کد خبر: 1415996
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۴
داور قرآن ترکیه‌ای تأکید کرد:

«ادع الی سبیل ربک بالحکمة»؛ بهترین راه مقابله با تکفیر/ تکفیری‌ها؛ مروجان دشمنی

گروه بین‌الملل: محمدعلی صاری با بیان این که جریان‌های تکفیری در مسیر باطل پیش می‌روند، تأکید کرد: برای رویارویی با تکفیر باید دعوت به دین خدا و تبلیغ این دین مبین را با تمسک به آیه «ادْعُ إِلِى سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ» مورد توجه قرار داد.

محمدعلی صاری، داور بین‌المللی مسابقات قرآن کریم و از فعالان قرآنی ترکیه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ضمن بیان این مطلب گفت: جریان‌های تکفیری در مسیر باطل پیش می‌روند و راه درست را گم کرده‌اند و افکار باطل را تبلیغ می‌کنند. تکفیری‌ها به اختلاف و تفرقه دامن زده و دشمنی را بین مسلمانان رواج می‌دهند.

وی افزود: همه ما باید قبل از هر چیز، برای رویارویی با پدیده تکفیر، دعوت به دین خدا و تبلیغ این دین مبین را مورد توجه قرار دهیم. ما باید به آموزه‌های قرآن عمل کرده و با تمسک به آیه 125 سوره نحل: «ادْعُ إِلِى سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُم بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ: با حکمت و اندرز نیکو به راه پروردگارت دعوت کن و با آنان به [شیوه‏اى] که نیکوتر است مجادله نماى» در این زمینه گام برداریم. 
این داور ترکیه‌ای مسابقات قرآن اجرای فعالیت‌های قرآنی را در رویارویی با پدیده تکفیر مؤثر برشمرد و تصریح کرد: ما باید از یک سو با اجرای فعالیت‌های قرآنی همچون مسابقات قرآن با تکفیری‌ها و افکار باطل آن‌ها مقابله و از سوی دیگر اخوت و وحدت بین مسلمانان را برای رویارویی با این گروه ضاله تقویت کنیم.
تفهیم قرآن؛ مسئولیت مهم قاریان برای مقابله با تکفیر
وی همچنین با اشاره به مسئولیت قاریان و حافظان قرآن در رویارویی با تکفیر و نشر آموزه‌های اسلام حقیقی تأکید کرد: این گروه قبل از هر چیز باید با درک معنای قرآن به آموزه‌های این کتاب وحیانی عمل کنند و در مرحله بعد مفاهیم قرآن را به دیگران منتقل و تفهیم کنند.
تکفیری‌ها؛ پرچمدار تروریسم در جهان
سمیح احمد عثامنه، از فعالان قرآنی اردن و داور اردنی مسابقات بین‌المللی قرآن نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنا ضمن تأکید بر این‌که جریان‌های تکفیری پرچمدار تروریسم در جهان هستند، گفت: تکفیری‌ها چهره اسلام حقیقی و زیبا را که پیامبر(ص) آن را به مسلمانان هدیه کرد، مخدوش می‌کنند.

سمیح احمد عثامنه در ادامه افزود: امروز جریان‌های تکفیری در حالی در مناطق مختلف ریشه دوانده و افکار باطل خود را تبلیغ می‌کنند که در گذشته به شکلی محدود فعالیت داشتند.
عثامنه تصریح کرد: گروه‌های تکفیری هدفی جز خوارج‌شمردن مسلمانان ندارند و سعی دارند مسلمانان را خارج از دین(ملت) بدانند و این از بزرگ‌ترین گناهان در محضر خداوند است، زیرا چگونه ممکن است ما خود را مسلمان بدانیم و خدا، قبله، پیامبر(ص)، دین و قرآن واحدی داشته باشیم، اما یکدیگر را تکفیر کرده و خارج از دین بدانیم!
این داور اردنی مسابقات بین‌المللی قرآن بیان کرد: پیامبر(ص) درباره تکفیر فرمودند: «من قال لأخیه یا کافر فقد باء بها أحدهما إن کان کما قال وإلا رجعت علیه»(هر کس به برادرش بگوید ای کافر، اگر حقیقت گفته باشد، گفته‌اش به یکی از آن دو بر می‌گردد، درغیر این صورت به خود گوینده بر می‌گردد).
وی همچنین گفت: چگونه یک مسلمان جرئت می‌کند که برادرش را کافر بداند و او را تکفیر کند، زیرا با این کار، وی دیگر مسلمان نیست و همسر و فرزندانش از او ارث نمی‌برند و وی نیز از آنان ارث نخواهد برد، مسلمانی که کافر خطاب شود، پس از مرگ به شیوه اسلامی غسل داده نشده و در مقبره‌های مسلمانان دفن نخواهد شد.
رئیس کمیته برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن «الهاشمی» اردن یادآور شد: چگونه ممکن است یک مسلمان را تکفیر کنیم، در حالی که او به شیوه ما نماز می‌خواند، روزه می‌گیرد، به قبله معتقد است، به حج می‌رود و آیین‌های اسلامی را به جا می‌آورد، آیا تنها به این دلیل که او در یک مسأله یا امری اجتهادی با ما اختلاف‌نظر دارد، باید او را تکفیر کنیم!
سمیح احمد عثامنه نقش فعالان قرآنی در رویارویی با تکفیر را تبیین و تأکید کرد: ما از حافظان قرآن انتظار نداریم که تنها قرآن را قرائت کنند، زیرا این کتاب برای این نازل شد که ما احکامش را یاد گرفته و در عمل پیاده کنیم، آنان باید تدبر در قرآن را نیز مورد توجه قرار دهند، مسئله‌ای که در آیه 24 سوره محمد «أَفَلَا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا: آیا به آیات قرآن نیمی‌اندیشند یا [مگر] بر دلهایشان قفل‌هایى نهاده شده است» بر آن تأکید شده است.
اهالی قرآن با عمل به کلام وحی تکفیری‌ها را هدایت کنند
سمیح عثامنه تأکید کرد: ما از حافظان قرآن و اهالی قرآن انتظار داریم که با عمل به آیات قرآن، تکفیری‌ها را آگاه کرده و آن‌ها را به راه راست هدایت کنند، حافظان قران باید سلوک قرآنی را در عمل پیاده و نورانیت کلام وحی را برای همه جهانیان تشریح کنند و این یک مسئولیت بر گردن آنان است و قصور و کوتاهی در آن قابل بخشش نیست. 
عثامنه اظهار کرد: در پایان از خداوند متعال می‌خواهم که تکفیری‌ها را هدایت کرده و آنان را از اندیشه‌های افراط‌گرایانه‌ای که توهین به اسلام و مسلمانان است، نجات دهد تا همه جهان از غرب تا شرق بدانند که اسلام آن‌گونه که تکفیری‌ها آن را معرفی کرده‌اند، دین تروریسم نیست؛ بلکه از این گونه اتهامات که تکفیری‌ها عامل آن هستند، به دور است.

captcha