کد خبر: 1382348
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۲

هنرهای قرآنی دریچه فهم آسان مفاهیم قرآن هستند

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز با بیان اینکه بدون شک حفظ، تفسیر و روخوانی قرآن تنها راه درونی شدن آموزه‌های این کتاب مقدس بین مردم نیست، گفت: هنرهای قرآنی نیز از دیگر راه‌های فهم آسان مفاهیم قرآن است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا) از البرز، سیدموسی حسینی‌کاشانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز امروز، 12 اسفند ضمن حضور در منزل منوچهر نوح‌سرشت، خطاط قرآنی از البرز، گفت: بدون شک حفظ، تفسیر و روخوانی قرآن تنها راه درونی شدن آموزه‌های این کتاب مقدس بین مردم نیست.
وی افزود: متأسفانه تاکنون به هنرهای قرآنی آن‌طور که باید و شاید توجه نشده و این حوزه از نگاه  مسئولان مغفول مانده است در حالیکه روش‌های آموزش قرآن باید متناسب با سلیقه‌ها و طرز تفکر افراد مختلف تغییر کند و صرفاً به حفظ و تلاوت و ... محدود نباشد.
حسینی‌کاشانی اظهار کرد: بدون شک هنر یکی از تأثیر‌گذارترین راه‌های انتقال پیام و مفاهیم غنی به زبانی ساده و قابل فهم برای عموم است بنابراین توجه به هنرهای قرآنی می‌تواند راه را برای سرعت‌بخشی به روند درونی شدن مفاهیم قرآنی ‌بین افراد مختلف جامعه باز کند.
وی ادامه داد: باید ظرفیت‌های استان البرز در حوزه هنرهای قرآنی از جمله خطاطی، تئاتر قرآنی، فیلم‌نامه‌نویسی با مضامین داستان‌های قرآن، هنرهای تجسمی، نقاشی قرآنی و ...شناسایی شوند و در این راستا اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز به فراخور توان و امکانات و منابعی‌ که در اختیار دارد، نگاه ویژه‌ای به هنرهای قرآنی و هنرمندانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، دارد.
این مسئول اظهار کرد: برای رشد و توسعه هنرهای قرآنی تعامل و ارتباط دوسویه هنرمندان این حوزه با مجموعه ارشاد ضروری است چراکه حفظ پیوند هنرمندان این حوزه با مجموعه ارشاد زمینه را برای درونی شدن آموزه‌های قرآنی در میان تک تک شهروندان فراهم می‌کند.
وی در پایان گفت: مردم پیام‌های نهفته درآثار هنری را بدون مقاومت و تعصب می‌پذیرند و تکرار این پیام‌ها به طرق مختلف باعث می‌شود این مفاهیم در زندگی روزمره مردم وارد و اجرایی شود.
در بخش دیگری از این دیدار صمیمی منوچهر نوح سرشت، نیز حضور مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی البرزدر منزل مسکونی هنرمندان را اتفاق فرخنده‌ای دانست و گفت: دیدارهای صمیمی مسئولان با هنرمندان انگیزه آنان را برای ادامه فعالیت افزایش می‌دهد و این احساس را در آنان ایجاد می‌کند که مسئولان قدر و ارزش واقعی هنر و هنرمند را به‌خوبی درک می‌کنند.
این هنرمند خطاط با اشاره به اثر هنری خود،افزود: خطاطی قرآن یکی از سخت‌ترین رشته‌های هنرهای قرآنی است که به ظرافت و دقت زیادی احتیاج دارد و زمان زیادی از هنرمند می‌گیرد و خطاطی قرآن علاوه بر ثواب اخروی که دارد هنری ماندگار محسوب می‌شود که هم مورد تأکید گذشتگان بوده و هم برای آیندگان به یادگار می‌ماند.
نوح‌سرشت ادامه داد: من با عنایت خداوند و حمایت مسئولان موفق به کتابت قرآن به خط نستعلیق شدم که در مجموع شش سال به طول انجامید و این قرآن که اکنون در معاونت قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جانمایی شده دقیقاً منطبق با قرآن عثمان طاها است و بر اساس اسلوب آن نگارش شده است.

captcha