علی شجاعیصائین، رئیس ادارهکل کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره ادعای ناشر «قرآن مبین» مبنی بر انحصاری بودن چاپ این قرآن گفت: این یک بحث حقوقی دامنهداری دارد که ما همچنان در حال مطالعه هستیم و اداره کل کتاب به تنهایی نمیتواند در این موضوع ورود کند.
وی افزود: با توجه به اینکه این بحث دارای جنبههای حقوقی و قضایی است؛ از این رو بر اساس مستندات و پرونده، به نظر میرسد که ادعای این ناشر درست بوده و روال فعلی بیاشکال است و این ادعایی که ناشر دارد، با موازین موجود مشکلی وجود نداشته و البته قابل بررسی است.
شجاعیصائین در ادامه اظهار کرد: اگر دیدگاه جدیدی ارائه شود و مبانی حقوقی محکمی در این زمینه وجود داشته باشد، ناشر هم در این زمینه موازین حقوقی را میپذیرد و بر اساس همین موازین هم در مراجع قضایی ورود کردهاند.
گفتنی است، امسال در نمایشگاه کتاب تهران، وزارت ارشاد انتشار قرآن با عنوان «قرآن مبین» تعدادی از ناشران را متخلف دانسته و از ورود این قرآنها به نمایشگاه جلوگیری کرد و این اقدام در راستای ادعای انتشارات «المقربون» مبنی بر انحصاری بودن چاپ این قرآن انجام شد.
این در حالی است که احمد حاجیشریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآنالکریم میگوید: مؤسسه «المقربون» عنوان قرآن مبین را به نام خود به ثبت رسانده است، البته قبل از این انتشارات، ناشران دیگری به چاپ قرآن با این نام اقدام کرده بودند.
وی ادامه میدهد: در سال 1380 ناشر دیگری قرآن را با نام «قرآن مبین» به چاپ رسانده بود؛ همچنین در سال 1346 یا 1344 مؤسسه امیرکبیر این نام را بر روی قرآن خود قرار داد و آن را منتشر کرد که این قرآن در سازمان دارالقرآن موجود است که در همین راستا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی یک نامه به سازمان دارالقرآن اعلام کرد که نام «قرآن مبین» تحت انحصار مؤسسه «المقربون» است.
حاجیشریف میافزاید: ما نیز در پاسخ به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کردیم که این کار یک بدعت است و حتی پیش از این نیز این نام توسط مؤسسههای دیگری استفاده شده است و شاید فردا، مؤسسهای دو نام «قرآن کریم» و «قرآن مجید» را هم به ثبت برسانند، آن وقت مردم باید چه کار انجام دهند.