کد خبر: 1398056
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۹
جعفری جلوه در نشست خبری مطرح کرد:

«مطهری و وحدت اسلامی»؛ شعار آیین بزرگداشت امسال

گروه اندیشه: مدیرعامل بنیاد علمی فرهنگی علامه مطهری با تأکید بر نقش بزرگداشت شهید مطهری در صحنه فرهنگی کشور، گفت: امروز بزرگداشت چنین شخصیتی نقش ویژه‌ای در ارتقای فرهنگ به عنوان فضای زیست معنوی ما دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری برگزاری بزرگداشت سی و پنجمین سالگرد شهادت استاد آیت‌الله مرتضی مطهری، با شعار «مطهری و وحدت اسلامی» امروز دوشنبه یکم اردیبهشت‌ماه با حضور محمدرضا جعفری، مدیرعامل بنیاد علمی فرهنگی علامه مطهری و بهروز اثباتی، دبیر ستاد بزرگداشت سی و پنجم، در محل بنیاد علمی فرهنگی علامه مطهری برگزار شد.
بنا بر این گزارش، جعفری جلوه در ابتدای این نشست در بیان اهمیت و ضرورت این‌گونه بزرگداشت‌ها، بر نقش واقعی و مؤثر آن‌ها در فرهنگ جاری کشور تأکید کرد و گفت: در نظر داشتن این بزرگداشت‌ها از جنبه‌های تذکار و به نحوی پاسداشت و ادای دین، موجب می‌شود که هرگز مهم‌ترین ویژگی‌هایی که رمز ماندگاری شخصیت‌های بزرگ هستند، فراموش نشود و در ادامه راه به نسل‌های جوان منتقل و منعکس شود تا بدانند که چگونه می‌توان در صحنه گیتی ماند و در اذهان زنده ادامه یافت و نقش‌آفرین شد و همچون اعمال صالحی که از آن‌ها به عنوان اعمال ماندگار و بالارونده و ارتقایابنده یاد می‌شود، نقش‌آفرین بود و فعالیت کرد.
مدیرعامل بنیاد علمی فرهنگی علامه مطهری افزود: بر همین اساس، بر همه ما لازم است که بدانیم و باز هم بدانیم که رمز ماندگار شهید مطهری چه بود.
جعفری جلوه با اشاره به دیدارهای اعضای ستاد بزرگداشت شهید مطهری با آیات نمازی، طباطبایی و مظاهری، طی روزهای اخیر، گفت: نکته جالب و شاید شگفت‌انگیز این بود که این سه بزرگوار هر سه بر یک خصیصه ویژه و شاخص در شهید مطهری تأکید می‌کردند و می‌فرمودند اخلاص، اخلاص، اخلاص؛ اخلاص شهید مطهری که از او چهره‌ای سخت‌کوش، بی‌قرار و بی‌رو در بایستی در نسبت با حق و راه حق و حقیقت ساخته بود و با تمام توان در صحنه، در همه ایام از جوانی تا پایان عمر با برکتی که با شهادت ایشان رقم خورد، با این ویژگی در صحنه عمل بود.
وی از آمیخته بودن اخلاص شهید مطهری با ویژگی‌های مهم دیگری همچون خردمندی، برخورداری از دانش، بینش و علم سرشار و ابتکار، بیان کرد: عزیزان می‌فرمودند که این‌ها با هم از شهید مطهری یک چهره ویژه ساخت؛ یک چهره تاریخ‌ساز، یک بیدارگر اسلامی که توانست در آن دوران سخت و صعب فشارهایی که بر اندیشه‌های دینی و هویت و ارزش‌های اصیل، جاری و ساری بود، کسانی چون او و به ویژه او بتوانند نقش فوق‌العاده‌ای در بیداری دینی و نواندیشی دینی و به صحنه اندیشه و عمل کشاندن دین و دیانت و تفکر وحیانی داشته باشند.
جعفری جلوه با تأکید بر ثمرات این نواندیشی دینی در چارچوب انقلاب اسلامی، عنوان کرد: ثمرات آن اقدامات را جهان دارد امروز در انقلاب اسلامی سی و پنج ساله‌ای ملاحظه می‌کند که هر چه پیشتر می‌رود زنده‌تر و بالنده‌تر در صحنه گیتی حضور دارد و تأثیرگذار است.
وی همچنین بر نقش این بزرگداشت در صحنه فرهنگی کشور تأکید کرد و گفت: بزرگداشت چنین شخصیتی نقش ویژه‌ای را دارد در آن چه امروز برای فضای زیست معنوی ما یعنی فرهنگ لازم است و خدا را شاکریم از این که همچنان در این عرصه نقش‌آفرینی می‌شود.
