کد خبر: 1424119
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۶
سردار جوانی:

جنگ علیه مردم‌سالاری و قانون، واقعیت صحنه نبرد در عراق است

گروه سیاسی: مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه با اشاره به پاسخ مثبت عمومی گروه‌ها و مذاهب مختلف به فتوای مرجعیت دینی برای مقابله با داعش گفت: آنچه امروز در عراق مشاهده می‌کنیم جنگ علیه مردمسالاری و قانون است و اساسا نمی‌توان گفت جنگ میان شیعه و سنی است.

رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده‌های شهدای هفتم تیر و جانبازان با بیان اینکه تبلیغات مستکبران درباره حوادث عراق و برخی کشورها، نشان‌دهنده امید بستن آنها به ایجاد جنگ شیعه و سنی است، فرمودند: «در عراق، دنباله‌ها و تفاله‌های رژیم صدام به همراه عده‌ای انسان‌های غافل، جاهل و دور از فهم و معنویت، دست به جنایت می‌زنند و دشمنان این حوادث را جنگ شیعه و سنی می‌نامند اما این فقط یک آرزوست. آنها به دروغ حوادث عراق را جنگ شیعه و سنی می‌نامند اما این جنگ، جنگ تروریسم با مخالفان تروریسم، جنگ دلبستگان به اهداف امریکا و غرب با طرفداران استقلال ملت‌ها و جنگ انسانیت با بربریت و وحشی‌گری است».

سردار یدالله جوانی، مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره دلایل تلاش برای تصویرسازی  از تحولات عراق به جنگ شیعه و سنی از سوی غرب و برخی حکام مرتجع منطقه گفت: از واقعیت‌های عصر ما این است که در پی انقلاب اسلامی ما شاهد پدیده بیداری اسلامی هستیم. در واقع از نتایج و دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی در دوران کنونی بیداری اسلامی است که رهبر کبیر انقلاب اسلامی در ابتدای انقلاب هدف‌گذاری کردند و با صراحت بیان کردند که انقلاب اسلامی ما سرآغاز انقلاب جهانی اسلام خواهد بود.

دغدغه اصلی امروز نظام سلطه هم‌افزاشدن نیروهای جهان اسلام است

وی افزود: نظام سلطه امروز در برابر خودش بیداری اسلامی را با تمام وجود درک کرده است و به شدت نگران هم‌افزا شدن ظرفیت‌ها در جهان اسلام است. وقتی که ما جهان اسلام و ظرفیت‌هایش را مورد واکاوی قرار می‌دهیم می‌بینیم اگر ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بیش از یک میلیارد و ششصد میلیون مسلمان در حوزه‌های گوناگون هم‌افزا شود به طور قطع قدرت برتر در جهان خواهند بود و می‌توانند قطب قدرت اسلام را پدید بیاورند و تمدن اسلامی را پی‌ریزی کنند و یک نیروی تاثیرگذار و تعیین کننده در مسائل جهانی شوند که خصوصا با توجه به تجربیات موفق جمهوری اسلامی و پیشرفت‌ها و دستاوردهای ملت ایران در 35 سال گذشته، امری شدنی است.

جوانی اظهار کرد: با این اوصاف غرب و خصوصا آمریکایی‌ها که سال‌ها تلاش کردند به نقطه‌ای برسند که رهبری جهان را از آن خود کنند و امروز دغدغه اصلی‌شان بیداری اسلامی و هم‌افزا شدن نیروهای جهان اسلام است. در چنین فضایی آنها توطئه‌ای را طراحی کردند تا مانع  این هم‌افزایی ظرفیت‌های جهان اسلام شوند و برای تحقق این توطئه، به دامن زدن به اختلافات میان مسلمانان و درگیرساختن کشورهای اسلامی به جنگ‌های داخلی مبادرت کردند.

مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه عنوان کرد: یکی از پیا‌م‌های مهم انقلاب اسلامی وحدت امت اسلامی و همگرا شدن مسلمانان بود، اما غرب به این مسئله پی برد که یک سری جریانات افراطی در جهان اسلام وجود دارند که می‌توان با تحریک کردن و فعال ساختن آنان، این جریانات را وارد جنگ با سایر مسلمانان به خصوص شیعیان کرد و یک نوع جنگ مذهبی را در جهان اسلام ایجاد کرد.

جریان تکفیری زائیده استعمار است

جوانی افزود: تاریخ گواه است که شیعیان و اهل تسنن در طول هزار و چندصد سال در بسیاری از مناطق دنیا در کنار یکدیگر براساس اعتقادات و باورهای دینی مشترک، زندگی مسالمت‌آمیزی داشته‌اند.

