کد خبر: 1422976
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
آیت‌الله دین‌پرور:

بررسی ممیزی آثار دینی باید به وسیله متخصصان صورت گیرد

گروه ادب: رئیس بنیاد نهج‌البلاغه در مخالفت با موضوع واگذاری ممیزی به ناشران از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بررسی آثار دینی باید به متخصصان و کارشناسان محول شود.

آیت‌الله دین‌پرور، رئیس بنیاد نهج‌البلاغه، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره کتبی که به صورت تکراری و بر پایه آثار پیشین منتشر می‌شوند، اظهار کرد: در این راستا نیاز است که حرکتی فرهنگی در حوزه تألیفات صورت گیرد.
وی با تأکید بر ایجاد این حرکت، ادامه داد: باید این موضوع به مؤلفان گوشزد شود که تألیف نباید وسیله ارتزاق و خودنمایی نویسنده باشد. اگر چنین رویکردی توسط مؤلفان در پیش گرفته شود، آثار از تکرار و کتاب‌سازی به‌ویژه در حوزه دین مبرا می‌شوند.
مؤلفان به بیان نقائص و ارائه راه‌ حل بپردازند
رئیس بنیاد نهج‌البلاغه همچنین اظهار کرد: تألیف باید برای این منظور صورت گیرد که انسان به جامعه خدمتی را ارائه کند، مشکلی را برطرف کرده و به بیان نقیصه‌ای بپردازد و راه حل آن را بیان کند.
به گفته آیت‌الله دین‌پرور، به کارگیری این روش در حوزه تألیفات نیازمند حرکت فرهنگی است و افراد باید وظیفه خود را در این راستا بدانند و متوجه باشند که روی آوردن به چنین جریانی در حوزه مکتوبات دینی از اهمیت بسیار برخوردار است.
نادرستی واگذاری ممیزی به ناشران
وی درباره موضوع واگذاری ممیزی به ناشران از سوی مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: اینکه بخواهیم چنین اقدام مهمی را به ناشران واگذار کنیم، سخن بی‌جایی است و مثل آن است که مسئولیت بهداشت هر فرد را به خود او واگذار کنیم تا هر کس به دنبال بهداشت مورد نظر خود برود.
آیت‌الله دین‌پرور در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: وظیفه ما بیش از آنکه درباره بهداشت بدن باشد، به بهداشت روان انسان‌ها و افراد جامعه بازمی‌گردد.
توجه به بهداشت روان در خلق آثار
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم همه موارد از تولید، ارزیابی و چاپ اثر را به ناشر واگذار کنیم، اقدام نادرستی انجام داده‌ایم، گفت: در این حوزه اثر باید به کارشناسان و متخصصان داده شود و از آنان در این باره نظرخواهی شود تا نظرات خود را درباره مفید یا مضر بودن اثر ارائه کنند.
آیت‌الله دین‌پرور درباره لطماتی که انتشار آثار دینی با رویه کتاب‌سازی و ارزیابی توسط غیرمتخصصان می‌تواند بر مخاطبان وارد کند، اظهار کرد: استفاده از چنین روندی خطر بسیاری دارد و اثر نامطلوبی بر جامعه خواهد گذاشت.
مردم نباید دین خود را از کانالی نامطمئن و ضعیف بگیرند
وی تأکید کرد: اگر قرار بر این باشد که مردم دین خود را از یک کانال نامطمئن و ضعیف بگیرند، باید منتظر عواقب خطرناکی در جامعه باشیم و در این راستا با آسیب‌های متعددی مواجه می‌شویم که نتیجه تاثیرگذاری بر اعتقاد افراد است؛ از این رو باید دقت ویژه‌ای در این راستا صورت گیرد.
رئیس بنیاد نهج‌البلاغه همچنین درباره فعالیت این مؤسسه در حوزه شعار سال و اینکه رهبر معظم انقلاب فرهنگ را بر اقتصاد مقدم برشمرده‌اند، عنوان کرد: بنیاد نهج‌البلاغه یک مؤسسه علمی است و تلاش می‌کند که شعارهای رهبر معظم انقلاب را با توجه به نهج‌البلاغه که هم شامل مباحث فرهنگی و هم اقتصادی است، دنبال کند.
استخراج مبانی شعار سال از نهج‌البلاغه
وی در این باره افزود: اقتصاد در فرهنگ ریشه دارد و از این رو در تلاش هستیم مبانی آن را از نهج‌البلاغه امیرالمؤمنین(ع) استخراج کنیم و این اقدام یک ضرورت است که مؤسسه در صدد عملی کردن آن است.
آیت‌الله دین‌پرور افزود: تأکید بر اقتصاد و فرهنگ، شعاری خشک و خالی نیست و مردم باید به آنچه رهبر معظم انقلاب بر آن توصیه و تأکید دارند، اعتقاد داشته باشند و برنامه‌های خود را در این سمت و سو تنظیم کنند.

captcha