مهدی صالحیار، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: در هفدهمین جشنواره تئاتر «مقاومت ـ فتح خرمشهر» با کارگردانی یک نمایش با نام «روایت من و بابام» حضور داشتم که در اصل نخستین تجربه کارگردانی من برای شرکت در این جشنواره بود و پیش از این در دو دوره جشنواره در مسابقه نمایشنامهنویسی شرکت کرده بودم.
وی گفت: به واسطه کارگردانی این نمایش از نزدیک شاهد برگزاری بخشهای مختلف این جشنواره در دو شهر خرمشهر، آبادان بودم هر چند که ساختار مدیریتی و اجرایی این جشنواره از سطح کیفی قابل قبولی در خور شأن مفهوم مقاومت و مردم سلحشور خوزستان برخوردار نبود و با وجود گذشت 17 دوره از برگزاری آن، حتی سطح آن از یک جشنواره استانی نیز پایینتر بود.
صالحیار که نمایشش در این دوره از جشنواره حائزرتبه برتر نیز شده است گفت: با این وجود آثار شرکت کننده در این جشنواره به لحاظ کیفی از استانداردهای لازم برخوردار بودند که این نشان از دغدغهمندی کارگردانان و عوامل آنها دارد و به نظر من مسئولان باید حمایت بیشتری از این دست آثار در حوزه تئاتر مقاومت داشته باشند.
این کارگردان تئاتر تصریح کرد: اگر فراخوان اعلام شده از سوی دبیرخانه هر جشنواره تئاتری را به نوعی آئیننامه اجرایی و مقرراتی آن فرض کنیم دیده میشود که در اغلب این فراخوانها، بندی وجود دارد که در آن تأکید شده است که یکی از شروط راهیابی آثار نمایشی به جشنواره این است که قبلاً در هیچ جشنواره و رویداد تئاتری دیگری شرکت نکرده باشند.
کارگردان نمایش «روایت من و بابام» ادامه داد: با این وجود به وضوح در این جشنواره میتوانستیم آثار نمایشی را ببینیم که البته با نام دیگری در جشنوارههای قبلی شرکت کرده بودند و رتبه برتر کسب کرده و جای تعجب دارد که این آثار نمایشی در جشنواره تئاتر «فتح خرمشهر» نیز حائز رتبه شدند.
وی در پایان گفت: متأسفانه هیچ ساز و کار نظارتی هم برای ممانعت از شرکت این گونه آثار در جشنواره حضور نداشت و به این سبب در حق بسیاری از نمایشهایی که صرفاً برای جشنواره تولید شده بودند و کیفیت خوبی هم داشتند اجحاف صورت گرفت.