علیرضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با تاکید بر اینکه نظارت بر اجرای دقیق سیاستهای کلی سلامت که اخیر توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده، بر عهده مجمع تشخیص مصلحت نظام است، عنوان کرد: مجمع علاوه بر اینکه نقشی انشایی را در بحث سیاستهای کلان هر حوزه ایفا میکند، نقشی نظارتی و پایشی نیز بر عهده دارد.
زالی بیان کرد: بنابراین در چارچوب قوانین کشور، مرجعی که باید به پایش اجرای سیاستهای کلان نظام سلامت بپردازد، مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد بود، اینکه سیاستها اجرا و توفیقی حاصل شود و یا اینکه کاستیهایی در اجرا داشته باشد باز هم مرجعیت این پایش و نظارت بر عهده مجمع است که باید به این موضوع رسیدگی کند.
وی خاطرنشان کرد: با روشهای متعارف معمول موجود از ابعاد اجرایی، مدیریتی، تصمیم سازی و تصمیم گیری ممکن است اجرای این سیاستها محقق نشود بلکه این بخش نیازمند یک مدیریت جهادی است. بدین منظور باید یک فعالیت فرابخشی و تیمی با حمایت طلبی آحاد مردم و موثران در عرصه سلامت و رفتار تیمی مبتنی بر عقل جمعی و مشارکت عمومی حاصل شود.
توجه به نقش مردم
رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: به توجه به اینکه خود سیاستهای ابلاغی یکی از راهکارهایش را ارتقای سطح سلامت شهروندی قرار داده است، مردم نیز به عنوان یکی از بازیگران اصلی در این حوزه تلقی خواهند شد و نقش محوری که مردم، پزشکان و ارائه دهندگان خدمات پزشکی در اجرای سیاستها خواهند داشت مطمئنا یک نقش بی بدیل و ممتازی خواهد بود.
زیرساختها محیا است
زالی در خصوص راهکارهای تبدیل ایران به قطب پزشکی جهان اسلام که در بند پایانی سیاستهای ابلاغی مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: هم اکنون نیز زیرساختهای لازم علمی، پژوهشی و تحقیقاتی در کشور برای رسیدن به این جایگاه محیا است.
وی با تاکید بر اینکه تحقق این امر نیازمند یک جهش و نوین در عرصه علمی، آموزشی و پژوهشی است، اظهار کرد: در شرایط فعلی هم دستیابی به این مقوله را دور از دسترس نمیدانیم البته نیازمند یک تحرک جدید مجموعه پژوهش کشور در حوزه سلامت هستیم.
بالا بردن سهم پژوهش کاربردی در حوزه سلامت
رئیس سازمان نظام پزشکی در بخش پایانی سخنان خود گفت: به خصوص در این زمینه بحث ترویج سلامتهای کاربردی و بالا بردن سهم پژوهش کاربردی در حوزه سلامت در حیطه مجموعه بودجههای عمومی کشور میتواند راهگشا باشد.