کد خبر: 1409080
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۶
با قرائت پیام آیت‌الله العظمی مکارم‌ شیرازی؛

بیست و نهمین جشنواره قرآن منطقه 5 دانشگاه‌های کشور در کازرون آغاز شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: با قرائت پیام آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی، بیست و نهمین جشنواره سراسری قرآن کریم منطقه 5 دانشگاه‌های کشور عصر روز گذشته، 30 اردیبهشت در دانشگاه سلمان فارسی کازرون آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، بیست و نهمین جشنواره سراسری قرآن کریم منطقه 5 دانشگاه‌های کشور طی روزهای 30 و 31 اردیبهشت در دانشگاه سلمان فارسی کازرون در حال برگزاری است.
مراسم افتتاحیه این مسابقات عصر سه‌شنبه، 30 اردیبهشت رأس ساعت 15 در محل این دانشگاه برگزار شد که این مراسم پس از قرائت آیاتی چند از کلام‌الله مجید توسط یکی از عباس هاشمی، قاری بین‌المللی کشورمان و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی آغاز شد.
پخش کلیپ دعای فرج و خوشامدگویی پولادی، رئیس دانشگاه سلمان فارسی ادامه دهنده این مراسم بود که به آیاتی از قرآن اشاره کرد و گفت:‌ اگر بخواهیم قرآن را به عنوان یک منبع جامع که تنها نسخه شفابخش بشریت است، نگاه کنیم هر چه هم به بهانه‌های مختلف در راه قرآن دور هم جمع شویم، باز هم کم است.
وی با بیان اینکه به وسیله قرآن می‌توان مشکلات نفسانی خود را حل کرد، افزود:‌ درمان دردهای امروز بشر تنها در قرآن نهفته است.

مسئله مهم تدبر در آیات قرآن است
پولادی اظهار کرد:‌ در سطح کشور مسابقات قرآن در حد قابل قبول برگزار می‌شود اما مسئله مهم تدبر در آیات قرآن است و نیاز امروز جامعه در همین نکته نهفته است.
رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون از برگزاری دوره آموزشی تدبر در قرآن با همکاری مؤسسه «تدبر در قرآن» در این دانشگاه خبر داد و گفت: باید نهضت تدبر در قرآن در سال فرهنگ و عزم ملی راه بیفتد و ان‌شاءالله بعد از این دوره، دوره‌های دیگری نیز با کمک مؤسسه مثل ترجمه در قرآن با هدف چاپ کتاب، در برنامه این دانشگاه خواهد بود.
بنا بر این گزارش، در ادامه مراسم حجت‌الاسلام صحرایی، پیام آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی را به این جشنواره قرائت کرد. در بخشی از این پیام آمده است:‌ «قرآن، کلام نورانی خدا و دستورالعمل جاودانی سعادت بشر و حلقه اتصال تمام مسلمین جهان  است.
در شرایطی که مسلمین در برابر هجوم بی‌رحمانه دشمنان احتیاج به اتحاد و همبستگی دارند، بهترین راه این است که همگی گرد قرآن جمع شوند. این همان حبل‌الله و رشته محکم الهی است که تمام دل‌ها را به هم مربوط می‌کند و در آیه شریفه 103 سوره آل عمران به آن دعوت کرده و می‌فرماید: « وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ ...؛ و همگى به ریسمان خدا چنگ زنید و پراکنده نشوید...» اعتصام به حبل‌الله همان تمسک عمومی به تعلیمات این کتاب بزرگ است. این همان نور و هدایتی است که در آیات 15 و 16 سوره مائده به آن اشاره شده و می‌گوید: « قَدْ جَاءکُم مِّنَ اللّهِ نُورٌ وَکِتَابٌ مُّبِینٌ ﴿۱۵﴾ یَهْدِی بِهِ اللّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلاَمِ وَیُخْرِجُهُم مِّنِ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ...؛ قطعا براى شما از جانب خدا روشنایى و کتابى روشنگر آمده است (15) خدا هر که را از خشنودى او پیروى کند به وسیله آن [کتاب] به راه‏هاى سلامت رهنمون مى‏‌شود ...».
آری! همه در پرتو هدایت آن با الگوگیری از عترت پیامبر از ظلمات پراکندگی و اختلاف و نزاع و کشمکش رهایی می‌یابند و به سرچشمه نور که همان برادری و اخوت اسلامی است، باز می‌گردند و از هدایت‌های آن به سوی علم و دانش و پیشرفت و تعالی بهره می‌گیرند. آشنایی جوانان و نوجوانان به این کتاب بزرگ آن‌ها را در برابر تهاجم فرهنگی دشمن و تلاش او برای تخریب مبانی اعتقادی و اخلاقی آنان حفظ می‌کند.
اینجانب به همه عزیزانی که در این جشنواره‌ها و فعالیت‌های قرآنی شرکت کرده‌اند، خوش‌آمد می‌گویم. من مطمئن هستم که شما عزیزان با آشنایی با قرآن و تعلیمات حیات‌بخش اسلام راه سعادت و خوشبختی را می‌پیمایید و می‌توانید در آینده افرادی دانشمند و پیشگام و پاک و مؤمن و پرتلاش باشیم و به کشور خود کمک کنید. آری آینده کشور به دست با کفایت شما ساخته می‌شود به شرط اینکه همواره در سایه هدایت‌های قرآن گام بردارید».
به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام محمد خورسند، امام جمعه کازرون نیز در این مراسم گفت: قرآن کریم به عنوان معجزه جاویدان پیامبر(ص)، قانون اساسی اسلام است. دین اسلام از روزی که پیامبر(ص) آن را به ارمغان آورد یکسری مسائل علمی را بیان کرد که صدها سال بعد مخترعان تازه به گوشه کوچکی از اسرار آن دست یافتند.

