کد خبر: 1396012
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۴
آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی:

قدرت‌های اروپایی انسان را گرگ نپندارند/ لزوم نزدیکی سیاست و دین برای دستیابی به صلح

گروه سیاسی: مرجع تقلید شیعیان با انتقاد از نگاه غرب به انسان تأکید کرد: ابرقدرت‎های اروپایی و آمریکایی باید بدانند که انسان گرگ نیست، بلکه انسان یک فرشته است و دین می‌تواند انسان را به یک فرشته تبدیل کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قم، آیت‌الله‌العظمی عبدالله جوادی آملی، مرجع تقلید شیعیان روز گذشته، 26 فروردین در دیدار کریستین هارپ ویکن، رئیس مؤسسه صلح نروژ (PRIO) با وی در سخنانی با بیان سه اصل کلی به تبیین راهکارهای مبنایی در رسیدن به صلح جهانی پایدار پرداخت.

وی با بیان این اصل کلی که انسان موجودی ابدی است و مرگ تنها پایان زندگی دنیوی انسان است، گفت: اگر موجودی با مردن بپوسد چنین موجودی نمی‌تواند خلیفه خدا در زمین باشد؛ انبیای الهی آمدند تا به ما بفهمانند که انسان مرگ را می‌میراند نه آنکه بمیرد. انبیاء آمدند که بگویند انسان در مصاف با مرگ پیروز است و برای همیشه خواهد ماند؛ لذا در برابر هر کار تلخ و شیرینی که انجام بدهد مسئول است.

این مفسر قرآن در بیان حوزه استخلافی خلیفةاللهی به‌عنوان دومین اصل در دستیابی به صلح بیان کرد: حوزه استخلافی انسان به‌عنوان خلیفة‌الله شامل تمامی موجوداتی است که خداوند به آن‌ها هستی داده است. رهبران الهی به ما آموختند که ما مأموریم که زمین را آباد کنیم، به زمان آبرو ببخشیم و حیات همه مردم و زنده‌ها را حفظ کنیم.

شرط آبادانی زمین

وی افزود: آبروی زمین به آباد کردن آن و آبروی زمان به این است که به تاریخ شرافت ببخشیم. اما متأسفانه آنچه امروز شاهد آن هستیم این است که برخی از قدرت‌ها هم زمین را ویران و هم زمان را بی آبرو کردند.

آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی با اشاره به تلفات میلیونی جنگ جهانی اول و دوم اظهار کرد: سرّ پیشامد حوادثی مانند جنگ جهانی اول و دوم و دیگر جنگ‎ها این است که ما انسان را نشناختیم و شکوه انسان را که خلیفةاللهی اوست از یاد بردیم.

این مرجع تقلید با اشاره به ضرورت نزدیکی سیاست و دین برای دستیابی به صلح عنوان کرد: اصل سوم این است که ما باید بیدار شویم. وقتی بیدار شدیم آنگاه دین و سیاست به هم نزدیک می‌شوند؛ تا دین و سیاست در تمام شئون یک مملکت حضور نداشته باشند برقراری صلح و امنیت یک آرزو است؛ لذا باید دین در متن سیاست راه پیدا کند و سیاستمداران متدینانه بیندیشند تا صلح محقق شود.

انتقاد از نگاه غرب به انسان

آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی با انتقاد از نگاه غرب به انسان، گفت: ابرقدرت‎های اروپایی و آمریکایی باید بدانند که انسان گرگ نیست، بلکه انسان یک فرشته است و دین می‌تواند انسان را به یک فرشته تبدیل کند.

بنا بر این گزارش، در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی واعظ جوادی، رئیس بنیاد بین‌المللی اسراء نیز در سخنانی به تشریح مهم‌ترین فعالیت‎های بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء در زمینه‎های مختلف پژوهشی، تحقیقی و آموزشی پرداخت.

captcha