جعفری جلوه با اشاره به نقش نهادها، دستگاه‌های مختلف فعال در کشور، سازمان‌ها، وزرات‌خانه‌ها، فعالان عرصه‌های مختلف، ستاد بزرگداشت استاد شهید و دبیرخانه دائمی آن، از انسجام این فعالیت‌ها به همت این دبیرخانه و معاونت علمی فرهنگی بنیاد شهید مطهری یاد کرد و افزود: مجموعه نهادها و دستگاه‌ها با حضوری بسیار خوب و ارزشمند و فرهنگ بالا و والایی در این عرصه حضور داشتند و دارند و این جای سپاسگذاری و تشکر دارد.
وی در ادامه این نشست به شعار محوری برنامه‌های امسال پرداخت و گفت: از نکات مهمی که مورد نظر دبیرخانه ستاد و ستاد بزرگداشت بوده است این است که بتوانیم برنامه‌ها را حتی‌المقدور و با حداکثر امکان حول شعار محوری و کلیدی سال هماهنگ کنیم.
مدیرعامل بنیاد علمی فرهنگی علامه مطهری افزود: طبیعی است که شعار سال همه ساله کوشیده شده است که از اندیشه‌های شهید مطهری و مهمترین دغدغه‌های آن بزرگوار و البته مهمترین مسائل جهان اسلام و کشور و اصلی‌ترین دغدغه‌ها و تذکارها و اشارات مقام معظم رهبری متخذ باشد.
جعفری جلوه به شرایط کنونی جهان اسلام اشاره کرد و گفت: امسال شعار آیین بزرگداشت با توجه به شرایط جهان اسلام و همین طور کشور، به ویژه شرایطی که دشمنان می‌کوشند در جهان اسلام به آن رقم بزنند و آن را تشدید کنند، تعیین شده است.
وی عنوان کرد: شکل‌گیری چالش‌های کاذب در میان امت به نام فرق مختلف، به ویژه با تحریک و به صحنه عمل آوردن جریانات افراطی و کور تکفیری که تهی از عقلانیت، انباشته از تعصب و البته کدورت‌های انباشته شده از سالیان و انتقام‌جویی‌هایی که به دلایل واهی مطرح است، شرایط زیقی را برای امت اسلامی رقم زده است و همین طور که مشاهده می‌کنیم در شرق و غرب و شمال و جنوب جهان اسلام این آتش فتنه افروخته است و طبیعی است که باید بیش از پیش به وحدت اسلامی فکر کرد؛ به ویژه بر اساس دغدغه‌های شهید مطهری و تلاش‌هایی که در جهت اتحاد مسلمین داشتند و اشاراتی که مقام معظم رهبری در این زمینه داشتند.
جعفری جلوه سوی دیگر این شعار را معطوف به داخل کشور دانست و بیان کرد: علاوه بر این به دلیل این که کشور و جمهوری اسلامی در حرکت بالنده و سازنده خود نیاز به وفاق بیشتر جریانات مختلف سیاسی اجتماعی و فراهم آوردن همه برای اقدامات مشترک دارد، شعار محوری آیین بزرگداشت «وحدت اسلامی و شهید مطهری» است و انشاء الله هر چه بیشتر و مؤثرتر این شعار ایفای نقش کند و برنامه‌ها حول آن و ذیل آن بتواند با کیفیت بهتری بروز و ظهور داشته باشد.
مدیرعامل بنیاد علمی فرهنگی علامه مطهری در پایان صحبت‌های خود در مورد برنا‌مه‌های امسال نیز گفت: مانند همیشه طیف متنوعی از برنامه‌ها در دستور کار آیین بزرگداشت سی و پنجم هست. این برنامه‌ها شامل فعالیت‌های متنوع رسانه‌ای، فعالیت‌های هنری، فعالیت‌های مؤثر علمی و تخصصی، مراسمات متعدد و متنوع هفته معلم و همین طور مراسمات گوناگون متعددی است که در نیروهای مسلح برگزار می‌شود.
یادآور می‌شود برنامه‌های سی و پنجمین سالگرد شهادت استاد مطهری از 27 فروردین‌ماه اغاز شده و تا 15 اردیبهشت‌ماه ادامه خواهد داشت.
بنا بر اعلام ستاد بزرگداشت، دیدار و نشست اعضای ستاد با برخی مسئولان و شخصیت‌های علمی و فرهنگی، برگزاری هم‌اندیشی‌ها، همایش‌ها و نشست‌های تخصصی، برگزاری سمینارهای تخصصی در چند کشور خارجی، برگزاری مجالس بزرگداشت در مؤسسات و اماکن مختلف در سطح کشور، برگزاری جشنواره‌های ادبی و هنری، بازدید از موزه شهید مطهری، برپایی غرفه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب، راه‌اندازی ایستگاه‌های مطالعه کتب شهید مطهری، برگزاری مسابقات کتابخوانی، برگزاری مسابقات اینترنتی و پیامکی از جمله برنامه‌هایی است که در طول این مدت در داخل و خارج از کشور اجرا خواهد شد.

captcha