کد خبر: 1409559
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۲
آیت‎الله خاتمی:

کم‌توجهی حوزه علمیه به قرآن ادعایی بی‌پایه است/ برپایی 200 کلاس تفسیر

گروه حوزه‎های علمیه: متاسفانه ادعا می‎شود که قرآن در حوزه جایی ندارد، در حالی که امروزه هر روز 200 کلاس تفسیر در حوزه برگزار می‎شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) آیت‎الله سید احمد خاتمی عصر امروز 31 اردیبهشت در مراسم اختتامیه جشنواره علامه حلی گفت: حوزه علمیه در هزار سال فعالیت خود کارنامه بسیار درخشانی را ارایه کرده و تلاش علمای آن باعث شده است تا امروز با این پشتوانه غنی ادعا کنیم که اسلام به همه نیازهای بشر پاسخ می‎دهد.
وی افزود: علامه حلی از جمله بزرگان حوزه بود که در عمر 70ساله خود 14 دوره فقه نوشت؛ ایشان به نسبت در طول زندگی خود روزی 70 صفحه مطلب و کتاب غنی و پربار علمی نوشته است که مایه مباهات حوزه علمیه شیعه است.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: امروز حوزه ما پس از انقلاب شکوهمند اسلامی شاهد تحولات بسیاری بوده و این تحولات خوشبختانه در عرصه‎های مختلف ادامه دار بوده است؛ امروز حوزه ما تولیداتی دارد که در پیش انقلاب آرزو بود که از آن جمله می‎توان به نظام عالیه حوزه‎ها اشاره کرد.
وی گفت: امروز حوزه‎های علمیه ما هماهنگ و با نظام مشترک در حال تولید و تکثیر علم هستند و در حوزه قرآن و فقه و اصول و.. پیشگام  هستند؛ متاسفانه ادعا می‎شود که قرآن در حوزه جایی ندارد در حالی که امروزه هر روز 200 کلاس تفسیر در حوزه برگزار می‎شود.

قرآن همیشه در حوزه مورد توجه بوده است

خاتمی افزود: قرآن در پیش از انقلاب نیز در حوزه تعطیل نبود و دروس تفسیر آیات مشکینی و خزعلی و جوادی آملی زبانزد بود ولی امروز صدها پایان نامه دقیق علمی در حوزه علوم قرآنی در سطح سه و چهار در حوزه تولید می‎شود.
وی گفت: برگزاری کتاب سال حوزه در حالی که در گذشته چیزی به اسم تولیدات فرهنگی در حوزه جایی نداشت و برگزاری جشنواره علامه حلی همگی نشانگر گام‎های عظیمی است که در حوزه برداشته شده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: حضور 1000 اثر در این جشنواره یعنی ورود 1000 قلم و پژوهش در عرصه تولید علم در حوزه؛ این قلم‎ها باید تقویت شود زیرا قلمی که به زمین گذاشته شد می‎خشکد؛ از طرفی این پژوهش‎ها باید هدایت شوند و رونویسی فقط برای شروع کار و تمرین باشد نه پژوهش.

رشد علمی؛ مطالبه جدی رهبری از حوزه

وی گفت: رشد و گسترش علمی حوزه مطالبه و خواسته جدی امروز مقام معظم رهبری است که این گونه جشنواره‏ها در همین مسیر حرکت می‎کنند؛ در گذشته شاید تعداد نویسندگان حوزوی به تعداد انگشتان یک دست هم نبود ولی امروز خوشبختانه شاهد این حضور عظیم هسیم.
خاتمی با اشاره به تحول در حوزه علمیه خواهران عنوان کرد: آیت‎الله قدوسی(ره) در ابتدای انقلاب با تلاش خود نهال حوزه علمیه خواهران را گذاشت و امروز خوشبختانه شاهد ثمرات عالی آن در بدنه علمی و تبلیغی کشور هستیم که امیدواریم این مسیر ادامه یابد.

در ابتدای این مراسم حجت‎الاسلام حجامی دبیر علمی این جشنواره گفت:  از تعداد آثار رسیده، 593 اثر از طلاب برادر و 354 اثر نیز مربوط به طلاب خواهر است.

وی خاطرنشان کرد: این آثار در چهار سطح شامل؛ سطح یک (طلاب پایه یک تا سه)، سطح دو (طلاب پایه چهار تا شش)، سطح سه (طلاب پایه هفت تا 9) و سطح چهار (پایه 10 و خارج) مورد ارزیابی و داوری قرار گرفت.

دبیر علمی این جشنواره، آثار رسیده را به سه بخش مقالات (تنظیم یا ترجمه)، کتاب (تدوین، تصحیح و ترجمه) و پژوهش (پایان نامه و تحقیق پایانی) تقسیم کرد و گفت: این آثار در یک فرآیند دقیق و حساب شده از سوی داوران مورد ارزیابی قرار گرفت.
همچنین حجت‎الاسلام والمسلمین فرخ فال نیز برگزاری مناسب این جشنواره و رشد بالای آثار را مدیون همکاری دو حوزه علمیه خواهران و برادران قم دانست.
پس از سخنرانی وی مراسم اهدای جوایز به برگزیدگان بخش بانوان و برادران استان قم برگزار شد.

captcha