کد خبر: 1406281
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۹

تشریح برنامه‌های بخش میراث فرهنگی نمایشگاه قرآن

گروه ادب: مدیر کمیته میراث فرهنگی نمایشگاه قرآن اعلام کرد: ایجاد بخش‌های مختلفی چون نمایش نفایس قرآن، برپایی کارگاه هنرهای قرآنی، بخش وقف قرآن و معرفی ابنیه قرآنی از برنامه‌های نمایشگاه قرآن امسال است.

امین عارف‌نیا، مدیر کمیته میراث فرهنگی نمایشگاه قرآن، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره برنامه‌ها و بخش‌های مختلف نمایشگاه گفت: مشغول انجام فعالیت کارشناسی هستیم تا بتوانیم با ایجاد بخش‌های ویژه به جذابیت و غنای محتوایی نمایشگاه قرآن بیفزاییم.
وی با بیان این مطلب اظهار کرد: یک از بخش‌هایی که در دست مطالعه است و هنوز قطعی نشده، ارائه نفایس قرآنی است که در گنجینه‌های موزه‌ها نگهداری می‌شود و با رعایت اصول حفاظتی در فضایی از نمایشگاه که در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد، به نمایش درمی‌آیند.
قرآن‌های نفیس به معرض دید عمومی گذاشته می‌شوند
عارف‌نیا با تأکید بر اینکه اگر تمهیدات مهیا شود، نمایشگاهی از نفایس قرآنی برپا می‌کنیم، گفت: در این نمایشگاه، عکس‌ها و تابلوهای نفیس قرآنی را به معرض دید خواهیم گذاشت.
وی عنوان کرد: همچنین درصدد برپایی نمایشگاه و کارگاه هنرهای سنتی قرآنی هستیم. در بخش نمایشگاه‌ها تصمیم داریم تا بخشی از تذهیب‌ها، صحافی‌های ویژه و جلدسازی‌ها را عرضه کنیم.
هنرمندان قرآنی به نمایشگاه قرآن می‌آیند
به گفته مدیر کمیته میراث فرهنگی نمایشگاه قرآن، در بخش کارگاهی نیز تعدادی از هنرمندان پیشکسوت و صاحب‌نام به صورت زنده آثاری را در معرض دید بازدیدکنندگان خلق می‌کنند.
وی در توضیح سخنان خود افزود: هنرمندانی از معرق‌کاران، سفالگران، کاشی‌سازان و دیگر رشته‌های هنری در این کارگاه حضور پیدا می‌کنند و به خلق آثار هنری قرآنی می‌پردازند.
راه‌اندازی بخش وقف در نمایشگاه قرآن
عارف‌نیا اظهار کرد: امسال درباره موضوع ویژه دیگری نیز مشغول کار هستیم که ایجاد بخش وقف در نمایشگاه قرآن است. در این بخش، اسناد و وقف‌نامه‌های ویژه میراث فرهنگی و گردشگری و سازمان اوقاف را که به موضوع قرآن مربوط می‌شوند، عرضه می‌کنیم.
وی در ادامه گفت: در نمایشگاه قرآن امسال درصدد هستیم تا موزه‌های قرآن ایران و جهان را معرفی کنیم. در این بخش مکان موزه‌ها و مختصات و ویژگی‌های آنان را بررسی می‌کنیم.
معرفی ابنیه‌ای که جلوه‌های قرآنی دارند
عارف‌نیا همچنین عنوان کرد: یکی دیگر از کارهایی که تلاش می‌کنیم انجام دهیم، این است که به معرفی ابنیه ملی ویژه کشور که جلوه‌های قرآنی در آنها بارز است، بپردازیم.
وی درباره موضوع «گل و مرغ» که در هنرهای قرآنی جایگاه ویژه‌ای دارند، گفت: این موضوع اگر میسر شود، در قالب بخش ویژه در نمایشگاه ارائه شود.
تجلیل از مجموعه‌داران قرآنی
مدیر کمیته میراث فرهنگ نمایشگاه قرآن اظهار کرد: تجلیل از مجموعه‌داران قرآنی و هنرمندان هنرهای سنتی قرآن در نمایشگاه امسال و بخش گردشگری قرآنی با توجه به مقاصدی که جلوه‌ قرآنی یا کارکرد قرآنی دارند نیز در دستور بررسی قرار دارند.
وی افزود: درصدد هستیم تا به عنوان شاخه‌های گردشگری فرهنگی و مذهبی در نمایشگاه قرآن بپردازیم و امیدواریم که در بخش میراث فرهنگی این دوره، شاهد معرفی و عرضه آثار قرآنی با رویکرد معرفی میراث فرهنگی کشور و هنرهای سنتی ایرانی اسلامی باشیم.

captcha