به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، نمایندگان مجلس شورای اسلامی چندی پیش فوریت طرح قانونی حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را مورد بررسی قرار دادند که با مخالفت اکثریت نمایندگان این طرح به کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس ارجاع داده شد. طرح اولیه حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر توسط کمیسیون فرهنگی مجلس تهیه شده بود اما با طرح اصلاحیهای که به امضای 15 تن از نمایندگان مجلس رسیده بود، فوریت رسیدگی به این طرح سلب شد. هر چند به گفته حجت الاسلام احمد سالک، کمیسیون قضائی و حقوقی که به عنوان کمیسیون اصلی رسیدگی به این طرح اعلام شده است، طرحی را در دستور کار قرار داده که مجلس هشتم آن را تهیه و تدوین کرده است.
سابقه طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر به مجلس هفتم برمی گردد. هر چند مجلس هشتم بیشترین تلاش را برای تدوین چنین قانونی انجام داد اما بی نتیجه ماند.
جواد آرین منش، نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم در گفت وگو با ایکنا، در این مورد اظهار کرد: به دلیل اینکه مسئله امر به معروف و نهی از منکر مسئله ای همگانی است آنچه در مجلس هفتم و هشتم در این مورد بررسی شد، این بود که همه دستگاه های دولتی و غیر دولتی سازمان های فرهنگی و نظارتی و اجرایی درگیر شوند تا مسئله امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک حرکت ملی سازمان دهی شود.
وی گفت: امر به معروف و نهی از منکر موضوعی فرهنگی است و نه یک موضوع دولتی و کار فرهنگی را باید با ساز و کارهای فرهنگی پیش برد.
آرین منش با بیان اینکه باید تلاش کنیم امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک فرهنگ و رفتار در جامعه دربیاید، گفت: این امر نیازمد عزم ملی است و نیازمند این است که آحاد مردم، رسانه ها و مسئولان به ویژه در نهادهای متولی امر فرهنگ و آموزش مشارکت داشته باشند تا در یک پروسه زمانی امر به معروف و نهی از منکر به صورت تدریجی به عنوان یک فرهنگ در جامعه در بیاید.
نماینده مجلس هشتم خاطرنشان کرد: ما می توانیم در آینده نسبت به این مسئله امیدوار باشیم اما آنچه تاکنون وجود داشته این است که مسئله امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک سوژه سیاسی از سوی مجلس علیه دولت آن هم در یک فصل خاص و در یک موضوع محدودی همچون حجاب مطرح می شود و هیچگاه جامعیت امر به معوف و نهی از منکر به عنوان یک نظارت عامه و مسئولیت همگانی مطرح نشده است.
آرین منش با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه همگانی است، گفت: لازم است خانواده ها، نهادهای آموزشی و فرهنگی و دستگاه اجرایی و قضائی زمینه حمایت ازآمران معروف و ناهیان از منکر را فراهم کنند تا کسانی که مباشرت به امر به معروف و نهی از منکر می کنند از کار خود پشیمان نشده و آسیب نبینند.
وی همچنین با اشاره به ارائه چند طرح در مجلس نهم در مورد حمایت از آمران معروف و ناهیان از منکر گفت: وقتی در داخل مجلس در مورد امری که نیاز به عزم ملی و هماهنگی ملی دارد، هنوز هماهنگی و توافق روی متن پیشنهادی نشده چگونه می توان انتظار داشت که در سطح جامعه این هماهنگی صورت گیرد.
نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم تشکیل کمیسیون مشترکی به منظور ارائه طرح جامع حمایت از آمران معروف و ناهیان از منکر را پیشنهاد کرد و گفت: بر اساس آیین نامه داخلی مجلس هرگاه موضوعی به کمیسیون های مختلف مرتبط باشد، کمیسیون مشترکی با حضور اعضای کمیسیون ها تشکیل می شود.
آرین منش افزود: بر این اساس اعضای کمیسیون های قضائی، فرهنگی، شوراها، آموزش و حتی امنیت ملی می توانند در کنار یکدیگر طرح جامعی در این زمینه تهیه و ارائه کنند.
وی همچنین تصریح کرد:این طرح نباید باعث ایجاد تشکیلات جدید در دولت شود چرا که این امر مغایر با اهداف برنامه پنجم توسعه است؛ سازمان های موجود قادر هستند که در کنار فعالیت های خود مقوله امر به معروف و نهی از منکر را در اولویت خود قرار دهند و با ساز و کار و نیروی انسانی موجود به این طرح بپردازند.