وهب رامزی، تهیهکننده و مدیر هنری «پایان پریشانی» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره اثر تازه منتشر شده «پایان پریشانی» گفت: این اثر آلبوم موسیقی با همین عنوان است که اشعار انتظار مرحوم قیصر امینپور را شامل میشود و به انتخاب محمدمهدی سیار، آهنگسازی عباس ابوحمزه، دکلمه وحید جلیلوند و خوانندگی محمد عبدالحسینی است.
وی افزود: از نظر محتوایی شعر قیصر امینپور که در جایگاه مهمی از شعر فارسی قرار گرفته و طلایهدار شعر انقلاب بود و چون شعرهایش منطبق با زبان مخاطبانش بود؛ از این رو به راحتی توانست با آنها ارتباط برقرار کند. زیباترین جلوهگری این شاعر در شعر با مضمون انتشار شکل گرفته بود و بسیاری از اشعاری که از وی زمزمه میشود دارای درونمایه انتظار است.
رامزی ادامه داد: این محتوا مبنای تولید یک اثر موسیقی شد و یکی از حلقههای مفقوده شعر به ویژه شعر انقلاب، فاصله آن از موسیقی است و شعر زمانی که بتواند با موسیقی پیوند بخورد میتواند جایگاه خود را در میان مردم بیابد و از زبان آنها زمزمه شود و اشعار قیصر از این نظر قوی بوده و مضمون ارزشمندی داشت اما بخش زیادی از آن به موسیقی نزدیک نشده بود که ما در این اثر تلاش کردیم تا به این هدف دست یابیم.
این تهیه کننده در ادامه گفت: این اثر دارای هفت قطعه بوده و دو تصنیف به همراه ارکستر بزرگ است و یک قطعه آوازه بداهه نیز دارد و ویژگی منحصر به فرد آن از نظر فنی این است که تلفیقی از ساز دو تار با ویژگیهای سنتی و پیانو با ویژگیهای کلاسیک است و برای بار اول است که چنین همنشینی و همآوازی شکل میگیرد.
رامزی در پاسخ به اینکه در گذشته چنین کاری در حوزه دین و انتظار انجام شده یا خیر، بیان کرد: این نخستین کاری است که با این کیفیت و محتوا انجام میشود و در آینده نزدیک در نظر داریم دو آلبوم دیگر را در ادامه این کار برای شعرهای سیدحسن حسینی و سلمان هراتی انجام دهیم تا به سهگانه موسیقی تبدیل شود و اگر شرایط مهیا شود، آنها را آماده خواهیم کرد.
مدیر هنری «پایان پریشانی» با بیان اینکه این آلبوم موسیقی به صورت یک ساعته است، عنوان کرد: با توجه به اینکه این کار با هزینه شخصی و هیچ حمایت دولتی نداشتیم از این رو انتشار ادامه آلبوم موسیقی بستگی به شرایط مالی دارد، اما بنا داریم امسال یک اثر و سال دیگر آلبوم سوم را منتشر کنیم.
وی افزود: کاری که در حال حاضر تولید شده، دو سال زمان برده است و از نظر فنی از ساز دیجیتال استفاده نشده و تمام سازها آنالوگ است و نوازنده در استودیو آنها را ضبط کرده است و اگر روند نرمال خود را طی کند، آلبومهای دیگر میتوانند در عرض یک سال به اثری پخته و قابل انتشار تبدیل شوند.
رامزی در پایان درباره عنوان آلبوم نخست گفت: عنوان اثر برگرفته از یکی از شعرهای قیصر امینپور است که در قطعه نخست که جلیلوند آن را دکلمه میکند با مصرع «چشمها، پرسش بیپاسخ حیرانیها» آغاز شده و با مصرع «طرح لبخند تو پایان پریشانیها» به پایان میرسد.
گفتنی است که شعر قطعه نخست به این شرح است:
«چشمها، پرسش بیپاسخ حیرانیها/دستها، تشنه تقسیم فراوانیها
با گل زخم، سر راه تو آذین بستیم/ داغهای دل ما جای چراغانیها
حالیا، دست کریم تـو برای دل ما/سر پناهی است در این بیسر و سامانیها
وقت آن شد که به گل حکم شکفتن بدهی/ ای سر انگشت تو آغاز گلافشانیها
فصل تقسیم گل و گندم و لبخند رسید/ سایه امن کسای تو مرا بر سر بس
تا پناهم دهد از وحشت عریانیها/ چشــم تو لایحه روشن آغاز بهار
طــرح لبخــند تو پــایــان پریشانــیها/....»