کد خبر: 1399983
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۴
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی:

احترام به فرهنگ‌های محلی موجب دوری از فرهنگ غربی خواهد شد

خبرنگاران افتخاری/ حسینعلی ظفری: عبدالرضا عزیزی گفت:احترام به فرهنگ‌های محلی موجب دوری از فرهنگ غربی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در همایش پیاده‌روی عمومی و خانوادگی که به مناسبت هفته سلامت، روز شوراها و روز جهانی کارگر درجبل‌النور(کوهستان پارک شیرکوه) شهرستان شیروان برگزار شد، گفت: احترام به فرهنگ‌های محلی موجب دوری از فرهنگ غربی خواهد شد.

وی با اشاره به پیگیری افزایش و راه‌اندازی برنامه‌های صوتی و تصویری کرمانجی و ترکی در صدا و سیمای خراسان شمالی، بیان کرد: اگر فرهنگ خودمان را فراموش کنیم اثرگذاری ما در جامعه کمتر خواهد شد و اگر می‌خواهیم مردم به سمت ماهواره و فرهنگ غربی نروند باید به فرهنگ‌های محلی احترام بگذاریم.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعارسلامت سال گفت: مجلس شورای اسلامی جهت کاهش هزینه سلامت از دوش مردم، علاوه‌بر مصوبات قبلی به میزان سه هزار میلیارد تومان دیگر را نیز در رابطه با بودجه حوزه سلامت به تصویب رساند.

وی افزود: در حال حاضر حدود 60 تا 70 درصد از تأمین درمان و هزینه‌های سلامت به دوش خود مردم است که باید این میزان هزینه به زیر 30 درصد برسد.

عزیزی با اشاره به اینکه خودمان باید مراقب سلامتی خودمان باشیم، گفت: به جهت تورم و بیکاری تأمین برخی از نیازهای بدن به مواد غذایی ویتامین‌ها نیازمند صرف هزینه‌های بالایی است اما برخی از خودمراقبتی‌ها نیاز به هزینه آنچنانی ندارند.

وی در ادامه به مضرات فردی و اجتماعی سیگار اشاره کرد و گفت: سیگار عوارض اجتماعی و جسمی زیادی دارد و موجب آسیب‌های اجتماعی فراوانی در خانواده‌ها می‌شود.

عزیزی با اشاره به اینکه هرساله بیش از 11 هزار نفر به علت مصرف سیگار جان خود را از دست می‌دهند، افزود: سیگار بیش ازچهار هزار نوع سم در خود دارد که مصرف‌کنندگان سیگار بر اثر سرطان ریه ناشی از مصرف آن جان خود را از دست می‌دهند که این عمل از نظر اجتماعی نیز مناسب نیست.

وی با اشاره به مقایسه آمار شهدای جنگ تحمیلی با جان‌باختگان ناشی از مصرف دخانیان، بیان کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس حدود 220 هزار نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند در صورتی که هر ساله بیش از 66 هزار نفر از مردم به علت چاقی و مصرف سیگار جان خود را از دست می‌دهند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با توصیه به عدم مصرف چربی زیاد، گفت: حدود 48 درصد مردم ایران چاق هستند و 28 درصد مردم نیز چربی بدنشان بالا است و مصرف بی‌رویه روغن‌های حیوانی و زرده تخم مرغ موجب افزایش چربی بدن و سکته‌های قلبی می‌شود.

وی با اشاره به موضوع افزایش فشار خون در افراد، افزود: حدود 19 درصد از مردم مبتلا به فشار خون هستند یعنی از هر پنج نفر یک نفر به این بیماری مبتلاست که اگر مراقب نباشیم دچار سکته‌های قلبی و مغزی خواهیم شد.

عزیزی در ادامه به موضوع قند خون پرداخت و گفت: حدود 14 درصد مردم قند خون آنان بالاست که عدم رعایت در مصرف قند و شیرینی موجب بالا رفتن دیابت می‌شود و این امر به خود و اقتصاد خانواده ضرر می‌رساند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بالا بودن آمار کشته‌های تصادفات جاده‌ای ایران به نسبت سایر کشورها، گفت: در کشورهای اروپایی به ازای هر 10 هزار خودرو حدود هفت درصد کشته دارند و در برخی از کشورها این میزان به یک الی دو و نیم درصد می‌رسد.

وی بیان کرد: اما در ایران با توجه به اینکه در سال‌های 80 حدود چهار میلیون و در سال 85 حدود هفت میلیون خودرو در جاده‌های ایران تردد داشتند حدود 25 هزار کشته در سال بود که خوشبختانه علی‌رغم افزایش خودروها به میزان 16 میلیون در جاده‌های سراسر کشور در سال جاری، که با فرهنگ‌سازی و احترام به قوانین راهنمایی و رانندگی توسط رانندگان موجب شده است که این آمار به 17 هزار نفر کاهش پیدا کند.

عزیزی در پایان با اشاره به تصویب مبلغ دو هزار میلیارد تومان برای بیمه بیکاری متقاضیان جدید جویای کار در مجلس شورای اسلامی و با انتقاد از سودهای بالای بانکی، گفت: سودهای بالای بانکی موجب عدم تولید و ایجاد اشتغال در جامعه شده است.

یادآور می‌شود، قرائت قرآن، پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، اجرای جنگ شادی توسط هنرمندان رضا باوفا و ابوالفضل طاهری و قرعه‌کشی 15 دستگاه دوچرخه بین حاضرین از دیگر برنامه‌های این همایش بود.

این همایش پیاده‌روی عمومی و خانوادگی با حضور جمع کثیری ازعلاقه‌مندان به ورزش و سلامت و با مشارکت شبکه بهداشت و درمان، دانشکده پرستاری، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شورای اسلامی شهر شیروان و درمانگاه صحت از میدان انقلاب به مقصد جبل النور(کوهستان پارک شیرکوه) شهرستان شیروان
برگزار شد.

captcha