کد خبر: 1386858
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۵
امام جمعه سراوان:

دانش توأم با تقوا موجبات تعالی انسان را فراهم می‌کند

گروه اجتماعی: دانشی که توأم با تقوا باشد، موجبات تعالی و سعادت انسان را فراهم می‌کند، اما هر یک به تنهایی نمی‌تواند آن نتیجه مطلوب را بدهد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سیستان و بلوچستان، حجت‌الاسلام غلامرضا دهقان، امام جمعه شهرستان سراوان در خطبه‌های نماز جمعه دیروز، 23 اسفند که در مسجد جامع علی‌ابن ابیطالب(ع) این شهرستان اقامه شد، اظهار کرد: مؤمن هم باید از دانش و آگاهی بهره‌مند باشد و هم حلیم و بردبار باشد و گرنه نمی‌تواند نقش خود را به‌خوبی ایفا کند.

وی افزود: اگر مؤمن از دانش، حلم، بردباری و شهامت بهره‌مند باشد در مقابل دشمنان و تهدیدهای آن‌ها خود را نمی‌بازد و در سایه دانش و آگاهی همراه دیگر کشورهای جهان کشورش را به پیشرفت و توسعه می‌رساند. حضرت علی(ع) می‌فرمایند: تقوا پیشگان، در روز دانشمندانی بردبار هستند.

امام جمعه سراوان اظهار کرد: دانشی که توأم با تقوا باشد، موجبات تعالی و سعادت انسان را فراهم می‌کند، اما هر یک به تنهایی نمی‌تواند آن نتیجه مطلوب را بدهد.

وی گفت: از امام رضا(ع) سؤال شد بهترین بنده کیست؟ حضرت فرمودند: اول، اگر توفیق انجام کار نیکی را پیدا کنند خوشنود هستند. دوم، اگر خطا و لغزشی از آن‌ها سر زد فوراً عذرخواهی کنند، سوم، اگر چیزی به آن‌ها عطا شود سپاسگزار هستند، چهارم، اگر به بلایی گرفتار شوند صبر پیشه می‌کنند و پنجم، اگر خشمناک شوند عفو و گذشت می‌کند.

دهقان بیان کرد: خویشتن‌داری و تقوای الهی مؤمن را از خطرات فکری و اخلاقی حفظ می‌کنند؛ چرا که تقوا و صبر و خویشتن‌داری مومن را از خطر شیطان و انسان‌ها حفظ می‌کند.

امام جمعه سراوان گفت: در آستانه تحویل سال نو، بهترین اعمال محاسبه نفس، غبارروبی دل‌ها، زدودن کدورت‌ها و ایجاد آمادگی برای ورود به سال جدید با طهارت نفس و  پاکیزگی روح است. البته ایام سال نو مصادف است با شهادت بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) که ملت ایران حرمت این روزها را با سوگواری و احترام به اهل بیت(ع) حفظ خواهند کرد.

captcha