های رایانه‌ای به این نمایشگاه آمده بودند، ناراضی بودند. آنها عنوان کردند که بازی‌های کمتری را در این دوره از نمایشگاه شاهد هستیم و حتی نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای که تابستان امسال از سوی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای برگزار شد، بسیار قوی‌تر از این نمایشگاه است.

اتمام نمایشگاه‌، بدون برگزاری مراسم اختتامیه

نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال با برگزاری آئین آغازین مفصل و با دعوت از مقامات، برای مراسم افتتاحیه سنگ تمام گذاشت اما این نمایشگاه بدون مراسم اختتامیه به پایان رسید و زمانی که از مسئولان برگزاری علت را جویا می‌شدیم عنوان می‌کردند که چهار روز که اختتامیه نمی‌خواهد.

پاسخ رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال

حسن نجفی‌سولاری، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این پرسش مبنی بر این که چرا از نرم‌افزارهایی رونمایی شده بود که پیش از این در نمایشگاه‌های دیگر از آن رونمایی صورت گرفته بود؟ اظهار کرد: اگر روز نشست نمایشگاه عنوان کردم که نرم‌افزارهای جدید رونمایی خواهد شد، منظورم این بود که نرم‌افزارها آن قدر عظمت دارند که به نوعی خلاقیت تلقی می‌شوند و بیشتر شبیه یک اختراع هستند تا یک نرم‌افزار. حتی ممکن است برخی از این نرم‌افزارها، چند سال پیش تولید شده باشند.

وی افزود: دیدگاهم این است که برخی از نرم‌افزارها آن قدر توانا هستند که قابلیت این را دارند تا پس از گذشت سال‌ها تولید باز هم رونمایی شوند.

رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال در پاسخ به این پرسش مبنی بر این که چرا استقبال مهمانان اقتصادی بیش از مهمانان فرهنگی از نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال بود؟ گفت: امسال سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نام داشت به همین دلیل، قصد دشتیم تا در عین حال که محتوای ارزشی را شاهد هستیم؛ شعار سال حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی را تحقق بخشیم.

وی بیان کرد: از یکایک نمایندگان مجلس برای بازدید از نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال دعوت شد. شاید به دلیل مشغله‌ای که داشتند، نتوانستند در این دوره حضور داشته باشند.

نجفی‌سولاری در پاسخ به گلایه‌های بخش‌ خصوصی حاضر در نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، مبنی بر این که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیشتر زمان بازدیدش از نمایشگاه را به بخش دولتی اختصاص داد، گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به هنگام بازدید از نمایشگاه در محاصره خبرنگاران، بود. البته تولیدکنندگان باید پاسخ پرسش‌های‌شان را از مقام وزارتی جویا شوند، اما پس از بازدید وزیر، بنده از غرفه‌های بخش خصوصی بازدید کردم تا این گلایه‌ها برطرف شود.

وی بیان کرد: از همه بخش‌های خصوصی که به دلیل مشکلات مالی نتوانستند در نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال حضور داشته باشند، عذرخواهی می‌کنم.

رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال در پاسخ به عدم تفکیک بخش‌های نمایشگاه گفت: به عمد بخش‌های نمایشگاه را از یکدیگر جدا نکردیم تا بگوییم بخش محتوا، سخت‌افزار و نرم‌افزار جدا از یکدیگر نیستند.

مطالب مرتبط
اسدی
|
-
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۳ - ۲۲:۳۶
0
0
با این روندی که این نمایشگاه داشت بعید به نظر می رسه بشه الکامپ و بازی های رایانه ای و الباقی نمایشگاه های کامپوتر را با هم تجمیع کرد
captcha