حجتالاسلام والمسلمین سیدصادق حسینیاشکوری، رئیس مجمع ذخایر اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اهمیت مطالعه در نوروز گفت: در فرهنگ اسلام باید از تمام وقت و لحظههای خود استفاده کرد؛ از این رو وقت و فرصتی برای فارغ شدن از کاری وجود ندارد. به همین دلیل نوروز را میتوان فرصتی برای مطالعه کتاب دانست و از سوی دیگر قرآن کریم به عنوان کتاب آسمانی مسلمانان، خود حکایتگر اهمیت کتاب و مطالعه آن است.
ویرایش نهایی مقالات همایش «میراث مشترک ایران و هند»
وی در ادامه به برنامه مطالعاتی خود در نوروز اشاره کرد و افزود: ایام نوروز امسال ویرایش مجموعه مقالات دینی همایش «میراث مشترک ایران و هند» را انجام میدهم که مهرماه سال گذشته برگزار شد؛ چرا که دبیر اجرایی آن بودم و کارهای فنی آن را باید انجام دهم تا برای نشر در سال جدید آماده شود.
حجتالاسلام حسینیاشکوری با بیان اینکه این اثر در مرحله صفحهبندی و ویرایش نهایی است، ادامه داد: مجموعه مقالات یاد شده شامل 200 عنوان است و به مطالبی با عناوین «هند در مسیر حجاج ایرانی»، «اجازات علمی عالمان ایران و هند»، «هندشناسی در ایران پیش و پس از انقلاب اسلامی» و «حلقههای پیوند عرفان ایرانی اسلامی و هندی» اختصاص یافته است.
چاپ کتاب «حکیم استهبان»
وی در ادامه اظهار کرد: بخشی از وقتم را نیز به بازنگری و نگارش نهایی کتاب «حکیم استهبان» اختصاص میدهم که این اثر در مورد زندگی ملاشاه محمد دارابی اصطهباناتی است و امسال به زیر چاپ رفته و توسط مجمع ذخائر اسلامی منتشر میشود.
این نویسنده تصریح کرد: با توجه به اینکه «تذکره لطایف الخیال» حکیم ملاشاه محمد دارابیاصطهباناتی از شعرا، علما و عرفای مشهور دوره صفویه و از شاگردان شیخ بهایی در سال گذشته منتشر شد که درباره آثار ادبی وی و بسیاری از شعرا و عرفای پیش از عصر مؤلف تا زمان وی را شامل میشود، امسال نیز قصد داریم اثری درباره وی منتشر کنیم.
توصیه به مطالعه کتاب «شرح زندگانی من»
حجتالاسلام حسینیاشکوری در ادامه، کتاب «شرح زندگانی من» از عبدالله مستوفی را برای مطالعه پیشنهاد و بیان کرد: چون انجمن ادبی اردیبهشت هر هفته دوشنبهها در قم برگزار میشود، از این رو یکی از کارهای ما در این انجمن این است که برای جوانان کتابهای مفید را معرفی کنیم و کتابی که اخیراً معرفی کردهایم، «شرح زندگانی من» بوده که اثری تاریخی است و به زندگی اجتماعى مردم ایران به ویژه تهران در روزگار قاجاریان و اوایل دوره پهلوى پرداخته.