به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، جلیل معماریانی، مشاور خانواده در بیستمین و هشتمین دوره کارگاه آموزشی زوجهای شرکتکننده در مراسم ازدواج دانشجویی در محل تالار صبای مشهد بیان کرد: این تنوعطلبی که امروزه در جامعه ما رو به افزایش است به خاطر این است که عشق در زندگیهای ما دچار رکود شده در حالیکه اگر عشق در زندگی ما جاری باشد، زندگی یکنواخت نمیشود.
وی در ادامه به زوجهای جوان تأکید کرد: تقوا میتواند عشق را در زندگی جاری و زندگی را از رکود خارج کند در حالیکه این مهم در هیچ یک از کتابهای خارجی که میخوانید نیامده است.
این مشاور خانواده اظهار کرد: زمانی که به همسرتان نگاه میکنید باید چشمانتان برق داشته باشد و برای اینکه نگاه شما برق داشته باشد باید تصویر ذهنیتان را از گناه پاک کنید تا تنها تصویر ذهنتان همسرتان باشد.
معماریانی با بیان اینکه متأسفانه امروز عشقورزی در کشور ما به یک گناه تبدیل شده و فکر میکنیم اگر در رابطه با عشق صحبت کنیم مرتکب گناه شدهایم، ادامه داد: زن باید هنگامی که همسرش به خانه میآید به استقبال او برود و زمانی که از خانه خارج میشود او را بدرقه کند و دعای خیر خود را بدرقه راه او کند. این موضوع هم رابطه عاشقانه آنها را افزایش میدهد و هم در ارتقاء شغلی همسر تأثیرگذار خواهد بود.
وی تصریح کرد: تفاهم با توافق تفاوت دارد، بعضیها فکر میکنند توافق همان تفاهم است در صورتی که توافق در درجه پایینتری از تفاهم قرار دارد. تفاهم یعنی درک مشترک از یک موضوع؛ هرچه تفاهم کمتر و توافق بیشتر باشد، عشق در این زندگی پایینتر خواهد بود.
این استاد دانشگاه افزود: برای راندن موتور سیکلت از ما گواهینامه مهارت میخواهند اما برای هدایت زندگی کسی از ما گواهینامه درخواست نمیکند این درحالی است که زندگی بیشتر از راندن یک موتور سیکلت نیازمند دریافت گواهینامه است.
معماریانی اضافه کرد: تمام زندگی دانشجویان در درس خلاصه شده است و فرصتی برای یادگیری مدیریت و هدایت زندگیشان ندارند در حالیکه مدیریت تفاوتهای مرد و زن باعث میشود همسران جوان متوجه شوند بسیاری از رفتارهایی که همسرشان انجام میدهد طبیعی است و این حرکات و رفتارها که به نظر آنها غیر طبیعی به نظر میرسد، نرمال است.
وی گفت: خیلیها فکر میکنند تفاوتهای میان مرد و زن جنبه ارزشی دارد در حالیکه اینگونه نیست و این تفاوتها به این خاطر است که مرد و زن بتوانند مکمل هم در زندگی مشترک باشند. این خطای بزرگی است که اگر زن بیرون از خانه کار کند انسان ارزشمندی است و اگر کار نکند بیارزش میشود.
این مشاور خانواده یادآور شد: اساسیترین نکته که باید مورد توجه قرار گیرد این است که مرد و زن هر دو انسان و اشرف مخلوقات هستند و در این زمینه تفاوتی بین مرد و زن نیست. همانطور که خداوند در قرآن برترین بندگان را با تقواترین آنها معرفی میکند و میان زن و مرد تفاوتی قائل نمیشود.
وی ادامه داد: خانمها با احساسشان فکر میکنند اما مردها با مغزشان، برای آقایان مشکلات زندگی یک معادله است که باید آن را حل کنند. همچنین، آقایان خیلی سریع و خانمها کند هستند، بهتر است آقایان زمانی که نیازمند تصمیمگیری سریع هستند با خانمها مشورت نکنند اما اگر میخواهند تصمیمی که نیازمند دقت است داشته باشند با خانمها مشورت کنند.
معماریانی اظهار کرد: طبق آمار و نظرسنجیها، مشخص شده است 65 درصد طلاقها در پنج سال اول زندگی رخ میدهد و این موضوع به خاطر این است امروزه همسران کمتر حوصله کشف قلقهای هم را دارند، اگر همسران حوصله بیشتری برای درک از هم داشته باشند این آمار مطمئناً کاهش خواهد یافت.
وی به زوجهای جوان توصیه کرد: محبت به زن و اطاعت از مرد اصل زندگی مشترک است، برخی خانمها تصور میکنند اطاعت از شوهر یعنی رفتن زیر یوغ استکبار جهانی صهیونیزم در حالیکه اطاعت از مرد یک امر طبیعی است. همانطور که ما زمان قایقرانی از یک ناخدا اطاعت میکنیم در مدیریت خانه نیز باید از مرد خانه اطاعتپذیری داشت.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: زن و مرد در زندگی مشترک به لحاظ ابزار احساسات با یکدیگر تفاوت دارند، همچنین، میزان حساسیت حواس در خانمها بیش از آقایان است. طبیعت مرد به گونهای است که محبت خود را خشونتآمیز نشان میدهد در صورتی که زنان بهدلیل روحیهای که دارند محبتشان را بهصورت مادرانه برزو میدهند.
معماریانی یادآور شد: نگاه کردن مرد برای زن به معنی دوست داشتن است، اگر مردی به همسرش توجه نکند همسرش فکر میکند او را دوست ندارد.
یادآور میشود، هفدهمین دوره طرح ملی ازدواج دانشجویی «همسفر تا بهشت» که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از بهمنماه سال 92 آغاز شده، تا پایان اردیبهشتماه جاری به میزبانی مشهدالرضا(ع) ادامه خواهد داشت.