کد خبر: 1422664
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۹
حجت‌الاسلام طاهری:

مقدمات تشکیل شوراهای دانشجویی قرآنی در استان‌ها فراهم می‌شود

گروه دانشگاه: مدیرکل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در نشست هم‌اندیشی برترین فعالان کانون‌های قرآن و عترت سراسر کشور گفت: مقدمات تشکیل شورای قرآنی استان‌ها فراهم می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست هم‌اندیشی دبیران کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌های سراسر کشور، دیروز، چهارم تیرماه با حضور برگزیدگان و دبیران 180 کانون قرآن و عترت دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حسین میرزایی، مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات وفناوری اظهار کرد: امروزه رسانه‌های غربی چهره خشنی از اسلام به نمایش گذاشتند و طالبان و داعش و سایر گروه‌های افراطی را به عنوان نماینده اسلام واقعی معرفی می‌کنند که باید با عزم امت اسلامی از این بحران عبور کنیم و چره رحمانی اسلام را به دنیا نشان دهیم.

4 میلیون و 400 هزا دانشجو در کشور
وی ادامه داد: در کشور 4 میلیون و 400 هزار نفر دانشجو وجود دارد که حداقل 600 هزا رنفر از آنها در وزارت علوم تحصیل می‌کنند و زا این رو ارتباط مستمر با آنها امری ضروری است. در امور قرآنی پیشنهاد می‌شود از شما دبیران کانون قرآن و عترت یک مجمع مشورتی سه تا پنج نفره تشکیل شود تا بتوانیم جلسات منظم‌تری با شما داشته باشیم.
حجت‌الاسلام حشمتی، معاون قرآن وعترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست عنوان کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ما در دانشگاه‌ها که خود دانشجوی آن بودیم، کار فرهنگی وسیع و گسترده‌ای انجام می‌دادیم و این در حالی بود که نه سازمانی از ما حمایت می‌کرد و نه از وضع مالی خوبی برخوردار بودیم ولی مهمترین عامل انگیزه درونی و اشتیاق به هدایت انسان‌ها بود.
وی افزود: پیامبر اکرم(ص) در دوران تبلیغ خود همواره صبور بودند و در سفرهای تبلیغی خود به طائف و ... با اینکه با سنگ دندان مبارک را شکستند ولی در بازگشت توانستند دل یک کشیش مسیحی را به اسلام نرم کنند و از جهت هدایت شدن یک نفر، این سفر را پر از دستاورد عنوان کردند.
حجت‌الاسلام حشمتی تصریح کرد: یکی از مهمترین عواملی که افراد به آموزه‌های قرآنی تشویق می‌شوند این است که اخلاق قرآنی را در رفتار مسئولان و حاکمان مشاهده کنند. ما باید به افرادی که درباره قرآن شبهه دارند فرصت طرح بدهیم و آنها را نرانیم و پرونده امنیتی برای آنها ایجاد نکنیم زیرا قرآن کریم با سئوال و شبهه تضعیف نمی‌شود بلکه قرآن ما را به تدبر دستور داده است.
حجت‌الاسلام طاهری، مدیرکل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این گردهمایی قرآن کریم بین ما مهجور است و پیامبر اکرم(ص) که اسوه صبر هستند فقط در مورد قرآن کریم و مهجوریت آن بین امت خود به خدا شکوه می‌کنند. رفع مهجوریت از قرآن کریم هدف اصلی تشکیل کانون‌های قرآن و عترت در دانشگاه‌ها است.

