به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، سیدحسین قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، طی سخنانی برخورداری از فضای سالم و به ویژه حلال را برای مسلمانان بسیار با اهمیت و نقش آن را در توسعه جامعه مثمر ثمر دانست.
اغلب نظارتها مربوط به واردات است
وی گفت: ولی با وجود چنین اهمیتی تاکنون دستگاههای نظارتی مناسبی در این زمینه نداریم و ساختارهای موجود نیز قدیمی است و اغلب نظارتها نیز مربوط به واردات است.
وی با تاکید بر اینکه تعرفهها ناچیز است و منابع مناسبی دیده نشده است، تصریح کرد: شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با وجود اینکه مرجع تولید غذایی ایمن است اما مدتها از زمان تشکیل اخر جلسه آن میگذرد که طبق برنامهریزی صورت گرفته نخستین نشست این شورا در دولت یازدهم هفته آینده با حضور رئیس جمهور برگزار میشود.
وی ادامه داد: باید در تلاش باشیم نه تنها هفته سلامت بلکه سال سلامتی را جشن بگیریم که در سال جاری با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها و ابلاغ سیاستهای کلی سلامت از سوی مقام معظم رهبری امیدواریم شاهد ایجاد ساز و کار مناسب در بدنه نظام سلامت کشور باشیم.
هاشمی با تاکید بر اینکه وعده برخی از افراد برای ایجاد مدینه فاضله در حوزه سلامت توقعات مردم را بالا برده بیان کرد: چنین سخنانی از سوی افرادی مطرح شده بود که مسئولیت چنین وعدههای را نداشتند ولی به هر حال در ماههای آینده شاهد ارتقای خدمات رسانی در حوزه درمان و کاهش هزینههای پرداختی از جیب مردم خواهیم بود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه امروز کشور بر خلاف گذشته گرفتار بیماریهای غیر واگیر شده عنوان کرد: کشور در وضعیت کنونی بر خلاف گذشته که مهمترین مشکلش بیماریهای واگیر دار بود، گرفتار امراض غیر واگیری همچون فشار خون و سکتههای قلبی و مغزی شده که طبق برآورد صورت گرفته 50 درصد مرگها به دلیل سکتههای قلبی مغزی است. که علت عمده آن نیز مصرف زیاد چربی و نمک است.
وی با بیان اینکه میزان مصرف نمک در سبد خانوار ایرانی دو نیم برابر استاندارد جهانی است، تصریح کرد: از سوی دیگر میزان استفاده از اسیدهای چرب در مقایسه با استانداردهای موجود بیشتر است و با وجود اینکه از سال اخیر تلاشهایی در این حوزه صورت گرفته ولی باید به سمتی برویم که این اقلام از سبد غذایی مردم کنار گذاشته شود.
وزیر بهداشت همچنین میزان مصرف شکر در کشور را بیش از 38 درصد استانداردهای جهانی دانست و گفت: باید در تلاش برای فراهمسازی غذایی سالم و آموزش مباحث بهداشت و پیشگیری برای مردم باشیم.