وی ادامه داد: اما در میان مذاهب چهارگانه اهل تسنن، یعنی شافعی، مالکی، حنفی و حنبلی متأسفانه به دلایلی در میان پیروان مذهب حنبلی جریان تکفیری شکل گرفت که اینها یک گروه بسیار اقلیت و محدود در جهان اسلام هستند که براساس تعلیمات غلط و غیرصحیح دینی و مذهبی می‌پندارند که اسلام ناب یعنی همان چیزی که آنها می‌فهمند و با برداشتهای غلط تصور می‌کنند که غیرهمفکر آنان کافر و مشرک هستند و لذا باید با کافران و مشرکان جهاد و مبارزه کرد.

جوانی یادآور شد: تاریخچه این حرکت به دوران محمد بن عبدالوهاب برمی‌گردد که اتفاقا در زمان پیدایش این تفکر افراطی در جهان اسلام نقش انگلیسی‌ها در منطقه کاملا مشهود و برجسته بود، ولذا می‌توان گفت این جریان افراطی تکفیری زائیده نقشه‌ها و توطئه‌های استعمار است.

ترسیم چهره‌ای خش از اسلام؛ هدف اصلی آمریکا از پرورش جریان تروریستی تکفیری

مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه عنوان کرد: امروزه نظام سلطه، استکبار جهانی و صهیونیست‌ها که به شدت از پدیده بیداری اسلامی و خودآگاهی مسلمانان به وحشت افتادند تلاش کردند از طریق عوامل مزدورشان در منطقه و برخی از دولت‌های مرتجع منطقه، که خودشان هم از موج بیداری اسلامی نگران هستند، گروه‌های افراطی را فعال کنند و به جان مسلمانان انداختند و سعی دارند صورت مسئله را این‌گونه ترسیم کنند که جنگی میان شیعه و سنی در سوریه، عراق و لبنان درگرفته است، در حالی که واقعیت اینگونه نیست.

وی تأکید کرد: درست است که در جهان اسلام عده‌ای فریب‌خورده وجود دارند که به خاطر جهل و نادانی تحت تأثیر فتاوای مفتیان وابسته به صهیونیسم و استکبار جهانی یک سلسله اقدامات جنایتکارانه را انجام می دهند، اما مدیریت اصلی این جنگ توسط خود آمریکایی‌ها انجام می‌گیرد و از این طریق به دنبال توقف روند بیداری اسلامی هستند و با  دامن زدن به خشونت‌ها در جهان اسلام می‌خواهند چهره اسلام را در جهان خدشه‌دار کنند و از اسلام چهره‌ای خشن ترسیم کنند.

جوانی اظهار کرد: ما می‌بینیم حوادثی که طی چهل ماه گذشته در سوریه و در روزهای اخیر در عراق اتفاق افتاده است چگونه در فضای مجازی از نمایش این صحنه‌ها حداکثر بهره‌برداری صورت گرفته است تا بتوانند اساس اسلام را زیر سؤال ببرند.

وی تصریح کرد: در واقع می‌توان گفت مدیریت این گروه‌های افراطی مانند داعش در عراق توسط بعثی‌ها و در سوریه توسط برخی جریانات کاملا وابسته به نظام سلطه صورت می‌گیرد که اقدامات آنها نه علیه شیعه، بلکه علیه خود اسلام و مسلمانان است.

جوانی ابراز کرد: جنایاتی که این گروه‌ها در سوریه و عراق مرتکب شدند نشان می‌دهد برای این گروه‌ها مهم نیست که طرف مقابل آنها کیست و چه هویتی دارد بلکه هر فردی که غیرهمفکرشان باشد را تحت عنوان جهاد با مشرکان و کافران می‌کشند.

ترسیم صحنه نبرد عراق به جنگ شیعه و سنی عملیات روانی نظام سلطه است

وی ادامه داد: لذا ماهیت این نبرد همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند این جنگ، جنگ میان انسانیت و آزادیخواهی با بربریت و وحشیگری است. امروزه در عراق و سوریه می‌بینیم بسیاری از اهل سنت در مقابل این گروه‌های افراطی ایستاده‌اند و ده‌ها نفر از علمای اهل سنت توسط این گروه‌های تروریستی تکفیری به شهادت رسیدند.

مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه یادآور شد: لذا این  یک عملیات روانی و تبلیغات برای ایجاد اختلاف در جهان اسلام برای رسیدن به آرزوهای نظام سلطه است که قطعا دست‌نیافتنی است و هوشیاری مسلمانان، جهان اسلام را از این نقشه خطرناک عبور خواهد داد و این جریانات افراطی و تندور و بی‌منطق زمان هلاکت‌شان فرارسیده است و راه به جایی نخواهند برد.

