کد خبر: 1406551
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۳
آخوندی تأکید کرد:

ضرورت ایجاد بازار مصرف کتاب‌های دینی از سوی وزارت ارشاد

گروه ادب: مدیر انتشارات دارالکتب‌الاسلامیه گفت: ناشران باید مورد حمایت جدی وزارت ارشاد قرار گیرند و بهترین راه حمایت ایجاد بازار مصرف بهتر برای تولیدات آنها به ویژه کتاب‌های دینی است.

مرتضی آخوندی، مدیر انتشارات دارالکتب‌الاسلامیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره نشر کتاب‌های دینی و قرآنی گفت: با توجه به مشکلات به وجود آمده در حوزه نشر، مصرف کتاب پایین آمده و ناشران شمارگان کتاب‌های خود به ویژه در حوزه دینی و قرآنی را کاهش داده‌اند و در زمینه تجدید چاپ نیز، به زحمت کتابی در این حوزه تجدید چاپ می شود.

وی افزود: کاهش شمارگان کتاب سبب می‌شود قیمت تمام شده کتاب برای ناشر افزایش یابد و ناشر کمتر می‌تواند این گونه کتاب‌ها را تولید کند؛ از این رو باید مورد حمایت جدی وزارت ارشاد قرار گیرد و بهترین راه حمایت ایجاد بازار مصرف بهتر برای کتاب است.

گرانی کاغذ نقدینگی همه ناشران را بلعیده است

آخوندی در رابطه با افزایش قیمت کاغذ گفت: از وقتی کاغذ از مبلغ بندی 7 هزار تومان به 80 هزار تومان صعود کرد، نقدینگی همه ناشران را بلعید و آنها را با مشکلات عدیده‌ای همچون گرانی کتاب، کاهش مصرف و به تبع آن کاهش تولید مواجه کرد.

وی با بیان اینکه آنچه در حال حاضر چاپ می‌شود، حدود 50 درصد افزایش قیمت داشته است، اظهار کرد: بخشی از مشکلات مربوط به قیمت کاغذ و کتاب است و این موضوع سبب شده تا 35 عنوان از کتاب‌های ما در انتظار نشر بمانند.

مدیر انتشارات دارالکتب‌الاسلامیه با اشاره به تأثیر قیمت کتاب در جذب مخاطب بیان کرد: قیمت کتاب در جذب مخاطبان تأثیرگذار است، البته ترویج کتاب و کتابخوانی باید با روش‌های مناسب از سوی مسئولان انجام شود، هر چند کتاب‌های دینی جزء ارزانترین کتاب‌ها هستند تا مخاطبان خود را حفظ کنند.

انتظار 12 ساله کتابفروشان برای معافیت مالیاتی

آخوندی درباره حمایت‌های وزارت ارشاد از ناشران و کتابفروشان گفت: ناشران از پرداخت مالیات معاف هستند، اما هنوز کتابفروشان از این امر معاف نیستند. البته قانون آن وجود دارد، ولی به دلیل اختلاف نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان امور مالیاتی از سال 81 تاکنون هنوز عملی نشده است.

وی با تأکید بر معافیت مالیاتی کتابفروشان ادامه داد: در سطح کشور حدود 3 هزار کتابفروش وجود دارد و آنها هم به دلیل همین مشکلات کم کم در حال تعطیلی هستند و بیشتر آنها برای تحمل این مشکلات و ماندن در این عرصه، به فروش لوازم التحریر روی آورده‌اند.

مدیر انتشارات دارالکتب‌الاسلامیه در پایان تصریح کرد: البته در برخی از شهرهای کشور، یک کتابفروش هم وجود ندارد؛ از این رو تا انگیزه‌ای برای یک کاسب نباشد، نمی‌تواند به این کار مبادرت ورزد و این انگیزه باید از سوی مسئولان فرهنگی ایجاد شود.

captcha