کد خبر: 1413847
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۰

رسالت امام سجاد(ع) در بازسازی فکری جامعه اسلامی تبلور یافت

گروه اجتماعی: کارشناس علوم دینی‌ اداره‌ تبلیغات اسلامی شهرستان سمنان گفت: امام‌ زین‌العابدین(ع) بازسازی فکری و فرهنگی جامعه اسلامی را بزرگ‌ترین رسالت خود می‌دانست که در قالب دعاهای صحیفه سجادیه ارائه کرد.

سید‌حسین طباطبایی، کارشناس علوم دینی اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سمنان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سمنان، با بیان اینکه امام سجاد(ع) در برابر بنی‌امیه، بازسازی فکری و فرهنگی جامعه اسلامی را بزرگ‌ترین رسالت خود می‌داند که در قالب دعاهای صحیفه سجادیه ارائه شده است، ادامه داد: حادثه دل‌خراش عاشورا مطلب مهم از جمله منافـق و دو چهـره بـودن نـوع مردم، عافیت‌طلبی و مصلحت‌اندیشی آنان، بی‌وفایی مردم نسبت به امامان خـود، ترس و وحشت آنان از جنگ با بنی‌امیه‌، ضعیف بودن ایمان و اعتقادات دینی را در شرایط آن زمان مشخص کرد.

قیام‌های جهان اسلام علیه مستکبران متأثر از قیام حسینی است
طباطبایی با اشاره به اینکه قیام‌های جهان اسلام علیه مستکبران متأثر از قیام حسینی است، یادآور شد: با فاصله کوتاهی از وقوع حماسه عاشورا قیام‌های متعددی از ناحیه مسلمانان به‌ویژه شیعیان اهل بیت(ع) به‌وجود آمد که قـیام توّابـین کوفـه، قیـام مخـتار ثـقـفی، شورش مردم مدینه و قیام زیدبن علی از آن جمله اسـت.
وی با اشاره به اینکه در طول سه قرن اول تا سوم 218 نفر از علویان در مناطق مـختلف کشـور پهناور آن روز دست به قیام و جنگ مسلحانه علیه ستمگران زده‌اند، افزود: امام سجاد(ع) دیگر رسالت خود را احیای تفکر دینی در جامعه اسلامی می‌دانست.
طباطبایی افزود: حضرت زینب‌(س) نیز در راستای این رسالت عظیم و تاریخی قدم‌های مؤثری برداشتند لیکن بیشترین بار این حرکت فرهنگی بر دوش امام سجاد‌(ع) بود زیرا اقدامات حضرت امام زین‌العابدین‌(ع) پس از واقعه کربلا در اثر روشنگری‌های آن حضرت و تألم و تأثری بود که در جامعه به‌وجود آمد‌.
به گفته وی ادامه راه حضرت حسین(ع) توسط حضرت امام سجاد‌(ع) ایجاد شد زیرا همانطور که در سخنان امام حسین‌(ع) آمده است که می‌فرمایند من برای احیای امر به معروف و نهی از منکر و احیای دین جدم نبی مکرم اسلام حضرت محمد‌(ص) و پدرم امیرالمؤمنین‌(ع) قیام کرده‌ام،‌ امام زین‌العابدین(ع) نیزپایه و اساس اقدامات خود را برای احیا‌ تفکر و فرهنگ دینی و ترویج سیره نبوی و راه ائمه طاهرین قرار داد و بیشترین کارکرد انجام این اقدامات را از طریق دعا صورت گرفت و از این راه بذر معنویت پاشید تا در موقعیت مناسب ثمر دهد.

صحیفه امام سجاد(ع) علاوه بر دعا و نیایش جنبه آگاهی‌بخشی دارد
طباطبایی با تأکید بر اینکه صحیفه امام سجاد(ع‌) سرتاسر دعا و نیایش است و جنبه آگاهی‌بخشی نیز دارد زیرا این کتاب شریف، هم کتاب جهاد است و هم کتاب خیزش و فریاد و آگاهی‌بخشی درباره معارف ناب اسلامی که امام سجاد(ع) از دعا برای بیان بخشی ازعقاید حق خود بهره برد و بار دیگر برای توجه به معرفت و عبادت و بندگی، حرکتی تازه ایجاد کرد.

captcha