عادل پیغامی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با شعار سال 93 و تبیین نقش و جایگاه مردم در راستای عزم ملی در عرصه اقتصاد کشور گفت: مقام معظم رهبری در جایگاه یک فرد آسیبشناس و آیندهشناس و با نگاهی مدبرانه و راهبردی تلاش دارند تا با ارائه کلیدواژههای روشن ضمن بیان نیازهای کشور در آینده نسبت به همراهی آحاد جامعه در رسیدن به اهداف و چشمانداز پیشرفت کشور مبادرت کنند.
موفقیت اقتصادی بدون حساسیت مردم ممکن نخواهد بود
وی در ادامه افزود: از این رو منظور از عزم و اراده ملی، همان تلاش افراد جامعه و همه صنوف اعم از مردان و زنان کشور است و تفاوتی بین شاغل و خانهدار و امثال آنها نیست. همه و همه باید در این امر خطیر کشور را یاری کنند. کشوری که اقشار مختلف آن نسبت به موضوعات راهبردی احساس مسئولیت نداشته باشند، طبعاً در رسیدن به اهداف خود چندان موفق نخواهد بود و این همان نگاه مدبرانه مقام معظم رهبری است که سبب شده تا به نقش مردم نیز در این عرصه توجه بیشتری شود.
مدیریت جهادی، امری مقدس است
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه درباره مدیریت جهادی و اقتصادی در کشور گفت: این واژه نیز نشان از خواست مقام معظم رهبری از مدیران جامعه دارد. مطمئناً معظمله از مدیران کشور این موضوع را میخواهند که از روندهای بوروکراتیک و زمانبر که فایدهای نیز ندارد پرهیز کنند و امور مردم و اقتصاد کشور را با نگاه جهادی و سرعت بیشتری به پیش ببرند. برخورد بوروکراتیک با برخورد جهادی از اساس متفاوت است. برونرفت از مشکلات کشور نیازمند مدیریت جهادی است. مدیریت جهادی با قدرت و تلاش بیشتری نسبت به خروج از مشکلات اقدام میکند.
پیغامی ضمن بیان این نکته که مدیریت جهادی یکی از الزامات موفقیت اقتصادی برای کشور ما است، ادامه داد: جهاد در ادبیات اسلامی ما امر مقدسی است که وابسته به نیروهای لایزال الهی تلقی میشود. کلمه جهاد برای ما کلیدواژه معناداری از توکل است. نگاه جهادی در مدیریت سبب خواهد شد تا نگاه ما به مشکلات پیش رو و راهحل آنها متفاوت از قبل باشد. در هر حال مدیریت جهادی و عزم ملی در اقتصاد دو بال توفیق و رونق اقتصاد کشور هستند که باید در کنار هم اقتصاد کشور را به پیش ببرند.
خبرگزاری قرآنی به تبیین قرآنی شعار سال مبادرت کند
وی در رابطه با راهکارایی که برای رونق اقتصاد کشور با تکیه بر عزم ملی و مدیریت جهادی میتوان مورد نظر قرار داد، گفت: موضوع اقتصاد یک مسئله مقطعی نیست. همه آحاد جامعه باید در این امر خطیر مشارکت داشته باشند، اما آنچه باید مورد نظر واقع شود، پرهیز از تکرار است. ما نیازمند تقسیم کار ملی بر پایه تخصص هستیم. نهادهای اندیشهای ما در دانشگاهها از یک سو و نهادهای اجرایی باید هماهنگ و بر پایه برنامهریزی عمل کنند.
پرهیز از تکرار با تقسیم کار
این مدرس دانشگاه افزود: به عنوان مثال خبرگزاری قرآنی باید در راستای تبیین قرآنی شعار سال اقدام کند تا این موضوع از منظر قرآن نیز مورد بررسی قرار گیرد و مخاطبان خاص خبرگزاری که نگاه قرآنی به موضوع دارند از آن بهرهمند شوند. نباید این طور باشد که کاری مشابه کار دیگر خبرگزاریها صورت گیرد. تقسیم کار سبب خواهد شد تا حوزه وظایف، چه در امور اندیشهای و نظری و چه در حوزه اجرا منفک باشد. تقسیم کار ملی از بهترین راهها در جهت پرهیز از تکرار است.
عدم تحقق حماسه اقتصادی ناشی از مسائل ذاتی اقتصاد است
پیغامی در رابطه با چرایی عدم تحقق حماسه اقتصادی در سال گذشته گفت: اینکه حماسه سیاسی محقق میشود، اما حماسه اقتصادی صورت نگرفت، این است که دنیای سیاست میوههای زودبازده دارد و تغییرات ساختاری در آن میتواند در کوتاهمدت رخ دهد، اما در اقتصاد، مسائل ساختاری و تغییر آنها نیازمند صرف زمان است و این به واسطه ذات و جوهر اقتصاد است. ما در عرصه سیاست از بنمایههایی برخوردار هستیم که انصافاً در اقتصاد کشور وجود ندارد. به همین دلیل است که سند راهبردی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبری ابلاغ شده است تا این خلاء پر شود. به نظر میرسد با اجراییتر شدن مفاد این سند در کنار عزم و اراده ملی و مدیریت جهادی بتوان در سال جدید اتفاقات خوبی را در عرصه اقتصاد مشاهده کرد.