مهدی سجادهچی، فیلمنامهنویس، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره سینمای دفاع مقدس اظهار کرد: هرچند اتفاقات دوران جنگ، تجربههای ارزشمندی برای امروز مردم است، ولی ما به اندازه کافی از سینمای دفاع مقدس بهره نبردهایم؛ چرا که فرهنگ دفاع مقدس از سوی سینما وتلویزیون که وسیله انتقال مفاهیم بشمار میروند، به اندازه کافی به خوبی ترویج نشده است.
وی ادامه داد: سینمای دفاع مقدس خیلی کم به موضوعات و عوارض بعد از جنگ پرداخته، اما قبل از هرچیز باید سینمای کامل از خود جنگ و متن اصلی جنگ داشته باشیم. در ضمن ما در این ژانر کمتر توانستهایم به اصل واقعیت جنگ بپردازیم و عملیاتهای مهم جنگ را از لحظه طراحی تا لحظه به سرانجام رسیدن به تصویر بکشیم. در کلامی باید گفت سینمای دفاع مقدس شکلگیری و بسترسازی خوبی برای کمک به فیلمهای نسل امروز خود نداشته است.
ضرورت درامنویسی در حوزه سینمای جنگ
سجادهچی با بیان اینکه ما اگر فیلمنامهنویس خوبی نداشته باشیم که یک درام را برای آدمهای عادی به خوبی ترسیم کند، هرگز نمیتواند فضای پرالتهاب جنگ را تشریح و منتقل کند، اضافه کرد: در حوزه سینمای دفاع مقدس فقر کارگردانی موجب فقر فیلمنامهنویسی شده است و ما مطلقا نمیتوانیم بگوییم فیلمنامه باعث ضعف سینمای دفاع مقدس است.
این فیلمنامهنویس تاکید کرد: مسئولان باید برای ساز و کارهای معیوب جذب مخاطب سینمای دفاع مقدس در قالب جشنوارهها چارهاندیشی داشته باشند، زیرا اگر فرض کنیم که جشنوارههای موضوعی باید خط تحول در جامعه ایجاد کنند، فکر کنم در قبال زحماتی که جشنواره مقاومت کشیده انتقال مفاهیم و خط دهی آن کمتر اتفاق افتاده است.
وی در پایان بیان کرد: همچنین درباره بیداری اسلامی هنرمند و نویسنده باید با اطلاعات وتحقیقات لازم درباره آن آگاهی داشته باشد و فیلمساز باید بداند که در کشورهای دارای انقلاب چه اتفاقاتی افتاده است تا بتواند اثری مطلوب و تاثیرگذار خلق کند.