سرازیر شدن امواج انسانی به پادگان‌ها نتیجه فتوای مرجعیت در عراق

سردار جوانی درباره نقش مرجعیت دینی در عراق در تغییر معادلات میدانی جنگ در عراق گفت: تاریخ اسلام نشان می‌دهد که مراجع دینی در بسیج مردم همواره نقش اصلی و تعیین‌کننده داشتند که در یکصد سال اخیر به خوبی می‌توان به نقش مرجعیت در عراق و ایران در بسیج مردم در مقابله با استبداد و استعمار پی برد.

وی افزود: زمانی که حوادث عراق آغاز شد طراحان این موضوع تصور می‌کردند که با یک حرکت غافلگیرانه می‌توانند بعد از تسلط بر سه استان نینوا، صلاح‌الدین و الانبار استان‌های دیگری را هم مورد هدف قرار بدهند و پس از آن به راحتی بغداد را به تصرف خود در بیاورند، اما بلافاصله با فتوای مرجعیت دینی در عراق به خصوص با فتوای آیت‌الله العظمی سیستانی فضا دگرگون شد و امواج انسانی به سمت مراکز دولتی و پادگان‌ها برای عمل به فتوای مرجعیت در جهت مقابله با داعش سرازیر شد.

مذاهب مختلف فتوای مرجعیت شیعه را فتوای ملی و عمومی دانستند

جوانی اظهار کرد: نکته مهم  این است که در عراق وقتی مرجعیت شیعی فتوا صادر کرد این فتوا، فتوای مرجعیت دینی تلقی شد نه صرفا یک فتوای مرجع شیعی. زیرا در پاسخ به این فراخوان، اهل سنت و مسیحیان نیز پاسخ مثبت دادند و فتوای مرجعیت را در راستای دفاع از استقلال و تمامیت ارضی عراق ارزیابی کردند.

وی تأکید کرد: زیرا آنها معتقد هستند مرجعیت دینی نگاهش به ملت عراق، استقلال عراق و حفظ منافع و مصالح عمومی کشور است و این گونه فتوای آیت‌الله سیستانی با لبیک افراد، گروه‌ها و پیروان مذاهب مختلف مواجه شد و به تبع این فتوا علمای اهل سنت نیز فتوای جهاد با داعش را صادر کردند.

جوانی یادآور شد: این ظرفیت و امتیاز بی‌نظیر یا کم‌نظیر در جهان اسلام است که دشمنان اسلام کمتر به آن توجه می‌کنند. البته قابل توجه است که در ابتدای اشغال عراق هم آمریکایی‌ها با همین مسئله مواجه شدند که نقش مرجعیت در عراق همه نقشه و معادلات آنان را بر باد داد. گرچه ما معتقدیم آنچه در روزهای اخیر در عراق رخ داد پرده دیگری از طرح‌ها و سیاست‌های آمریکایی‌ها برای سلطه بر عراق است که با هدایت مرجعیت و هوشمندی مردم و گروه‌های سیاسی با شکست مواجه شده است.

بحران‌آفرینی جریان بعثی-تکفیری در پوشش اختلاف شیعه و سنی

مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه تصریح کرد: در واقع آنچه امروز در عراق مشاهده می‌کنیم جنگ علیه مردم‌سالاری و قانون است و اساسا نمی‌توان گفت امروز در عراق جنگ میان شیعه و سنی وجود دارد.

وی تأکید کرد: کسانی که امروز در عراق در حال بحران‌آفرینی هستند ماهیت بعثی و تکفیری دارند و به لحاظ سیاسی به کانون‌های قدرت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای وابسته هستند که منافع خود را در همراه شدن با آمریکایی‌ها و برخی دولت‌های مرتجع منطقه می‌بینند و اساسا براساس نگاه اسلامی و دینی عمل نمی‌کنند بلکه با پوشش اختلاف شیعه و سنی در حال ایجاد بحران در عراق هستند که قطعا با هدایت علمای شیعه و سنی این توطئه خنثی خواهد شد.

جوانی در پایان عنوان کرد: امروز در صحنه عراق مشاهده می‌کنیم بسیاری از گردان‌ها و یگان‌های مردمی که در راستای پاسخ به فتوای مرجعیت شکل گرفته است، شامل برادران شیعه و سنی است که در کنار هم از استقلال عراق دفاع می‌کنند و همین مسئله خط بطلانی بر تلاش کسانی است که می‌خواهند جنگ امروز در عراق را جنگ میان شیعه و سنی وانمود کنند.

captcha