کد خبر: 1395243
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۰
نگاهی به مراکز و دانشگاه‌های قرآنی جهان / 5

«تفسیر موضوعی و اعجاز قرآن»؛ محور پژوهش‌های دانشکده قرآن مدینه

گروه بین‌الملل: دانشکده قرآن و مطالعات اسلامی مدینه منوره، محور اصلی فعالیت‌های پژوهشی خود را بررسی اعجاز قرآن و تفسیر موضوعی قرآن اختصاص داده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «www.iu.edu.sa»، دانشکده قرآن کریم ومطالعات اسلامی وابسته به دانشگاه اسلامی مدینه منوره از 40 سال گذشته تاکنون فعالیت می‌کند که محوریت اصلی فعالیت‌های پژوهشی دانشجویان این دانشکده به بررسی تفسیر موضوعی قرآن کریم و اعجاز قرآن اختصاص دارد.
تأسیس دانشکده قرآن و مطالعات اسلامی مدینه
این دانشکده در سال 1394 هجری قمری تأسیس شد و در ابتدا فعالیت خود را با 21 دانشجو آغاز کرد. اما در سال 1433 هجری دانشکده قرآن کریم و مطالعات اسلامی مدینه توسعه یافت و تعداد دانشجویان آن در این سال به 399 دانشجو رسید و نیز تاکنون، 1246 دانشجو از 75 کشور مختلف جهان از این دانشکده قرآنی دانش‌آموخته شده‌اند.
رسالت دانشکده
مأموریت اصلی و اساسی این دانشکده قرآنی از بدو تأسیس تاکنون، تربیت متخصصانی در حوزه علوم قرآن ومطالعات اسلامی و غنابخشیدن به پژوهش‌های علمی تخصصی در زمینه قرآن کریم با هدف خدمت به جوامع بوده است.
چشم‌انداز دانشکده قرآن و مطالعات اسلامی مدینه
دانشکده علوم قرآن کریم ومطالعات اسلامی وابسته به دانشگاه اسلامی مدینه منوره همیشه در تلاش بوده است تا نمادی از علم و معرفت اسلامی در سطح جهان باشد و غایت نهایی آن پرچمداری آموزش علوم قرآن کریم و مطالعات اسلامی بوده است.
اهداف دانشکده
از مهم‌ترین اهداف این دانشکده قرآنی، پرداختن به آموزش قرآن کریم در زمینه‌های حفظ، تجوید و تفسیر، تربیت علمای متخصص در زمینه قرآن کریم وعلوم وابسته به این کتاب آسمانی، آموزش قرائت‌های متواتر قرآن کریم و آشنایی دانشجویان با قوانین چاپ قرآن است.
احاطه دانشجویان به علوم و معارفی که آنان را به پژوهشگرانی برجسته در زمینه مطالعات قرآنی تبدیل کند و همچنین تربیت نیروهای متخصصی که بتوانند نیازهای امت اسلام را در زمینه آموزش حفظ و فهم معانی قرآنی کریم مرتفع سازند، از دیگر اهداف دانشکده قرآن و مطالعات اسلامی مدینه است.
گروه‌های علمی دانشکده
این دانشکده دارای دو گروه علمی «قرائات» و «تفسیر و علوم قرآن» است که در گروه «قرائات»، قرائت‌های ده‌گانه قرآن کریم، قرائت‌های شاذ، علم قرائات، تجوید، وقف و ابتدا، شیوه‌های پژوهش، اعجاز قرآن در پرتو قرائات، تاریخ نگارش قرآن و تقسیم‌بندی قاریان تدریس می‌شود.
در گروه تفسیر و علوم قرآن کریم نیز به موضوعاتی از قبیل تفسیر تحلیلی، شیوه‌های مفسران، طبقه‌بندی مفسران، علوم قرآن کریم، تفسیر موضوعی، اعجاز قرآن و منابع و قواعد تفسیر پرداخته می‌شود.

captcha