به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری بخش دانشگاهی بیست و دومین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم صبح امروز، یکشنبه، اول تیرماه با حضور سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در محل سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.
در این نشست، وی ضمن بیان نقش رسانهها در ترویج فرهنگ قرآنی، اظهار کرد: در دنیای معاصر دستگاهها و نهادها بدون همکاری رسانهها به موفقیت نخواهند رسید و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز این نقش مهم را در برنامههای خود دنبال میکند و به ارتباط با رسانهها به عنوان یک اصل میپردازد.
مدیر بخش دانشگاهی ادامه داد: اعتقاد ما بر این است که فعالیتهای جاری قرآنی در دانشگاهها باید مطابق با رویکرد نیاز جامعه باشد و از این رو لازم است انس با قرآن کریم فراتر از روخوانی و روانخوانی و حفظ و قرائت قرآن مدنظر قرار گیرد و تدبر در قرآن در راستای آشنایی با مفاهیم متعالی قرآن در متن برنامههای دانشگاهی اجرا شود.
هاشمی تصریح کرد: برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره پایاننامههای قرآنی از جمله برنامههایی است که قرار است در نمایشگاه اجرا شود. همچنین بخشهایی برای ارائه مشاوره برای تدوین مقالات و پایاننامههای قرآنی برای دانشجویان درنظر گرفته شده است. در حوزه تخصصی نمایشگاه نیز بخش طب در قرآن به همت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور برپا شد.
وی افزود: آموزش جامع قرآن کریم با محوریت دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم، بخش مطالعات میانرشتهای قرآن کریم به همت جهاد دانشگاهی و سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور، بخش فعالیتهای هنری با محوریت دانشگاه با محوریت دانشگاه فنی و حرفهای، بخش صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه به مسئولیت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از دیگر قسمتهای بخش دانشگاهی است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری اضافه کرد: تشکلهای قرآن و عترت دانشگاهها به محوریت سازمان بسیج دانشجویی، بخش مکتوب و فضای مجازی دانشگاه به محوریت دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نمایشگاه در بخش دانشگاهی حضور پیدا میکنند.
مدیر بخش دانشگاهی خاطرنشان کرد: دانشگاه پیام نور در آبان ماه سال جاری میزبان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور است و بدین مناسبت بخش جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور را در بخش دانشگاهی برای حضار به نمایش میگذارد. ما همچنین برای پربار شدن مباحث علمی بخش دانشگاهی، 10 نشست تخصصی با همکاری دانشگاهها و مراکز آموزشی تدارک دیدیم.
هاشمی گفت: بیست و دومین دوره نمایشگاه بینالمللی قران کریم سوم تیر ماه به مدت 20 روز، یعنی از 25 شعبان تا 15 رمضان پذیرای علاقهمندان خواهد بود. ما برای بهرهبردن هرچه بیشتر مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نشست هماندیشی دبیران کانون قرآن و عترت دانشگاهها را نیز در آستانه برپایی این نمایشگاه برگزار میکنیم.
وی توضیح داد: این نشست پیش از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان در دانشگاه تهران برگزار میشود و دبیران کانونهای قرآن و عترت دانشگاهها میتوانند بعد از شرکت در جلسات خود، از نمایشگاه قرآن بازدید کنند. همچین برای تجلیل از اساتیدی که در دانشگاهها به گسترش فرهنگ قرآنی فعالیت میکنند، مراسم تجلیلی در نظر گرفته شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری عنوان کرد: از آنجا که اساتید زیادی در عرصه قرآنی یا به خاطر علاقه شخصی و یا به خاطر ارتباط رشته خود به این مهم اهتمام دارند، تصمیم گرفته شد در دوره نخست این مراسم از استاد تمام یا اساتیدی که به درجه پرفسوری رسیدند تجلیل به عمل میآید.
مدیر بخش دانشگاهی این دوره از نمایشگاه قرآن در پاسخ به خبرنگارایکنا مبنی بر لزوم متمایز بودن آثار هنری بخش دانشگاهی گفت: در بخش هنری نمایشگاه 200 اثر فاخر خطاطی، خوشنویسی، تذهیب و ... رسیده است. البته تعداد درخواستها بسیار بیشتر از این بود، ولی ما طبق ضابطهها و ملاکهای خود این آثار را گزینش کردیم.
هاشمی در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگر مبنی بر اینکه بخش دانشگاهی همه ساله بر گزارش کار دانشگاهها متمرکز میشود و نه بر جریانسازی و سیاستگذاری، گفت: البته این اشکال همه ساله در بخشها دیده میشود که لازم است در این بخش آثاری ارائه شود که رنگ و بوی آکادمیک میدهد. برخورد ما با قرآن کریم نباید صرفا حالت تشریفاتی و تبرک جستن داشته باشد، بلکه باید به ما بتوانیم از پیام آیات استفاده لازم را در زندگی خود انجام دهیم تا قرآن کریم که حقیقتا کتاب زندگی است به جایگاه اصلی خود در جوامع آکادمیک برسد.