به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شبکه ماهوارهای العالم، عملیات ارتش عراق علیه داعش در استان نینوا همچنان ادامه دارد و گردانهای ویژهای از ارتش با پشتیبانی نیروی هوایی از بغداد به سمت موصل حرکت کردهاند.
نیروهای امنیتی این کشور پاکسازی راههای منتهی به شهر موصل و استان صلاحالدین را آغاز کردهاند و گردان ویژه مبارزه با تروریست به شهر «سامرا» اعزام شده است.
وقوع درگیریهای شدید میان نیروهای جنبش بیداری عراق (الصحوه) و گروهک تروریستی داعش در روستای «بسطامی» از توابع استان «طوز خورماتور» و هلاکت شمار زیادی از تروریستهای داعش از دیگر اخبار رسیده از عراق است.
مسئولان عراقی در «کرکوک» نیز خبر میدهند که نیروهای پیشمرگه کرد موفق شدند این شهر را بهطور کامل از کنترل عناصر داعش خارج کنند.
نیروهای امنیتی عراق از کنترل مناطق «سعدیه» و «جلولاء» در استان دیالی بهدست گروههای مسلح خبر دادند.
تشکیل گردانهای مردمی دفاع در برابر تروریستها
اهالی استان بصره، نینوا، شهر نجف و شماری دیگر از شهرهای عراق به منظور نبرد با گروهک تروریستی داعش بسیج شدهاند.
در همین راستا، تیپ «عمار بن یاسر» از سوی جنبش «مجاهدین هور» و تیپ «شیرهای نینوا» از سوی شورای «عشایر آزادیبخش» برای مبارزه با داعش تشکیل شده است.
سخنگوی شورای استان بصره گفت: فرماندهی عملیات استان در حال تشکیل یک تیپ نظامی جدید وابسته به لشگر چهاردهم پیاده نظام در بصره است و فرماندهی پلیس نیز داوطلب میپذیرد.
کمیته امنیتی استان بصره گفت: 13 هزار تن داوطلبانه برای پشتیبانی از نیروهای امنیتی عراق به ارتش پیوستهاند.
همچنین یکی از شیوخ عشایر در بصره به منظور تشکیل نیرویی عشایری به نام گردانهای شیرهای نینوا داوطلب میپذیرد.
اداره اوقاف اهل سنت در جنوب نیز در یک کنفرانس مطبوعاتی از مردم خواست برای مبارزه با تروریسم به نیروهای امنیتی بپیوندند.
در شهرهای دیگر عراق همچون نجف نیز از تشکیل گسترده گردانهای مردمی مبارزه با داعش خبر میرسد.
مسئولان استان بابل عراق نیز عشایر این استان را به پیوستن داوطلبانه به نیروهای ارتش فراخواندند همچنین در سراسر این استان قانون فوقالعاده اعلام شده است.
زنان دیالی برای مقابله با داعش مسلح شدند
گزارشها همچنین حاکی است: بیش از 200 تن از اعضای «تشکل زنان عراق» در استان دیالی، برای مقابله با گروهک تروریستی داعش مسلح شدند.
«سجی قدوری» از اعضای ارشد این تشکل گفت: ما به منظور آمادگی برای ورود به جنگی سرنوشتساز با داعش در صورت تعرض به استان دیالی، مسلح شدهایم.
قدوری با اشاره به جنگ روانی برخی رسانهها و طرفهای مشکوک برای تضعیف روحیه نیروهای امنیتی عراق، فرار از رویارویی با داعش را خیانت ملی توصیف کرد.
عضو ارشد تشکل زنان عراق در استان دیالی، مردم این استان را در برابر دو گزینه پیروزی یا شهادت دانست و گفت: مشارکت زنان دیالی در جنگ ضد سازمانهای افراطی نشاندهنده شرف و وطنپرستی آنان است.
سازمان زنان عراق در سال 2007 برای مقابله با پدیده زنان انتحاری در این کشور تأسیس شد.
نوری مالکی، نخست وزیر عراق دیروز، 22 خرداد، از پارلمان این کشور خواسته بود که با توجه به گستردهشدن دامنه ناامنی و یورش داعش به برخی استانها، در کشور وضعیت فوقالعاده اعلام کنند.اما در کمال ناباوری جلسه پارلمان عراق به علت به حد نصاب نرسیدن برگزار نشد.