طرح حفظ جزء 29 قرآن کریم
دبیر شورای سیاست‌گذاری فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها ضمن تشریح برنامه‌های ویژه قرآنی در ماه مبارک رمضان توضیح داد: در ماه مبارک رمضان قصد داریم برنامه حفظ جزء 29 قرآن را برای دانشجویان فعال فرهنگی و سیاسی اجرا کنیم و به تمامی دانشجویانی که موفق به حفظ شوند، در ازای هر جزء 150 هزار تومان جایزه به همراه سایر جوایز فرهنگی اعطا می‌شود.
وی گفت: همچنین قصد داریم نشست هم‌اندیشی برترین فعالان کانون‌های قرآن و عترت سراسر کشور را اعم از دانشگاه‌های سراسری، آزاد، غیرانتفاعی و .. را در شهریور ماه برگزار کنیم تا زمینه ایجاد شورای قرآنی هر استان را توسط دانشجویان فراهم کنیم.
حجت‌الاسلام طاهری خاطرنشان کرد: ما از تمامی نشست‌های میان رشته‌ای قرآنی مانند قرآن و روان‌شناسی، قرآن و جامعه‌شناسی، قرآن و طب و ... به صورت کامل حمایت می‌کنیم و محتوا و اساتید این نشست‌ها را با همکرا یحجت‌الاسلام رضایی و اصفهانی و همکاران آنها تامین می‌کنیم. همچنین بودجه لازم را هم به دانشگاه‌ها اختصاص دادیم که دانشجویان باید آن را مطالبه کنند.

تدوین ملاک‌های کانون قرآن و عترت برتر

وی ضمن ارائه پیشنهاد برای تدوین معیارهای انتخاب کانون قرآن و عترت برتر اظهار کرد: به مسئولان وزارت علوم که میزبان این نشست مفید هستند پیشنهاد می‌شود که ملاک‌های انتخاب کانون‌‌های برتر قرآن و عترت در دانشگاه‌ها را تدوین کنند تا در آینده‌ای نزدیک بتوانیم شاهد اعزام کاروان خاص دانشجویان قرآنی به حج باشیم.
سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آخرین سخنران این نشست بود که با اشاره به انگیزه کارهای قرآنی تصریح کرد: اگر انگیزه اصلی از انجام کار، صرف اجبار کاری یا سازمانی باشد، درصد موفقیت افول می‌کند بلکه کار وقتی از بازدهی بالا برخوردار می‌شود که انگیزه درونی باشد.
وی ادامه داد: سیاست مدیریت فرهنگی ما بر این است که کا ررا به صورت مشارکتی با دانشجویان و در سایه انگیزه‌ای درونی آنها انجام دهیم و این همکاری با دانشجویان از سر اضطرار یا کمبود بودجه نیست بلکه اگر ما از نظر بودجه هیچ مشکلی هم نداشتیم باز هم بسیاری از برنامه‌ها را توسط این کانون‌‌ها انجام می‌دادیم.
هاشمی افزود: وضعیت کنونی ارتباط ما با قرآن به هیچ عنوان قابل قبول نیست زیرا تلاوت آیات مختلف قرآن درباره جزاء و پاداش تاثیری بر شنونده ندارد و با شنیدن آنها تغییری در احوال او پدید نمی‌آید. ماه مبارکرمضان فرصت بسیار مناسبی است که ما آیات کوتاه و کاربردی قرآن را حفظ کنیم. به طور مثال می‌توانیم در هر روز دو آیه کوتاه را حفظ کنیم و بدین ترتیب تا پایان ماه مبارک رمضان بر یک درصد از آیات بسیار کاربردی مسلط می‌شویم.
وی خاطرنشان کرد: وی ضمن اشاره به استفاده از تکنولوژی‌های روز برای گسترش معارف دینی گفت: طلاب حوزه‌های علمیه از پیشگامان استفاده از تکنولوژی به‌ روز و کارآمد هستند و از بدو ورود رایانه‌ای شخصی از این فناوری استفاده کردند و امروز هم از طریق واتس آپ و وایبر و ... به گسترش معارف دینی اقدام می‌کنند.

حمایت از برنامه‌های خلاقانه قرآنی
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: ما برای برنامه‌هاهی دینی و قرآنی با کمبود بودجه مواجه نیستیم و به بهانه کمبود بودجه رد دانشگاه نباید هیچ فعالیت مذهبی کم‌رنگ شود. اما شرط تایید و اختصاص بودجه به این فعالیت‌ها، تاثیرگذار بودن آنها و رویکرد خلاقانه  و نوآوری در آنها است.

captcha