قرآن کریم اقیانوس بی‌انتهاست
وی اظهار کرد: قرآن کریم دریای نامحدود و اقیانوس بی‌انتهاست که هر کسی به اندازه توان از این اقیانوس بهره می‌گیرد اما عظمت اقیانوس را غواصی متوجه می‌شود که در اعماق آن نفوذ کرده باشد.
امام جمعه کازرون با بیان اینکه گاهی برداشت‌های ناصواب از قرآن نیز باعث انحراف می‌شود مثل جریان تکفیری‌ها و وهابیت، بر لزوم تدبر در قرآن تأکید کرد و گفت: آیا سبک زندگی و  اخلاقی ما قرآنی است؟
وی با تأکید بر اینکه دین امری فردی و تنها برای آخرت نیست، گفت: دین هم برای دنیا و هم برای آخرت است و قرآن می‌خواهد سعادت انسان در همین دنیا نیز تأمین شود.
حجت‌الاسلام خورسند بر لزوم بررسی علوم بر اساس قرآن کریم تأکید کرد و گفت: آیا وقت آن نرسیده که علوم ما براساس قرآن بررسی شود نه براساس یافته‌های دانشمندان غربی؟ چرا از قرآن و سنت رسول‌الله(ص) و اهل بیت رسول استفاده نمی‌کنیم؟
امام جمعه کازرون عنوان کرد: زمانی دانشگاه‌های ما قرآنی خواهد شد که علوم تدریس شده بر اساس قرآن باشد و برخی اساتید غربزده مقدسات دین را زیر سئوال نبرند.
وی گفت: قرآن معیار دارد و معیار آن اهل بیت(ع) است و نباید در آیات قرآن تفسیر به رأی کرد زیرا وهابیت به دلیل تفسیر به رأی به این روز افتاده ‌است؛ آنان اسلامی می‌خواهند که در آن برائت از مشرکین نباشد و اسلامی می‌خواهند که سردمدار آن ولایت فقیه نباشد.
این گزارش می‌افزاید، این جشنواره که ‌عنوان بزرگترین رویداد قرآنی جنوب کشور نام گرفته است، به‌مدت دو روز در محل دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار می‌شود که مراسم اختتامیه امروز، 31 اردیبهشت ساعت 15 در دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار می‌شود.
در این مسابقات 109 نفر از برگزیدگان استان‌های فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر در دو بخش بانوان و آقایان به رقابت با یکدیگر می‌پردازند که محل برگزاری مسابقه آقایان در تالار نصرالله‌ مردانی و بانوان تالار علامه دوانی دانشگاه سلمان فارسی است.
مسابقات مذکور تنها در بخش شفاهی و در رشته‌های تلاوت تحقیق و  تلاوت ترتیل، حفظ 5 جزء، 10 جزء، 20 جزء و کامل برگزار می‌شود.
یادآور می‌شود، مسابقات رشته قرائت شب گذشته برگزار شد و امروز صبح نیز این مسابقات در رشته حفظ ادامه می‌یابد. 

مصطفی
|
-
|
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
0
0
اسم استان خوزستان میان استانها نیست در صورتی که خوزستان در این مسابقات نماینده دارد
captcha