به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز، شنبه، 31 خردادماه، در همایش قوه قضائیه با اشاره به نقش مؤثر شهید بهشتی در پایهگذاری نظام جمهوری اسلامی گفت: ایشان احساس مسئولیت جدی داشتند؛ مخصوصاً در اوایل انقلاب که گرفتار رئیسجمهوری بدخیم شده بودیم یکی از افراد مؤثری بود که مانع از رفتارهای بنیصدر مبنی بر ایجاد دیکتاتوری در نظام شد.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از ارکان مهم اجرای عدالت در کشور قوه قضائیه است، گفت: برای تحقق عدالت در جامعه چارهای جز استقلال قوه قضائیه نیست؛ گاه برخی دستگاهها به دلیل مسئولیتهایی که دارند نگاه ریبآمیز در کار قوه قضائیه میکنند که باید مانع از این کار شد.
رئیس مجلس افزود: در گذشته مشکلات عدیدهای وجود داشت که امروز این مشکلات برطرف شده و زمینه همکاری برای سه قوه بهتر و سنجیدهتر شده است و لازم است از این فرصت برای اقدامات اساسی به منظور سامان حقوق ملت استفاده کرد.
لاریجانی با اشاره به اقدامات مجلس به منظور گسترش همکاری با قوه قضائیه گفت: مواردی همچون قانون مجازات اسلامی، قانون آییننامه دادرسی کیفری، قانون حمایت از خانواده، قانون افزایش اختیارات قوه قضائیه، قانون سازمان بازرسی کل کشور و قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی از جمله مواردی است که در مجلس تصویب شده است.
رئیس قوه مقننه همچنین به شرایط فعلی کشور اشاره کرد و با تأکید بر ضرورت همکاری سه قوه برای بهبود شرایط فعلی اظهار کرد: در شرایطی که دچار رکود تورم هستیم و بیکاری افزایش پیدا کرده است، بسیاری از بخشهای تولیدی کمکار و یا تعطیل شدهاند؛ بنابراین امروز لازم است موضوع امنیت اقتصادی را جدی بگیریم.
لاریجانی ادامه داد: سرمایههای سرگردانی و رشد نقدینگی زیادی وجود دارد که اگر امنیت اقتصادی محقق شود، این سرمایهها به سمت تولید میآید.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که بر سر راه تولیدکنندگان وجود دارد مشکلات بانکی است؛ چرا که بانکها همکاریهای لازم را با تولیدکنندگان ندارند، برای همین رونق تولید رخ نمیدهد.
لاریجانی با تأکید بر ضرورت پیشگیری از وقوع جرم گفت: باید شرایطی به وجود بیاید که با جرمخیری مبارزه شود؛ اینکه قضات و یا زندانها را افزایش دهیم اتفاق خوبی نیست، بلکه لازم است با زمینههای بروز جرم مبارزه شود.
وی در مورد مسئله امنیت اجتماعی نیز اظهار کرد: میزان سرقت، حضور اشرار و رفتارهای نادرست در کشور و ایجاد ایذاء و ناامنی در کشور ناگوار است و مردم از امنیت اجتماعی مناسبی برخوردار نیستند.
رئیس مجلس با بیان اینکه نباید با کسی که نهی از منکر میکند برخورد شود، گفت: نباید بلایی سر فردی که نهی از منکر میکند، آورده شود؛ در این زمینه اگر لازم است قانون تشدید شود، مسئولان آن را مطرح کنند و اگر قوانین کفایت میکند، قوه قضائیه با برخوردکنندگان با آمران به معروف و ناهیان از منکر با سرعت و قاطعیت برخورد کنند.
لاریجانی همچنین از عملکرد ستاد مبارزه با مفاسد انتقاد کرد و افزود: ضمن اینکه تأیید میکنم این ستاد جلسات خود را مرتب برگزار میکند، اما با توجه به عملکردی که در گذشته داشته نیاز به تغییر ساختار در این ستاد داریم؛ چرا که معلوم نیست معجزهای از درون این جلسات بیرون بیاید.