کد خبر: 1385297
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۴
عباس سلیمی:

مسئولان در پذیرش انتقادات شرح صدر داشته باشند

گروه فعالیت‌های قرآنی: استاد و پیشکسوت قرآنی با بیان اینکه سطح انتقادپذیری جامعه را رضایت‌بخش ارزیابی نمی‌کند، گفت: مسئولان باید شرح صدر برای پذیرش انتقادات داشته باشند.

عباس سلیمی، استاد و پیشکسوت قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه نفس مسئله انتقاد و انتقادپذیری از دیدگاه قرآن و معارف اسلامی به درستی برای جامعه تبیین نشده است، اظهار کرد: به دلیل تبیین نشدن مسئله انتقادپذیری از دیدگاه معارف اسلامی در جامعه، شاید انتقادات مورد استقبال خیلی از افراد نباشد.
این استاد قرآنی افزود: امام صادق(ع) فرموده‌اند که «اَحَبُّ اِخوانِی اِلَیَّ مَن اَهدی اِلَیَّ عُیوبی؛ محبوب‌ترین برادرانم نزد من کسی است که عیوبم رابه من هدیه کند»، امام صادق(ع) انتقاد را مساوی با هدیه ارزیابی کرده‌اند و شاید به این دلیل که ما این معنا را نمی‌دانیم یا نتوانسته‌ایم روحیات خود را با تعبیر و ارزیابی امام معصوم(ع) و حجت خداوند تحقیق دهیم و چندان از انتقاد استقبال نمی‌کنیم.

میزان انتقادپذیری در کشور ما پایین است
وی ادامه داد: میزان انتقادپذیری در کشور ما و همچنین در جامعه قرآنی در مجموع در سطح پایینی قرار دارد و تنها کسانی که درجات بالای توحید دارند، اهل وارستگی و آزادگی هستند و به قیامت اعتقاد دارند، از انتقاد ناراحت نمی‌شوند و پذیرای انتقادات هستند.
سلیمی با بیان اینکه جامعه قرآنی و سایر مسئولان حوزه‌های دیگر نباید از انتقاد ناراحت شوند، افزود: متأسفانه این اتفاق در جامعه به خوبی رخ نداده و در مجموع سطح انتقادپذیری جامعه را رضایت‌بخش ارزیابی نمی‌کنم.
وی اظهار کرد: امیدوارم که نه تنها مسئولان قرآنی، بلکه تمامی مدیران و مسئولان کشور و حتی افراد غیرمسئول شرح صدر و سینه گشاده‌ای داشته باشند و انتقادات را که در جهت ارتقای فعالیت‌ها خواهد بود، بپذیرند.

انتقادکنندگان، انتقاد خود را برای رضای خدا ارائه کنند
این پیشکسوت قرآنی تصریح کرد: ما در یک خانواده بزرگ ملی زندگی می‌کنیم و اگر انتقادی به خانواده ما باشد و این انتقاد وارد باشد، باید از آن استقبال کنیم و البته ناگفته نماند که انتقادکنندگان نیز باید منصف باشند و انتقاد خود را برای رضای خدا و نه به قصد تخریب فرد، نهاد، سازمان یا ارگان خاصی ارائه کنند.
وی گفت: اگر انتقادات منصفانه و برای رضای خدا و نه به قصد تخریب افراد و ارگان‌ها باشد، بسیاری از نقایص کاری ما برطرف می‌شود، البته مسئولان نیز باید این انتقادات منصفانه را بپذیرند.
سلیمی به اهمیت نقش رسانه برای ایجاد فضای انتقاد و انتقادپذیری در جامعه اشاره کرد و گفت: رسانه باید مفهوم انتقاد را از نظر علمی به درستی تبیین کند، در حالی که بنده پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون هیچ‌گاه حدیث «اَحَبُّ اِخوانِی اِلَیَّ مَن اَهدی اِلَیَّ عُیوبی، محبوب‌ترین برادرانم نزد من کسی است که عیوبم رابه من هدیه کند» را از رسانه نشنیده‌ام.

رسانه‌ها مقوله انتقاد و انتقادپذیری را در جامعه تبیین کنند
وی یادآور شد: رسانه‌ها به ویژه رسانه‌های قرآنی باید برنامه‌هایی را ترتیب دهند و مقوله انتقاد را با حضور علما، اندیشمندان، اساتید دانشگاه و قرآنیان به بحث و بررسی بگذارند و به خوبی برای جامعه و مسئولان قرآنی تبیین کنند که انتقاد یعنی چه و همچنین مصادیق قرآنی و اسلامی انتقاد را نیز تشریح کنند.
این استاد قرآنی اضافه کرد: در صورتی که رسانه‌ها بحث ضرورت انتقاد و انتقادپذیری را برای جامعه تبیین کرده و ابعاد، آثار و حتی آفات نبود آن را بیان کنند، به طور یقین مردم و مسئولان نیز استقبال می‌کنند؛ به این دلیل که مردم ما بر اساس فطرت اسلامی و توحیدی خلق شده‌ و افرادی هستند که اگر یک مطلبی منصفانه و دقیق گفته شود، می‌پذیرند و اهل لجبازی و عناد نیستند.

captcha