کد خبر: 1403559
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۵
آیت‌الله‌العظمی صافی گلپایگانی تأکید کرد:

معلمی شغل عادی نیست/ لزوم توجه بیشتر به معلمان

گروه اندیشه: یکی از مراجع تقلید شیعیان با بیان اینکه معلمی یک شغل عادی و معمولی نیست، گفت: معلمی شغل انبیاء است و باید در جامعه توجه بیشتری به این قشر صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قم، آیت‌الله‌العظمی لطف‌الله صافی گلپایگانی، از مراجع تقلید شیعیان امروز، 15 اردیبهشت در دیدار شیخ‌الاسلام، مدیرکل آموزش و پرورش قم با وی، به تشریح ارزش والای مقام معلّم و وظایف معلمان پرداخت و با اشاره به روایت شریفی از پیامبر اکرم(ص) گفت: تمام انبیا برای این مبعوث شدند که معلم بشریّت باشند. پیامبر مکرم اسلام(ص) فرمودند: إنما بعثت معلماً؛ من برای این برانگیخته شدم که به مردم تعلیم بدهم و معلّم آن‌ها باشم؛ معلّم معارف و دستورات الهی.

این مرجع تقلید با بیان اینکه معلّمی مانند بقیه مشاغل نیست، ‌افزود: معلّمی شغل عادی نیست، بلکه شغل انبیاست. هیچ چیز بهتر از آیات قرآن و روایات شریفه اهل البیت(ع) نمی‌تواند مقام معلم را توصیف کند؛ آنجا که قرآن کریم در معرّفی پیامبر رحمت(ص) می‌فرماید: «هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِّنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ»، (جمعه/2) یعنی مقام پیامبر، مقام معلمی است و به همین خاطر معلمان عزیز باید قدر این شغل الهی را بدانند و متوجه باشند که چه وظیفه بزرگی بر عهده آن‌ها گذاشته شده است.

تربیت دینی وظیفه بزرگ معلمان است

آیت‌الله‌العظمی صافی در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به وظیفه بزرگ معلمان در تربیت افراد جامعه گفت: تربیت دینی و علمی دانش‌آموزان، وظیفه بزرگ معلمان است. خود معلمان، مقام خود را کم نگیرند و بدانند این توفیق بزرگی است که یک نفر دانش‌آموز را با تربیت علمی و دینی، تربیت کنند.

وی با توجه به تعداد زیاد دانش‌آموزان در مدارس اظهار کرد:‌ وظیفه، بسیار حساس و سنگین است؛ حتی اگر 10 نفر هم دانش‌آموز زیر دست معلم بودند باز هم وظیفه سنگین بود. این تعداد زیاد دانش‌آموزان که امانت‌های مردم در دست شما هستند، همه را باید با راه راست و اخلاق صحیح و معارف دینی و قرآنی آشنا کرد و بدانید هدایت حتی یک نفر از آن‌ها در نزد خداوند متعال ثواب و اجر فراوانی دارد.

استاد برجسته حوزه در ادامه با اشاره به لزوم قدردانی همگان از مقام والای معلمان عنوان کرد: با این همه ارزش والای مقام معلّم، آن طور که باید، قدر معلّمان در جامعه شناخته نشده است و حق آن‌ها ادا نمی‌شود و همه از مردم و مسئولان باید قدردان این عزیزان باشند.

وی در بخش دیگری از بیانات خود، با اشاره به سوابق شهر مقدس قم در تربیت عالمان متعهّد و دیندار گفت: شهر قم، شهر اهل بیت(ع) است و از ابتدا، جایگاه معلّمان متعهد و دیندار بوده است. همه بزرگان و محدثان و فقهای قم، معلم بوده‌اند و این امر، وظیفه شما عزیزان را سنگین‌تر می‌کند.

آیت‌الله‌العظمی صافی در پایان این دیدار، توفیق بیشتر معلمان را برای تعلیم معارف الهی به دانش‌آموزان از خداوند متعال مسئلت کرد.

captcha