کد خبر: 1409192
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۳
حسن محمدی خبر داد:

اعلام فراخوان مؤسسات قرآنی برای حضور در نمایشگاه قرآن/ معیار گزینش؛ متفاوت با ادوار قبل

گروه فعالیت‌های قرآنی: مسئول کمیته نهادها و مؤسسات بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن ضمن اعلام فراخوان ثبت‌نام، ملاک‌های انتخاب مؤسسات را متفاوت و دشوارتر از قبل عنوان کرد.

حسن محمدی، مسئول کمیته نهادها و موسسات بیست و دومین نمایشگاه قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) ضمن اشاره به برپایی نمایشگاه قرآن و روند برگزاری امور تحت پوشش اتحادیه از آغاز فراخوان ثبت نام در نمایشگاه قرآن از روز چهارشنبه، 31 اردیبهشت‌ماه، خبر داد و گفت: فراخوان ثبت‌نام در  نمایشگاه قرآن از امروز، 31 اردیبهشت‌ماه آغاز شده است و متقاضیان می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.etghan.ir و تأیید تعهدات،‌ بخش مربوط به فراخوان را نیز تکمیل و درخواست  خود را تایید کنند.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور با اشاره به بخش نهاد‌ها و موسسات قرآنی و سیاست‌هایی که در جهت سامان‌دهی امور نمایشگاه صورت گرفته است گفت: طبق پیش‌بینی‌هایی که داشتیم، شورایی را متشکل از افراد مختلفی که در حوزه‌های مردمی فعالیت دارند، تدوین کردیم که از آن جمله می‌توان به اتحادیه موسسات قرآنی مردم‌نهاد، سازمان دارالقرآن الکریم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی اصلی، اتحادیه به عنوان مجری اصلی و صاحب‌نظرانی که می‌توانند به عنوان سیاست‌گذار و نظریه‌پرداز در این حوزه مساعدت کنند، نام برد.
وی در خصوص برنامه‌های طراحی شده برای نمایشگاه بیست و دوم گفت: ما در این دوره از نمایشگاه، برنامه‌های متنوعی تدارک دیده‌ایم و امسال موسساتی که برنامه‌های شاخص و ویژه‌ای داشته باشند و از طریق فراخوان ذکر شده به ما اعلام حضور می‌کنند در نمایشگاه بین‌المللی قرآن شاهد هستیم.
درخواست 1700 متر برای بخش موسسات و نهادهای قرآنی
محمدی تصریح کرد: امسال گزینش سخت‌تری نسبت به سال گذشته در مورد موسسات اعمال خواهیم کرد و به موسساتی اجازه فعالیت می‌دهیم که حرفی  برای گفتن دارند. البته تمام برنامه‌ها و مسائل مربوط به بخش نهادها و موسسات قرآنی، متکی به میزان متراژ و اعتباری است که به این بخش اختصاص می‌یابد. ما درخواست کردیم که حداقل 1700 متر زیربنای بخش باشد، برای اینکه بتوانیم در خدمت همه موسسات و نهادها باشیم. از طرفی بتوانیم یک بخش مفهومی داشته باشیم که امیدواریم یک سری گزارشاتی را از موسسات بدهیم.
وی اظهار کرد: ما جلسات تبلیغی و کارگاه‌هایی خواهیم داشت، برای اینکه موسسات بتوانند به صورت زنده و عملی برنامه‌های آموزشی، علمی، تبلیغی و ترویجی خود را انجام بدهند و نمودی از برنامه‌های سالانه خود را در معرض نمایش قرار دهند.
تلاش برای حفظ جنبه ملی نمایشگاه
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور گفت: ما غرفه‌ها و موسسات شهرستانی را مورد حمایت قرار داده و غرفه‌هایی را در اختیارشان قرار می‌دهیم و امیدواریم با رایزنی‌های انجام شده بحث اسکان و پذیرایی آنها هم هماهنگ شود، تا بتوانیم در خدمت مدیران شهرستانی باشیم و جنبه‌ ملی‌ بودن نمایشگاه را پررنگ‌تر کنیم.
وی درباره انتخاب غرفه برتر عنوان کرد: یکی دیگر از طرح‌های پیش‌بینی شده برای امسال انتخاب غرفه برتر است.  ما برای انتخاب غرفه برتر نمایشگاه، حتما ارزیابی را توسط  کمیته ارزیابی که تعیین شده، خواهیم داشت و برترین حضور را از نظر ملاک‌‌ها و شاخصه‌های مختلف ارزیابی خواهیم کرد و در پایان هدایایی به آن‌ها اختصاص خواهیم داد.
محمدی درباره بخش موسسات و نهادهای قرآنی تصریح کرد: این بخش  به دو بخش موسسات مردم‌نهاد و بخش نهادها و ارگان‌های دولتی تقسیم می‌شود. در بخش نهادها و ارگان‌های دولتی دستگاه‌هایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و حتی مراکز قرآنی وزارت‌خانه‌ها مانند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش و هر نهاد دیگری که با مسائل فرهنگی و قرآنی مرتبط است، حضور می‌یابند.
ارزیابی عملکرد دستگاه‌های قرآنی در قالب نشست
مدیر عامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور گفت: یکی دیگر از بخش‌هایی که در نمایشگاه امسال طرح‌ریزی شده، برگزاری نشست‌های تخصصی فنی و علمی است که به بررسی عملکرد دستگاه‌های کلان قرآنی کشور می‌پردازد که با صاحب‌نظران آن حوزه ارتباط خواهیم گرفت. به عنوان مثال عملکرد شورای توسعه فرهنگ قرآنی بررسی می‌شود. ما در یک نشست با توجه به گذشت سه سال از فرمایش مقام معظم رهبری در مورد تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم،‌ بحث میزان تحقق این فرمایش را بررسی خواهیم کرد.
وی بیان کرد: همچنین یک نشست برای بررسی کارکرد خود نمایشگاه بین‌المللی قرآن و نقاط ضعف و قوت آن برگزار می‌کنیم. نشست دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، نشست بررسی مشکلات کلان جامعه قرآنی از دیدگاه  نخبگان قرآنی است که از صاحب‌نظران مختلف قرآنی دعوت می‌شود تا به صورت بارز، روشن  و صریح مشکلات موسسات و مسائل کلان جامعه قرآنی را رصد، اخذ و به مسئولان ذی‌ربط  منعکس کنیم.
محمدی خاطرنشان کرد: همچنین چند نشست تخصصی دیگر نیز در برنامه داریم که تلاش کردیم که تخصصی و کارکرد متمرکز داشته باشند و صرفا مختص به حال و هوای نمایشگاه نباشد.
احتمال برگزاری همایش مدیران موسسات قرآنی در نمایشگاه
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور در پایان گفت: برنامه‌ای را پیشنهاد دادیم که امیدواریم مورد موافقت قرار بگیرد. قصد داریم همایش مدیران موسسات قرآنی که هر سال پیش از برگزاری نمایشگاه قرآن کریم با حضور موسسات موفق سراسر کشور صورت می‌گیرد، امسال هم‌زمان با مراسم افتتاحیه نمایشگاه برگزار شود تا سبب تعامل بیشتر با موسسات شود و هم مدیران بتوانند از نمایشگاه بازدید کنند.

captcha