کد خبر: 1384179
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۴
حجت‌الاسلام شهیدی عنوان کرد:

لزوم پررنگ شدن نقش مردم در بیان خاطرات ایثار و شهادت

گروه جهاد و حماسه: رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با تأکید بر لزوم بیان واقعیت‌های دفاع مقدس و حفظ آن برای نسل‌ آینده، اظهار کرد: باید نقش مردم در بیان خاطرات ایثار و شهادت پررنگ شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی شهیدی‌محلاتی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در نشست تخصصی «تاریخ شفاهی ایثار و شهادت» که از صبح امروز، 17 اسفندماه در مرکز فرهنگی سیدالشهدا(ع) در حال برگزاری است، به تشریح جایگاه والای ایثار و شهادت پرداخت.

وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه حوادثی که در عالم رخ می‌دهد از دو عامل تشکیل شده‌اند، گفت: این رویدادها و حوادث در طول تاریخ بشریت از دو عامل «محدثه» و«مبقیه» تشکیل شده‌اند؛ یعنی کسی که حادثه را به وجود آورده و کسی که تدوام‌بخش آن حادثه بوده است.

امام حسین(ع) به عنوان مبقیه پیامبر(ص) مطرح است

حجت‌الاسلام شهیدی‌محلاتی پیامبران را عامل محدثه عنوان کرد و افزود: کسانی که تدوام دهنده رسالت و انقلاب پیامبران بودند، عامل مبقیه به شمار می‌آیند که در در اسلام، امام حسین(ع) به عنوان مبقیه پیامبر(ص) مطرح است.

وی افزود: حادثه کربلا نیز یک رویداد بزرگ بود که از محدثه و مبقیه تشکیل شده است. فرهنگ قیام خونین امام حسین(ع) به عنوان عامل محدثه است و تداوم دهنده آن رویداد بی‌نظیر، حضرت زینب(س) است.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با بیان اینکه هر حادثه‌ای که در جهان رخ داده است باید بازگو شود، تصریح کرد: تمامی حوادث حتی رسالت خطیر پیامبران نیز نیازمند یادآوری و تکرار است تا به نسل‌های آینده منتقل شود. نقش تداومی و حفظ یادگارها یک وظیفه عمومی است.

وی یادآور شد: تمامی روزها و ایام متعلق به خداست، اما در این میان روزهایی وجود دارند که از ویژگی‌های برجسته‌ای برخوردار هستند. یکی از بزرگترین روزها که خداوند در قرآن نیز به آنها اشاره کرده، روز نجات یک ملت است. این روزها باید یادآوری شده و سینه به سینه به نسل‌های بعدی منتقل شوند.

عملکرد حضرت زینب(س) در زمینه بیان واقعیات حادثه کربلا

حجت‌الاسلام شهیدی‌محلاتی با تشریح عملکرد حضرت زینب(س) در زمینه بیان واقعیات حادثه کربلا، اظهار کرد: ترفند آنان که در جریان کربلا سعی داشتند امام حسین(ع) را نامسلمان و از دین خارج شده جلوه دهند، با افشاگری‌ها و بیانات حضرت زینب(س) در کوفه و شام، نقش بر آب و حقایق برملا شد.

وی افزود: اکنون وظیفه ماست که با استفاده از همین ابزار نسبت به جمع‌آوری، ثبت و انتشار آثار و ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حوادث رخ داده در آن سال‌ها را به نسل‌های بعدی منتقل کنیم تا هیچ گونه شبهه‌ای در این زمینه باقی نماند.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید با بیان اهمیت برگزاری همایش‌های متعدد در زمینه ثبت تاریخ شفاهی ایثار و شهادت، عنوان کرد: امروزه اگر می‌خواهیم تاریخ انقلاب و دفاع مقدس را به آیندگان منتقل کنیم، برگزاری چنین نشست‌هایی ضروری است تا فرهنگ مبارزات انقلاب و دفاع مقدس ماندگار شوند. بدین وسیله است که نقش امام(ره) و رهبری و همچنین جانفشانی مردم و رزمندگان بهتر به نسل آینده منتقل می‌شود.

استفاده از هر ابزاری برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت 

وی اذعان کرد: باید در زمینه ثبت و بیان این خاطرات و ارزش‌ها از هر ابزاری به ویژه از هنر استفاده کرد؛ چراکه هنر در بیان حقایق و حوادث بسیار توانا است و ساخت یک فیلم می‌تواند به اندازه سال‌ها تلاش در زمینه ترویج ارزش‌های ایثار و شهادت در بیان حقایق رویداد دفاع مقدس اثرگذار باشد. همانطور که در چند سال گذشته نیز این گفته به اثبات رسیده است.

حجت‌الاسلام شهیدی‌محلاتی با بیان اینکه بحث‌های زیادی در مورد انقلاب اسلامی و دفاع مقدس می‌شود، اما هستند کسانی که نتوانسته‌اند آن‌طور که باید این حوادث را لمس کنند، اظهار کرد: نیاز است از طریق نوشتار و گفتار به ویژه با زبان هنر، حوادث انقلاب و جنگ را منتقل کنیم؛ زیرا هنر، چنین مقوله‌ای را ماندگار می‌کند.

وی با اشاره به اهمیت دیدار با خانواده‌های هدف عنوان کرد: خانواده‌های شهدا و ایثارگران، سرمایه‌های جاودان و ارزشمندی هستند که در دیدار با آنان نکاتی کشف می‌شود که انسان را مبهوت می‌کند. والدین شهدا گنجینه‌ای از خاطرات هستند که باید آن را استخراج و به درددل آنها گوش کرد.

معاون رئیس جمهور در ادامه سخنان خود خطاب به دشمنان ایران اسلامی گفت: ما در جنگ تحمیلی نه با صدام که با دنیا جنگیدیم و اگر امروز استکبار جهانی و در رأس آنها آمریکا ادعا می‌کند گزینه نظامی روی میز دارد، باید به آنها گفت که همه گزینه‌هایتان شکست خورده است؛ زیرا در جنگ تحمیلی این گزینه را به کار بردید. اگر جرأت دارید حرف‌تان را به عمل تبدیل کنید تا بار دیگر درسی فراموش نشدنی از ملت ایران بگیرید.

وی در پایان با اشاره به لزوم استفاده از مردم در بیان خاطرات و تاریخ‌نویسی، عنوان کرد: در طول تاریخ، تاریخ‌نویسان به دلیل وابستگی به دولت، معمولاً حقایق را باب میل سران کشور نوشته‌ و مردم در تدوین این تاریخ نقش نداشته‌اند؛ بنابراین باید نقش مردم در بیان تاریخ پررنگ‌تر شود.

captcha